33'
Pascal Huser (penalty)

5 augustus 2017 14:30

M. Germs

Breukelen – De oefenwedstrijd FC Breukelen – ACV is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Fred de Boer had het beste van het spel maar kwam toch verrassend op achterstand toen Mike Versloot in de 28e minuut van dichtbij raak kon schieten. Nog geen vijf minuten later was de stand al weer gelijk. Na een overtreding op Rutger Timmermans gaf scheidsrechter Germs een penalty aan ACV. Pascal Huser bleef koel en schoot de penalty beheerst raak. Na de rust veel wissels bij beide ploegen. ACV bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij. FC Breukelen was met name gevaarlijk uit de omschakeling. Aangezien beide teams niet wisten te scoren was 1-1 de eindstand op Sportpark Broekdijk-Oost.

Op het mooi gelegen Sportpark van FC Breukelen was het goed toeven voor de aanwezige toeschouwers. De voorspelde regen bleef uit en tussen de wolken door scheen de zon regelmatig. Achter het veld werd het Amsterdam-Rijnkanaal druk bevaren door cruiseschepen vol vakantiegangers. Voor ACV zit de vakantie er na drie weken rust op. Afgelopen maandag is de selectie van trainer Fred de Boer aan de tweede helft van de voorbereiding begonnen. De vandaag gespeelde oefenwedstrijd tegen FC Breukelen was het sluitstuk van de eerste trainingsweek in augustus.

Zowel bij FC Breukelen als ACV waren er nog enkele spelers niet aanwezig. Bij ACV waren aanvoerder Marcel Seip en Denyal Džemidžic nog op vakantie. Justin Mulder was licht geblesseerd en bleef uit voorzorg op de bank. Daniël Schans had lichte griepverschijnselen, en bekeek de wedstrijd daarom ook vanaf de bank. Koen Steg en Guido Ruessink uit ACV O19 kregen vandaag de kans om hun talent te laten zien.

Vanaf de aftrap was ACV de bovenliggende partij. De Assenaren konden het overwicht echter niet uitdrukken in veel uitgespeelde mogelijkheden. Er waren een aantal kleine kansen voor Jonah van der Werf, Pascal Huser en Marco van der Heide. FC Breukelen leunde achterover en loerde op de counter. De ploeg van trainer Frans Schuitemaker deed dit goed en kon via een aantal omschakelmomenten gevaarlijk worden. In de 28e minuut kwam FC Breukelen zelfs op voorsprong. Een vrije trap vanaf rechts belandde bij de tweede paal waar Roy Turksma de kans kreeg om de score te openen. Zijn schot werd gepareerd door ACV-doelman Bart Woering. De rebound was vervolgens een prooi voor Mike Versloot. Buiten bereik van Woering schoot hij van dichtbij raak, 1-0.

Jonah van der Werf bedenkt hoe hij zijn tegenstander gaat uitspelen

Al snel na de openingstreffer van FC Breukelen viel de gelijkmaker. Rutger Timmermans werd in het strafschopgebied ten val gebracht door Roy Hom. Scheidsrechter Germs floot resoluut en wees naar de penaltystip. Pascal Huser ontfermde zich over de bal en scoorde vanaf 11 meter zijn eerste doelpunt voor ACV, 1-1. Twee minuten voor de rust wist FC Breukelen bijna weer op voorsprong te komen. Na een overtreding van Ibrahim Sillah mocht Tom Kalkhuis een vrij trap nemen. Hij krulde de bal mooi om de muur maar zag tot zijn teleurstelling de bal tegen de paal gaan. In de slotminuut van het eerste bedrijf nog een mogelijkheid voor de ACV. Ibrahim Sillah gaf een mooie voorzet waarna Marco van der Heide rakelings naast kopte.

Beide teams begonnen na de thee met een gewijzigd elftal aan de tweede helft. Het spelbeeld wijzigde echter niet. Ook in het tweede bedrijf maakte ACV het spel en wachtte FC Breukelen af. Aan ACV-zijde mochten Koen Steg en Guido Ruessink uit ACV O19 hun debuut maken in de hoofdmacht. De twee youngsters deden dit zeer verdienstelijk. Het was ook Koen Steg die de eerste schietkans kreeg namens de Assenaren. Hij had het vizier nog niet helemaal op scherp staan waardoor het schot over het doel vloog.

Saber Hendriks was in de tweede helft de spits-van-dienst, hier waagt hij een doelpoging

Na ruim een uur spelen kon Rachid Maamri namens FC Breukelen schieten op het vijandelijke doel. De bal ging maar rakelings naast het doel. Enkele toeschouwers dachten zelfs dat de bal in het doel was verdwenen. Gelukkig voor ACV was dit niet het geval. In het vervolg van de tweede helft kregen Richard Mulder, Haaye Feenstra en Nick Westebring nog schietkansen namens de Assenaren maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk konden alle toeschouwers na afloop goed leven met het gelijke spel.

Volgende week zaterdag speelt ACV weer een oefenwedstrijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt Be Quick 1887 op bezoek. Voor de noordelijke voetbalfans een mooie kans om beide Derde Divisionisten tegen elkaar in actie te zien. De wedstrijd ACV – Be Quick 1887 begint om 14.30 uur.

Opstelling ACV 1e helft: Bart Woering, Guus de Vries ©, Jelle Wagenaar, Nick Westebring, Ibrahim Sillah, Haaye Feenstra, Thomas Metzemaekers, Marco van der Heide, Rutger Timmermans, Pascal Huser, Jonah van der Werf

Opstelling ACV 2e helft: Ben Wormmeester, Guido Ruessink, Jelle Wagenaar, Wouter Oostland, Ibrahim Sillah, Thomas Metzemaekers (62. Nick Westebring), Koen Steg, Richard Mulder, Rutger Timmermans (62. Erik Eleveld), Saber Hendriks, Jonah van der Werf (62. Haaye Feenstra)

Scoreverloop: 28. Mike Versloot 1-0, 33. Pascal Huser 1-1

Verslag en foto’s: Sander Crajé