ACV JO9-2: kampioen in plezier maken en de meeste punten!

Sportveldenweg 1
7902NX
HOOGEVEEN
tel. 0528-265786

Zaterdag speelde 1e klasser ACV JO9-2 zijn laatste wedstrijd in de 2e fase. Kan het team uit bij vv Hoogeveen JO9-1 het kampioenschap binnenhalen? Een gelijkspel is voldoende.

ACV komt direct in de eerste minuut wat gelukkig op voorsprong en het is wachten op de 0-2. Hoogeveen countert twee keer gevaarlijk, maar onze doelman staat goed opgesteld. Kansen zijn er te over voor ACV, de thuisploeg komt niet van eigen helft af, maar de bevrijdende 0-2 valt maar niet. En ook bij O9 gelden de aloude voetbalwetten: als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander. Dus gaan de boys met 1-1 de rust in.

Tweede helft

Na rust is de wedstrijd meer in evenwicht. Aan beide kanten kansen, waarbij Hoogeveen wel de 2-1 maakt. Het zou toch niet? Onze boys spelen duidelijk niet hun beste wedstrijd, maar de inzet is er als vanouds. Soms moeten de Hoogeveen-boys aan de noodrem trekken. En hun doelman heeft een paar prima reddingen. Dan, uit het niets bij een scherpe voorzet van ACV vanaf links, tikt een Hoogeveen-verdediger de bal ongelukkig in eigen doel: 2-2. De vreugde aan ACV-kant is er niet minder om. Nog een paar minuten blijft het billenknijpen bij de rijouders. Onze doelman weet nog met een zweefduik de bal uit de kruising tegen de paal te tikken. Spannend!!!!! Eindelijk, daar is eindsignaal: de boys zijn kampioen!

Coronakampioen

En zo gebeurt het dat JO9-2 zes wedstrijden wint en eentje gelijkspeelt. De KNVB houdt in deze leeftijdscategorie geen standen bij, maar de spelers weten dondersgoed dat als je zelf slechts twee punten verspeeld en alle andere teams minimaal een keer verloren hebben, je kampioen bent. Met voor iedereen een mooie kampioensbeker en een zakje met lekkers en een sportdouchegel, is dit feestje een mooi lichtpuntje in deze donkere corona-tijden.

De kampioenen van ACV JO9-2 op een rijtje:

Joshua
Onze stoere verdediger. Houdt van achteruit het overzicht, loopt gaten dicht als deze er zijn, blokt tegenstanders als ze gevaarlijk worden en weet precies wat hij na een balverovering moet doen.

Fabrice
Onze alleskunner. Geef Fabrice de bal en hij slalomt zich een weg naar voren. Hij scoort regelmatig, maar hij lijkt het nog leuker te vinden de bal panklaar voor een medespeler te leggen.

Stan
Onze energyman. Werkt als een paard, nooit te beroerd om ploeggenoten in nood te helpen, vindt keepen ook leuk en hij heeft het altijd reuze naar zijn zin.

Joah
Onze man tussen de linies. Hij is de verbinding tussen middenveld en aanval. Speelt een mannetje uit als het moet, scoort zelf als het moet of legt het balletje breed als het moet.

Finn
Onze topscorer. Een echte spits die voorin in de vrije ruimte zijn stekkie zoekt, daar de balletjes aanneemt, soms nog even een tegenstander uitkapt en dan met links beheerst zijn goals maakt.

Naud
Onze benjamin, hoort nog in de O8. Meestal achterin te vinden, wacht de tegenstander op met de bal onder zijn voet en als de tegenstander instapt wipt hij de bal over de speler heen. Slalomt zo mogelijk tot het doel van de tegenstander.

Luca
Onze man van de kanonskogel. Hij haalt de bal op op het middenveld, weet zich vrij te spelen en rondt menig actie af met een kanonskogel op het doel van de tegenstander.

Teammanager Charlene
Vertelt tegen iedereen die het wil horen dat ze geen verstand van voetbal heeft, maar weet ondertussen door haar onuitputbare enthousiasme en door het managen van de juiste begeleidingsstaf (een ouder als coach, een ouder voor het fruit, een ouder voor de wissels, een ouder om te fluiten, een ouder als reporter) zonder verlies haar eerste kampioenschap te pakken.

Ouders
Zonder ouders geen spelers. Maar daar hield hun bijdrage niet op. Op aanwijzing van de enthousiaste Teammanager hadden vele ouders een taak rond het team en dat deden ze graag. Nooit problemen met het vinden van rijouders en altijd positief coachend langs de kant. De ouders werden meegesleept door het enthousiasme, het plezier en de wil om te winnen van de spelers en de Teammanager.

ACV_JO9-2.jpgStaand van links naar rechts: gelegenheidskeeper Joah, teammanager Charlene, Fabrice en Finn; knielend van links naar rechts: Stan, Naud, Luca en Joshua.