9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen, 9 april 2022 – Op deze zaterdag moest er worden aangetreden tegen de dames van Heerenveense Boys, die stijf onderaan staan in de competitie. Op papier een makkie dus vandaag, maar vaak is de praktijk lastiger.

Toch bleek al gauw waarom de gasten uit Friesland zo laag geklasseerd stonden, want ACV had vanaf het beginsignaal een overwicht en al na pakweg 5 minuten lag de bal in het net: verkeerd opbouwen vanuit een doeltrap werd door ACV vakkundig afgestraft, maar helaas ging de vlag omhoog en werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Daarna werd het eigenlijk een saaie wedstrijd: het spel golfde wat op en neer, waarbij ACV duidelijk de overhand had. Heerenveense Boys leek bij tijd en wijlen wel wat op Cyprus, die de avond daarvoor in de Euroborg tegen de oranje leeuwinnen moesten spelen: ze konden de bal amper in de ploeg houden en verder alleen maar tegenhouden. Uiteraard was dat ook de verdienste van ACV: ze zetten snel druk en gaven de tegenstanders telkens amper ruimte om fatsoenlijk op te bouwen, maar eigenlijk vergaten ze daarbij 1 ding te doen: een voorsprong te nemen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, met dien verstande dat er nu wel gescoord werd: na een kleine tien minuten werd een goede voorzet van Lisa door Dionne tot doelpunt gepromoveerd en stond het 1-0. Na circa een kwartier voetballen na de thee werd het zelfs 2-0: Lisanne gaf voor vanaf links en met een prachtige boogbal die precies over de keepster en onder de lat doorging, kopte Marleen raak.

Daarna leek het wel of ACV ging freewheelen en zo de voorsprong tot het einde wilde vasthouden. Na dik een uur spelen viel de licht geblesseerde Marith (sterk) in voor de prima spelende Megan en pas een kwartier voor het einde was er eindelijk een fatsoenlijke aanval van Heerenveense Boys te zien, alleen ging het de bal mijlenver naast het doel van de haast werkloze Isabella.

Zo'n tien minuten later kwam de tegenstander opeens terug in de wedstrijd: een lange bal van achteruit kwam bij de linkerspits terecht, die van ver over de keepster van ACV heen schoot en vanuit het niets stond het zowaar opeens 2-1. Het schudde ACV wakker, want meteen was het fanatisme en felheid terug en werd Heerenveense Boys helemaal achteruit gedrongen. Dat resulteerde al na een paar minuten in de weer veilige voorsprong van twee doelpunten, want na een goede aanval gaf Lisanne vanaf de achterlijn voor en Laura hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen en er richting aan tegen, wat ze ook deed en zo kopte ze de 3-1 binnen.

Pal voor het eindsignaal was er nog een goede kans voor ACV: Amber gaf voor op Dionne, maar die tikte de bal net naast de verkeerde kant van de paal langs. Al met al een goede overwinning en over de gehele wedstrijd gezien dik verdiend. Tot Schutrups woman of the match werd Chantal uitgeroepen, die samen met Rianne een ijzersterk centraal duo vormt achterin en bijna geen enkele aanval van achteruit werd opgebouwd door iemand anders dan Chantal.

Volgende week zaterdag is ACV vrij, maar op de paasmaandag wordt er om 15 uur aangetreden tegen SC Stiens, die op 1 punt achterstand als 3e geklasseerd staat met 1 wedstrijd minder gespeeld. De zaterdag daarna, op 23 april volgt de return in Stiens: ACV gaat dus ongetwijfeld een paar spannende wedstrijden tegemoet.

Opstelling: Isabella, Lisa, Chantal, Rianne, Megan (65': Marith), Marleen, Lotte, Lisanne, Amber, Laura, Dionne

53': Dionne 1-0

59': Marleen 2-0

83': Heerenveense Boys 2-1

86': Laura 3-1