Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Woerden – ACV heeft gisteravond met hard werken een punt gepakt tegen Sportlust ’46. De ploeg van trainer Fred de Boer vocht voor elke meter. Ondanks grote druk in de slotfase hield ACV de defensie gesloten. Uit een spaarzame uitval leek zelfs nog een overwinning mogelijk maar dat zat er helaas niet in zodat beide teams een punt overhielden aan de avondwedstrijd.

Eerste helft

Na slechts twee dagen rust klonk dinsdagavond iets na achten het beginsignaal van de wedstrijd Sportlust ’46 – ACV. De nummer 3 tegen de nummer 12 van de Derde Divisie Zaterdag. Thuis had ACV met 1-2 verloren. Wat zou er mogelijk zijn op Sportpark Cromwijck in Woerden? Beide trainers hadden in verband met blessures en coronagevallen een lastige puzzel te leggen om een fit team in het veld te brengen. Gelukkig was dit wel aan de ervaren oefenmeesters Patrick Loenen en Fred de Boer toevertrouwd zodat het publieke twee gretige elftallen op het veld zag staan.

Na een gelijk opgaande beginfase was het Sportlust ’46 dat in de 13e minuut de score kon openen. Na een foute pass in de defensie van ACV kreeg Mark van der Weijden een levensgrote kans voor open doel. Tot opluchting van de ACV-supporters schoot de aanvaller de bal hard tegen de paal. Halverwege de eerste helft was het ACV dat twee schietkansen kreeg. Koen Steg vuurde tweemaal op het doel van goalie Romero Antonioli. Het eerste schot werd door de doelman onschadelijk gemaakt en het tweede schot werd geblokt door Aaron Sieders. Doordat de twee teams elkaar goed in evenwicht hielden en weinig weg gaven werd er gerust met de brilstand op het scorebord.

Tweede helft

De twee ploegen kwamen na de pauze ongewijzigd uit het kleedlokaal. Vanaf de start van het tweede bedrijf creëerde Sportlust ’46 steeds meer druk op het doel van ACV. De blauw-zwarten hielden echter goed stand en waren zelf af en toe gevaarlijk uit de omschakeling. Zo schoot Luka Prljić op aangeven van Robert Talens bijna raak. Zijn schot kwam in het zijnet terecht.

Ondanks het veldoverwicht lukte het de thuisploeg niet om tot hele grote kansen te komen. Met hoge ballen voor het doel probeerden de roodhemden in de slotfase nog tot scoren te komen. ACV-doelman Ben Wormmeester was heer en meester in het strafschopgebied en plukte nagenoeg alle hoge ballen uit de lucht. In de slotminuut kreeg ACV plotseling nog de kans om drie punten mee naar Assen te nemen. Freddy Quispel werd de diepte in gestuurd en kwam oog in oog te staan met doelman Romero Antonioli. Quispel schoot hard maar Antonioli kon de inzet blokken met zijn voet en zo zijn team behoeden voor een nederlaag. Even later gaf scheidsrechter Stan Teuben het eindsignaal en bleek de beginstand ook de eindstand te zijn.

Fred de Boer na afloop

Trainer Fred de Boer was na afloop  tevreden met het resultaat. “We moeten tevreden zijn. Dit was de tweede wedstrijd in drie dagen en we troffen een tegenstander die uitgerust was. Behalve een de bal op de paal hebben we de hele eerste helft geen kans weg gegeven. In de tweede helft werd het moeilijker. Door goed keeperswerk, goed verdedigend werk en goed als collectief te blijven spelen hielden we stand. We hadden zelf nog een grote kans aan het eind. Die maakten we niet, maar dat hoort ook bij voetbal. Ik denk dat we overall heel tevreden moet zijn met een punt. Fysiek gezien was het een hele zware wedstrijd. Dat ze dat op brengen is heel erg knap, petje af!”

Door het gelijkspel is ACV een plaats gestegen op de ranglijst. Het team van Fred de Boer staat nu op de 11e positie met 26 punten uit 20 wedstrijden.

SPOACV_2.jpgFred de Boer na afloop bij ACV TV

Komende zaterdag

Komende zaterdag speelt ACV een thuiswedstrijd. VVSB komt dan op bezoek op het Catawiki Sportpark. De ploeg uit Noordwijkerhout staat op de 17e plaats op de ranglijst met 16 punten uit 19 wedstrijden. ACV – VVSB begint om 14:30 uur.

Opstellingen

Sportlust ’46: Romero Antonioli, Nick Verhagen ©, Floris Mulder, Martijn Jansen, Kesly den Haag (63. Daniël van Warven), Mark van der Weijden (87. Remco de Weerd), Fouad Belarbi (63. Rick Wils), Aaron Sieders, Zakaria Issarti, Christiaan van Hussen, Abdel Metalsi

ACV: Ben Wormmeester, Daan Smit, Robert Talens, Luka Prljić ©, Koen Steg, Gijs Jasper, Steyn Strijker (78. Daan Scholtens), Justin Mulder (66. Pascal Huser), Toufik Faraouni, Freddy Quispel (90. Jaap van Dijken), Mark Jagt (66. Ezra Schrijver)