Dierensteinweg 6
2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

Barendrecht – Op een zonovergoten Sportpark De Bongerd hebben Barendrecht en ACV 1-1 gelijk gespeeld. In de eerste helft waren de kansen schaars maar kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong uit een strafschop. Tim Eekman schoot raak vanaf 11 meter. Kort voor de pauze kreeg ook ACV een penalty maar Freddy Quispel zag zijn inzet gestopt worden door doelman Jeffrey Verkerk. Na de pauze zag het publiek een ACV dat de beste kansen kreeg. In de 57e minuut kregen de blauw-zwarten loon naar werken toen Gijs Jasper de bal in het dak van het doel schoot, 1-1. Na de gelijkmaker kreeg ACV kansen op meer maar de goed keepende Jeffrey Verkerk stond Asser succes in de weg. Barendrecht perste er in de eindfase nog een klein slotoffensief uit maar ACV hield de defensie goed gesloten zodat beide partijen een punt overhielden aan de wedstrijd.

Een heerlijk voetbalweertje op Sportpark De Bongerd in Barendrecht. Beide teams hadden zin in een lekkere pot voetbal gezien de fanatieke warming-up die werd uitgevoerd. Het eerste kwartier verliep zonder kansen. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. De eerste mogelijkheid was voor Barendrecht en kon pas genoteerd worden in de 19e minuut. De veelvuldig opkomende rechtsback Tim Eekman gaf een goede voorzet waarna Niels Vorthoren over kopte. Even later zag het publiek Freddy Quispel namens ACV over schieten.

Kort voor er een half uur gespeeld was floot scheidsrechter Tissingh voor een overtreding van Robert Talens op Romano van der Stoep en wees hij naar de penaltystip. Van een afstand leek het een ongelukkige botsing maar desondanks kregen de rood-witten een uitgelezen kans op de openingstreffer. Tim Eekman faalde niet vanaf 11 meter en schoot de bal hard tegen de touwen, 1-0.

De kansen bleven schaars in het eerste bedrijf. Kort voor rust kreeg ACV echter drie goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. De eerste van de drie was vanaf de penaltystip nadat er een overtreding was begaan op Gijs Jasper binnen de beruchte lijnen. De Engelsen zouden deze penalty net als de aan Barendrecht gegeven penalty omschrijven als een “soft penalty”. Bij ACV maalde daar op dat moment echter niemand om. Freddy Quispel ontfermde zich over de bal maar zag zijn inzet gestopt worden door de uitstekend keepende Jeffrey Verkerk. Uit de daaropvolgende corner volgden er weer twee scoringsmogelijkheden. Freddy Quispel schoot de bal op de paal waarna de rebound over werd geschoten door Robert Talens. Direct daarna volgde het rustsignaal.

BARACV_5.jpgGijs Jasper duikt gevaarlijk op in het zestienmetergebied

Beide teams kwamen ongewijzigd uit het kleedlokaal. De tweede helft was een stuk levendiger dan de eerste. ACV ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier al snel de eerste mogelijkheden voor. Nadat schoten van Toufik Faraouni, Gijs Jasper en Justin Mulder geen doel hadden getroffen kregen de blauw-zwarten in de 57e minuut loon naar werken. Na een corner van Freddy Quispel vanaf de linkerkant belandde de bal voor de voeten van Gijs Jasper die hard en hoog raak schoot, 1-1.

Gijs_Jasper.jpgGijs Jasper (7) wordt gefeliciteerd met de gelijkmaker

Niet veel later leek ACV op voorsprong te komen. Toufik Faraouni gaf strak voor waarna de bal bijna in eigen doel gewerkt werd. Een katachtige reactie van goalie Jeffrey Verkerk voorkwam een tweede doelpunt voor ACV. Het spel golfde in de laatste 20 minuten op en neer maar gescoord werd er niet. In de laatste minuten van het duel gooide Barendrecht er nog een klein slotoffensief uit. De bal werd een aantal malen hoog voor het doel geslingerd maar de ACV defensie hield goed stand en gaf niets meer weg.

Fred de Boer na afloop

Trainer Fred de Boer kon na afloop leven met de puntendeling. “Uiteindelijk moet je tevreden zijn met een punt. De eerste helft verliep voor ons moeizaam. Barendrecht had veel diepte in het spel en speelde met veel kracht. Ze kregen een penalty en die werd benut. Wij creëerden zelf niet veel mogelijkheden. Het was moeilijk om de ruimtes te vinden. In de laatste minuut kregen we drie situaties om te scoren. Een gemiste penalty, een bal van Freddy Quispel op de paal en een rebound voor Robert Talens die over ging. Dat waren drie situaties in één maar we maken geen goal.”

“We hebben onze speelwijze iets gewijzigd in de rust. Ik denk dat de eerste 20 minuten in de tweede helft voor ons waren. Wel bleef er dreiging van Barendrecht. Door de kleine dingen die we net iets beter deden, waardoor we uiteindelijk toch iets meer de overhand kregen maakten we een goal. Na een corner schoot Gijs Jasper de bal er koel in en wordt het 1-1. Daarna kwamen zij ook weer opzetten en ging de wedstrijd op en neer. In de slotfase kijk je toch naar de klok. Barendrecht ging er soms met heel veel risico voor, heel veel mensen in de zestien. Dat was voor ons ongelofelijk lastig, zeker omdat ze sterk en balvast zijn. We werden zelf nog een paar keer gevaarlijk uit de omschakeling maar dan lukte het net niet. Vervolgens gaat het op en neer en kan het twee kanten op. Uiteindelijk zijn we blij dat we weer een goal hebben gemaakt en dat we van die nul af zijn. We gaan ons nu voorbereiden op de wedstrijd van dinsdag tegen Goes. Die hebben vandaag heel knap met 3-0 gewonnen van SteDoCo. Wij gaan er ook weer voor dinsdag. Het zal een spannende wedstrijd worden maar dat is het bijna elke keer.”

Ranglijst

Na de wedstrijden van vandaag staat ACV op de ranglijst op de 14e plaats met 19 punten uit 16 wedstrijden. Koploper is Sparta Nijkerk dat vanmiddag de kraker tegen Sportlust ’46 met 0-2 won.

Volgende week staan er twee wedstrijden op het programma voor ACV. Dinsdagavond 8 maart om 20:00 uur speelt ACV thuis het inhaalduel tegen VV Goes. Komende zaterdag speelt ACV wederom op het eigen Catawiki Sportpark. Tegenstander op 12 maart is SteDoCo. De aanvang van ACV – SteDoCo is 14:30 uur.

Barendrecht: Jeffrey Verkerk, Tim Eekman, Stanley Husen, Max van Dijk, Niels Vorthoren, Danny Monster, Joey Jongman, Romano van der Stoep (40. Boban Lazic), Anass Masrhalmi, Ugur Altintas (65. Peter de Lange), Marouane Bakour

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Robert Talens, Luka Prljić, Jim de Leeuw, Justin Mulder (82. Ezra Schrijver), Steyn Strijker, Gijs Jasper, Toufik Faraouni (65. Boy Spijkerman), Freddy Quispel, Pascal Huser (89. Nick Westebring)