Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft vanmiddag op het eigen Catawiki Sportpark met 1-1 gelijk gespeeld tegen VVSB. De bezoekers uit Noordwijkerhout kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Youssef Blel kopte van dichtbij raak. ACV kwam al snel weer op gelijke hoogte toen Pascal Huser op aangeven van Mark Jagt hard raak schoot, 1-1. In de tweede helft werd duidelijk zichtbaar dat de vele wedstrijden in korte tijd hun tol beginnen te eisen. Het veldspel bij beide teams werd moeizamer en veel spelers oogden vermoeid. Met het 1-1 gelijkspel waren beide teams dan ook tevreden.

Het was heerlijk voetbalweer in Assen. De temperatuur was aangenaam, de zon scheen, kortom ideale voetbalomstandigheden. Beide teams hadden er zin in en gingen voor de drie punten. Het was ACV dat een eerste kleine mogelijkheid kreeg. Justin Mulder gaf voor waarna Pascal Huser via verdediger Obi Onyeike 10 centimeter naast schoot. Twee daaropvolgende corners leverden niks op voor de blauw-zwarten. Even later was het aan de andere kant wel raak. De snelle Raygivano Dompig ontsnapte aan buitenspel en schoot hard op het doel. De bal ging tegen de paal waarna Youssef Blel binnen kopte, 0-1. ACV rechtte de rug en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Die viel al snel. Na goed combinatiespel gaf Mark Jagt voor op Pascal Huser die hard uithaalde en via de paal de 1-1 scoorde.

IMG_1005_01.jpgPascal Huser (midden) juicht na zijn goal (foto: Bennie de Boer)

Na zo’n 20 minuten spelen scoorde Pascal Huser bijna zijn tweede treffer. Een vrije trap vanaf een meter of 20 ging rakelings over de lat. Ook VVSB kreeg mogelijkheden. Het grootse gevaar kwam van Raygivano Dompig. Een schot van zijn voet scheerde na een half uur spelen via bovenkant lat over het doel van Ben Wormmeester.

Beide teams kwamen na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer. In de loop van de tweede helft werd duidelijk zichtbaar dat de vele wedstrijden in korte tijd hun tol beginnen te eisen. ACV speelde de derde wedstrijd in acht dagen en had daar zichtbaar fysiek last van. VVSB oogde iets frisser. De gasten uit Noordwijkerhout hoefden in tegenstelling tot ACV afgelopen dinsdag geen wedstrijd te spelen. Ben Wormmeester hield ACV met goed keeperswerk een aantal maal op de been.

In de slotfase kregen ook spelers van VVSB fysieke ongemakken. Zo kon Ivan Spijkstra 10 minuten voor tijd vanwege kramp niet meer verder. Beide teams probeerden in de slotfase nog wel een winnende goal te scoren maar waren hier niet meer toe in staat zodat een puntendeling een logisch gevolg was.

Na afloop

Ben Wormmeester werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De prijs werd dit keer mogelijk gemaakt door Niels Slaapcomfort.

Op de ranglijst is ACV na de wedstrijden van vandaag één plaats gestegen. Het team van trainer Fred de Boer staat nu op de 10e plaats met 27 punten uit 21 wedstrijden. Koploper in de Derde Divisie Zaterdag is nog steeds Sparta Nijkerk.

Ben_1.jpgUit handen van Niels Vanderveen ontvangt Ben Wormmeester de Man of the Match dinercheque (foto: Bennie de Boer)

Volgende week staat er voor ACV een verre uitwedstrijd op het programma. De reis gaat dan naar Zeeuws-Vlaanderen om het op te nemen tegen HSV Hoek. De Zeeuwse formatie staat op de 5e plaats van de ranglijst met 32 punten uit 20 wedstrijden. De ploeg van trainer Lorenzo Staelens kwam vandaag in verband met een veelvoud aan corona besmettingen bij tegenstander SteDoCo niet in actie.

ACV: Ben Wormmeester, Daan Smit (81. Boy Spijkerman), Robert Talens, Luka Prljić ©, Koen Steg (76. Toufik Faraouni), Gijs Jasper, Steyn Strijker, Justin Mulder (66. Nick Westebring), Mark Jagt (66. Ezra Schrijver), Freddy Quispel, Pascal Huser (66. Jaap van Dijken)

VVSB: Ruben Valken, Obi Onyeike, Lars Rauws ©, Wout Heemskerk, Youssef Blel, Danny Bakker, Joël Videira, Enzo Huntink (88. Matthieu van den Assem), Raygivano Dompig, Ivan Spijkstra (80. Richelo Fecunda), Nicky Eekhout