Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft vanmiddag op het eigen Catawiki Sportpark een zure 0-1 nederlaag geleden tegen ODIN ’59. De blauw-zwarten creëerden voldoende kansen maar vergaten te scoren. Tegenstander ODIN ’59 deed dit in de 93e minuut wel en nam zodoende drie punten mee naar Heemskerk.

In de basiself van ACV was er één wijziging ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Ajax amateurs. Pascal Huser nam de plaats in van de afwezige Gijs Jasper.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Ahmed al Mahdi schoot van afstand naast. Vervolgens pakte ACV het initiatief en creëerde het een viertal kansen binnen korte tijd. Mark Jagt en Toufik Faraouni (3x) konden de schietkansen niet benutten. Kort voor er een half uur gespeeld was leek ODIN ’59 te scoren. De continu gevaarlijk Ahmed al Mahdi scoorde uit buitenspelpositie en zag de goal afgekeurd worden.

In het derde kwartier van de eerste helft leek het een kwestie van tijd voordat ACV een treffer zou maken. Justin Mulder schoot rakelings langs de kruising en even later ook nog eens rakelings voorlangs het doel. Aangezien ook Toufik Faraouni zijn schot geen doel zag treffen werd er gerust met de brilstand op het scorebord.

IMG_9285_01.jpgGevaar voor het doel van ODIN ‘59 (foto: Bennie de Boer)

Beide teams kwamen na de pauze ongewijzigd uit het kleedlokaal. De touwschouwers zochten een fijne plek in de stralende zon en gingen er eens goed voor staan en zitten. Ook in de tweede helft was het ACV dat de meeste kansen kreeg. Verscheidene keren leken de blauw-zwarten te kunnen en misschien wel moeten scoren maar de bal wilde er niet in. ODIN ’59 creëerde niet veel maar ACV moest alert blijven voor de kansen die de geel-blauwe formatie wel kreeg.

Toen de stand ook na 90 minuten nog 0-0 was leek de wedstrijd te eindigen zoals die was begonnen, 0-0. Echter in de slotseconde van de extra tijd viel er toch nog een doelpunt. Het was ODIN ’59 dat scoorde. Joey Kooge schoot de bal buiten bereik van doelman Ben Wormmeester fraai in de verre hoek en bezorgde zo zijn ploeg drie punten, 0-1

foto_2.jpgIn de 93e minuut kwam er toch nog een winnaar in Assen (foto: Bennie de Boer)

Ranglijst

Na de wedstrijden van vandaag staat ACV op de ranglijst op de 14e plaats met 18 punten uit 15 wedstrijden. Koploper is Sparta Nijkerk dat op eigen veld de topper tegen FC Lisse met 2-1 won.

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Fred de Boer gaat dan op bezoek bij Barendrecht. De wedstrijd op Sportpark De Bongerd begint om 14:30 uur. Barendrecht speelde vandaag een uitduel tegen VVSB. Na 90 minuten stond er een 0-1 zege voor Barendrecht op het scorebord in Noordwijkerhout. Barendrecht staat op de 6e plaats van de ranglijst met 23 punten uit 15 wedstrijden.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Luka Prljić, Daan Smit, Jim de Leeuw, Justin Mulder (83. Ezra Schrijver), Steyn Strijker, Pascal Huser (59. Nick Westebring), Toufik Faraouni (59. Boy Spijkerman), Freddy Quispel, Mark Jagt (70. Arjen Hagenauw)

ODIN ’59: Joost Meendering, Mouad Ben Check, Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Lefteris Grammenidis, Nick Burger ©, Ahmed al Mahdi, Joey Kooge, Sam Aarts (76. Clifton Gorissen), Niels Jager, Dustin Mijnders