Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-210174

Sassenheim – ACV heeft het uitduel tegen Ter Leede met 1-2 gewonnen. De blauw-zwarten kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Mark Jagt schoot van afstand raak. Ter Leede werd in het vervolg van de eerste helft sterker maar scoorde niet. ACV leek dit kort voor de rust wel te doen. Maar Mark Jagt schoot op de lat en Koen Steg raakte de paal. Tien minuten na de pauze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via een benutte penalty van Tomas Arroyo. Vanaf dat moment kon de wedstrijd beide kanten op vallen. Het werd de kant van ACV. Justin Mulder krulde de bal halverwege de tweede helft fraai achter doelman Mark de Vries en scoorde zo de 1-2. In de slotfase was het billenknijpen voor iedereen met een blauwzwart hart. De defensie van ACV hielde echter goed stand zodat er drie punten vanaf Sportpark Roodemolen mee naar Assen konden worden genomen.

ACV trad aan in bijna dezelfde opstelling als vorige week zaterdag toen er op eigen veld met 1-0 gewonnen werd van SteDoCo. Er was één wijziging in de ploeg van trainer Fred de Boer. Pascal Huser verving de geschorste Freddy Quispel.

Het was heerlijk weer op Sportpark Roodemolen. Het publiek genoot van een heerlijk lentezonnetje toen scheidsrechter Kraak het beginsignaal gaf. ACV begon goed aan de wedstrijd. Al snel kon de eerste kans genoteerd worden. Een schot van Steyn Strijker kon ternauwernood over de lat getikt worden door doelman Mark de Vries. Even later ging de goalie in de fout en kwam ACV op een 0-1 voorsprong. ACV’er Mark Jagt haalde uit vanaf een meter of 20 waarna De Vries zich verkeek op de stuit die de bal maakt, 0-1.

TERACV_5.jpgMark Jagt legt aan voor de openingstreffer

Na de snel opgelopen achterstand herpakte Ter Leede zich en werd het zo nu en dan zeer gevaarlijk. Nadat Shaquille Prijor en Bart van der Weijden naast hadden geschoten kreeg de thuisploeg in de 30e minuut een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. ACV-doelman Ben Wormmeester voorkwam met twee puike reddingen een doelpunt voor Ter Leede. Eerste keerde hij een hard schot van Daan Walraven om vervolgens de rebound van Noah Marti onschadelijk te maken. In de slotminuten van de eerste helft waren de rollen weer omgedraaid en verdubbelde ACV bijna de score. Mark Jagt schoot op de lat en nog geen minuut later raakte Koen Steg met een bekeken schot de paal. Even later klonk het rustsignaal en zochten de twee teams met een 0-1 tussenstand de kleedkamer op.

Eén wijziging in de ploeg van ACV na de pauze. Daan Scholtens verving Nick Westebring. De thuisploeg kwam ongewijzigd het veld op. Na tien minuten waarin niet heel veel gebeurde kreeg Ter Leede in de 56e minuut een penalty. Na een afgeslagen corner schoot middenvelder Bart van der Weijden de bal hard richting het doel. Justin Mulder zag de bal op zich af komen en beschermde zijn gezicht. De bal ging vol op Mulders arm en scheidrechter Kraak wees direct naar de penaltystip. ACV protesteerde nog wel maar de leidsman hield vast aan zijn besluit. Aanvoerder Tomas Arroyo faalde niet vanaf 11 meter, 1-1. Na de gelijkmaker kon de wedstrijd alle kanten op. Beide teams speelden om te winnen. In de 68e minuut was het ACV dat weer op voorsprong kwam. Justin Mulder was zijn directe tegenstander te slim af en kreeg een vrije schietkans. Hij krulde de paal heerlijk via de binnenkant van de paal binnen, 1-2. Doelman Mark de Vries had geen kans.

In het laatste kwartier drong Ter Leede steeds meer aan. De thuisploeg had de jacht op de gelijkmaker geopend. Invaller Melvin van Stijn was dichtbij maar Ben Wormmeester tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning over de lat. Ter Leede probeerde van alles maar de hechte ACV defensie gaf geen krimp. Sterker nog, de blauw-zwarten kregen nog een grote kans op een derde treffer. De bal werd na een vrije trap van Ezra Schrijver door Luka Prljić terug gekopt naar Gijs Jasper. De kopbal van Jasper was echter een prooi voor Mark de Vries. Na ruim 5 minuten extra tijd klonk het eindsignaal en kon ACV drie punten mee naar Assen nemen.

TERACV_14.jpgVreugde na afloop bij ACV

ACV voelt zich thuis in de Bollenstreek

ACV voelt zich thuis in de Bollenstreek. Na uitoverwinningen tegen FC Lisse (2-3) en VVSB (0-3) werd ook de derde bollenstreekclub Ter Leede op vreemde bodem verslagen. Trainer Fred de Boer was na afloop trots op zijn team. “We speelden een heel goed eerste kwartier. Ter Leede had het moeilijk en wij scoorden een beetje een gelukkige goal. We hebben in de eerste helft niet veel kansen weg gegeven maar ook niet veel meer gecreëerd totdat we in de slotfase dichtbij een goal waren met een bal op de lat en op de paal. In de tweede helft was het meer éénrichting. Zij hadden meer de bal en daar hebben wij ons aan moeten aanpassen. De 1-1 uit een penalty die we tegen kregen was als gevolg van ongelukkig hands. Beide teams gingen daarna voor de winst. In een fase met goed voetbal scoorde Justin Mulder de 1-2 voor ons. Daarna was het vrouwen en kinderen eerst en hebben we de wedstrijd over de streep getrokken."

Op de ranglijst staat ACV op de 12e plaats in een zeer brede middenmoot met 25 punten uit 19 wedstrijden. Tussen nummer 6 Hoek en nummer 14 Ajax is het verschil slechts 4 punten. Na de wedstrijden van vandaag is er een nieuwe koploper in de Derde Divisie Zaterdag. FC Lisse verloor met 2-1 van Hoek waardoor Sparta Nijkerk de koppositie over nam door met 0-3 te winnen van VVSB.

ACV heeft een drukke week in het vooruitzicht. Dinsdagavond om 20:00 uur speelt de ploeg van Fred de Boer in Woerden tegen Sportlust ’46. Komende zaterdag spelen de blauw-zwarten weer een thuiswedstrijd. VVSB komt dan op bezoek op het Catawiki Sportpark. ACV – VVSB begint om 14:30 uur.

Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (72. Melvin van Stijn), Tim Bloemendaal (72. Luc de Kruijs), Shaquille Prijor (65. Thijs Haarman), Feyo Glim, Mike van den Steenhoven (90. Benjamin van Aken), Noah Marti (65. Joey van den Berg), Tomas Arroyo ©

ACV: Ben Wormmeester, Jaap van Dijken (57. Daan Smit), Luka Prljić ©, Robert Talens, Koen Steg, Steyn Strijker, Nick Westebring (46. Daan Scholtens), Gijs Jasper, Mark Jagt (79. Toufik Faraouni), Pascal Huser (75. Ezra Schrijver), Justin Mulder