Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft dinsdagavond met 0-2 verloren van vv GOES. Al in de derde minuut kwamen de blauw-zwarten op achterstand. Een lang bal van achteruit viel over de Asser defensie en werd koel binnen geschoten door Huib van Hecke. ACV ging op zoek naar de gelijkmaker maar ook tegen GOES kwam het euvel van de laatste weken weer naar voren. Scoren is momenteel een probleem. Kansen werden er in ruime mate gecreëerd maar de bal wilde er niet in. Toen de bezoekers een kwartier voor tijd uit één van de spaarzame mogelijkheden op fraaie wijze de 0-2 scoorden was de wedstrijd feitelijk gespeeld. ACV probeerde met een slotoffensief nog wel wat te forceren maar dit leverde niets meer op.

Eerste helft

Op een koud Catawiki Sportpark werd er iets na achten afgetrapt. Al in de tweede minuut van de wedstrijd kreeg ACV een goede scoringsmogelijkheid. Freddy Quispel kwam oog in oog te staan met doelman Matthew Lentink maar zijn schot werd met de voet gekeerd door de Zeeuwse goalie. Nog geen minuut later was het aan de andere kan van het veld wel raak. Een lange bal van achteruit viel over de verdediging van ACV waarna Huib van Hecke geheel vrijstaand kon scoren, 0-1. Een vroege achterstand voor de ploeg van trainer Fred de Boer, maar er waren nog 87 minuten te spelen om dit ongedaan te maken. De blauw-zwarten speelden aanvallend voetbal en kregen goede scoringsmogelijkheden. De kansen werden echter niet benut waardoor er gerust werd met een 0-1 stand op het scorebord.

Tweede helft

Pascal Huser bleef na de rust geblesseerd achter in de ACV-kleedkamer. Hij werd vervangen door Boy Spijkerman. De thuisploeg ging nadrukkelijk verder met de zoektocht naar de gelijkmaker. Meerdere keren was de ploeg dichtbij maar de verdediging van vv GOES hield goed stand. De bezoekers leunden ietwat achterover en lieten ACV het spel maken. Uit de omschakelmomenten stichtte de Zeeuwse ploeg wel gevaar. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Sylvio Hage schoot fraai raak en verdubbelde zo de score voor vv GOES. In de slotfase zette ACV nog alles op alles maar het slotoffensief was niet succesvol. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor vv GOES. Helaas was ook op deze koude dinsdagavond het gebrek aan scorend vermogen een probleem voor de thuisploeg. Kansen werden er in ruime mate gecreëerd maar doelpunten werden er niet gemaakt.

IMG_0053_01.jpgScrimmage voor het doel van vv GOES (foto: Bennie de Boer)

Komende zaterdag

Komende zaterdag komt SteDoCo op bezoek in Assen. De ploeg uit Hoornaar speelde dinsdagavond 2-2 gelijk tegen Barendrecht en staat op de 11e positie van de ranglijst. De wedstrijd ACV – SteDoCo begint om 14:30 uur.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Jaap van Dijken (78. Daan Smit), Luka Prljić ©, Robert Talens, Jim de Leeuw (68. Koen Steg), Gijs Jasper, Pascal Huser (46. Boy Spijkerman), Nick Westebring (63. Ezra Schrijver), Toufik Faraouni (63. Mark Jagt), Freddy Quispel, Justin Mulder

vv GOES: Matthew Lentink, Jelle Klap, Stefan de Bert, Ruben Hollemans ©, Francis Kabwe Manengela, Huib van Hecke, Riad Elloukmani (75 Souffiane El Ouazzani), Sylvio Hage (93. Taylen Doesburg), Reza Maipauw, Renzo Roemeratoe, Sven Mbikulu