De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Hardenberg – ACV heeft vanmiddag een 1-2 oefenzege geboekt op HHC Hardenberg. De ploeg van trainer Fred de Boer speelde een prima wedstrijd. De twee teams speelden een leuke pot voetbal en deden niet veel voor elkaar onder. Met drie overwinningen in drie oefenwedstrijden kan ACV komende zaterdag met een goed gevoel de competitie hervatten.

Eerste helft

Ondanks een stralend zonnetje was het toch best koud op het fraai gelegen Sportpark De Boshoek. De toeschouwers zochten veelal een beschutte plek op en werden voor hun komst beloond met een aantrekkelijke wedstrijd.

Het was ACV dat brutaal speelde en in de 16e minuut op voorsprong kwam. Na een overtreding op Mark Jagt kregen de blauw-zwarten een vrije trap die genomen werd door Freddy Quispel. De aanvaller van ACV gaf de bal goed voor waarna Gijs Jasper op de juiste plek stond om binnen te koppen, 0-1.

IMG_8411_01.jpgGijs Jasper (7) kopt de 0-1 binnen (foto: Bennie de Boer)

Niet veel later was de stand al weer gelijk. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot HHC-middenvelder Rick Hemmink met een harde knal raak, 1-1. Ook na de tegentreffer bleef het team van trainer Fred de Boer goed spelen. De verdediging van HHC had het zichtbaar moeilijk met het aanvallende spel van de blauw-zwarten. Kort voor rust wist ACV weer op voorsprong te komen. Nadat Mark Jagt onreglementair gestuit was door Gersom Klok kreeg ACV een vrije trap op een meter of 20 van het doel van de Hardenbergers. Freddy Quispel overlegde met Luka Prljić en na een kort gesprek was het Quispel die de vrij trap ging nemen. Hij krulde de bal fraai langs de muur en zag dat doelman Borgman geen antwoord had op zijn vrije trap, 1-2.

Tweede helft

In de tweede helft had HHC beter antwoord op het spel van ACV maar tot veel kansen kwamen de oranjehemden niet. Het spel van de twee teams oogde wat rommeliger dan in de eerste helft. Aan het einde van de wedstrijd probeerde de thuisploeg met een slotoffensief nog een gelijkspel uit het vuur te spelen. Dit lukte echter niet zodat ACV met een goed gevoel aan de hervatting van de competitie kan beginnen.

Toufik.jpgToufik Faraouni in duel met oud ACV’er Ashwin Manuhutu (foto: Bennie de Boer)

Volgende week

Volgende week speelt ACV voor het eerst sinds lange tijd weer een competitiewedstijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt Ajax amateurs op bezoek. De club uit Amsterdam speelde vandaag een uitduel tegen Harkemase Boys. Na 90 minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord van Sportpark De Bosk. Ajax neemt op de ranglijst van de Derde Divisie de 12e plaats in met 17 punten uit 14 wedstrijden. De aftrap van ACV – Ajax is om 14:30 uur.

Startopstellingen

HHC Hardenberg: Nick Borgman, Ashwin Manuhutu, Kevin Görtz, Serginho Fatima, Gersom Klok, Jurjan Mannes, Glenn Kobussen ©, Jesper Drost, Steff Kaptijn, Rick Hemmink, Matthijs Hardijk

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Luca Prljić, Nande Wielink, Jim de Leeuw, Justin Mulder, Steyn Strijker, Gijs Jasper, Toufik Faraouni, Freddy Quispel, Mark Jagt