Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – Op een guur en winderig Catawiki Sportpark heeft ACV de oefenwedstrijd tegen Buitenpost vanmiddag met 3-0 gewonnen. De wedstrijd werd gespeeld in drie delen van 30 minuten. Net als vorige week tegen Urk kwam de ploeg van trainer Fred de Boer vroeg op voorsprong. Al in de 4e minuut was het Pascal Huser die na een fraaie steekpass van Freddy Quispel de 1-0 scoorde.

Na ruim een kwartier leek ACV de score te verdubbelen. Het bekeken schot van Steyn Strijker ketste echter via de paal weer terug het veld in. Zo werd het eerste deel van het duel afgesloten met een 1-0 tussenstand.

IMG_8039-01.jpgPascal Huser schiet oog in oog met Kevin van der Meulen de openingstreffer (foto: Bennie de Boer)

In het tweede half uur van de wedstrijd zag het publiek een mindere fase van beide teams. Zowel ACV als Buitenpost waren onzuiver in de passing met balverlies als gevolg. In de laatste minuut van het tweede deel van de wedstrijd verdubbelden de blauw-zwarten de voorsprong. Justin Mulder omspeelde zijn directe tegenstander en leverde een fraaie voorzet af. Freddy Quispel dook op voor het doel en tikte beheerst de 2-0 binnen.

In het derde deel van de wedstrijd was er weer beter spel te zien. De combinaties bij ACV begonnen weer beter te lopen en er werden fraaie aanvallen op de mat gelegd. Uit één van die aanvallen leek vleugelverdediger Jaap van Dijken te gaan scoren. Helaas vloog zijn geplaatste schot tegen de paal. Kort voor tijd was het wel raak voor ACV. Mark Jagt gaf de bal strak voor waarna goalgetter Arjen Hagenauw de derde treffer voor de blauw-zwarten tegen de touwen schoot, 3-0. Even later gaf scheidsrechter Gils het eindsignaal.

IMG_8351_01.jpgArjen Hagenauw scoort de 3-0 (foto: Bennie de Boer)

Volgende week

Ook volgende week zaterdag speelt ACV een oefenwedstrijd. Tweede Divisionist HHC Hardenberg is dan de tegenstander. Het duel wordt gespeeld op Sportpark De Boshoek in Hardenberg en begint om 14:30 uur.

Startopstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Pascal Huser, Gijs Jasper, Ezra Schrijver, Steyn Strijker, Luka Prljić, Jim de Leeuw, Freddy Quispel, Boy Spijkerman

VV Buitenpost: Kevin van der Meulen, Danny Broersma, Mark Huizinga, Wim de Vries, Durk de Haan, Willem de Boer, Max Huiskamp, David Kazemier, Rob Schokker, Rolf Dijk, Jorn Jongsma