Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Er was dan misschien geen code rood afgegeven voor zaterdagochtend, maar ACV JO9-2 had toch echt 10 minuten lang te maken met wervelstorm Gorecht JO9-1. De ene na de andere aanval werd afgerond, en daar stond in het begin van de wedstrijd niets tegenover van de Assenaren. Eerlijk is eerlijk, ACV stond ook nog een beetje in de slaapstand. Bij 0-7 scoorde ACV vlak voor de eerste break nog wel de 1-7.

TE LAAT

De ACV-coach vroeg tijdens de break of de spelers misschien laat naar bed waren gegaan. Ja, een aantal was te laat naar bed gegaan gaven ze zelf aan. Gelukkig was het nu nog niet te laat. De jongens kregen mee om vooral als team te spelen: samen aanvallen en samen verdedigen. En geen breedteballen meer voor het eigen doel langs alsjeblieft.

BLITSSTART

Het hielp, en hoe. Het tweede kwart begon en de blauwzwarten schoten uit de startblokken. Binnen 20 seconden scoorden zij de 2-7. Het gas bleef erop en iedereen ging nu wel vol de duels in. Een 5-8 ruststand was het resultaat. Na rust eenzelfde beeld. Ook nu weer een blitsstart. Na twee minuten een stand van 7-8. En dat na een 1-7 achterstand. Het zal toch niet?

LAATSTE KRACHTSINSPANNING

Nee, het sprookje bleef uit. In het derde kwart werd het nog 7-9. In het vierde en laatste kwart viel ook de 7-10. Het beste was er nu wel vanaf bij de thuisploeg. Met een laatste krachtsinspanning verscheen de 8-10 op het scorebord. Na het laatste fluitsignaal vielen de jongens van uitputting op de grond. De constatering dat ze het eerste deel van de wedstrijd met 1-7 verloren en de rest van de wedstrijd met 7-3 wonnen is niet relevant. Het leereffect van deze pot is ongetwijfeld vele malen meer waard.