Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

De traditionele oefenwedstrijd tussen ACV en Be Quick 1887 is gisteren gewonnen door ACV. De ploeg van Ruud Jalving zegevierde met 3-1. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de blauw-zwarten op een 1-0 voorsprong. Een van richting veranderd schot van Gijs Jasper rolde onhoudbaar voor goalie Robert Smit in het doel. Na een goede beginfase van ACV was het Be Quick 1887 dat steeds dreigender werd en meerdere kansen creëerde. In de 20e minuut kwamen de Groningers op gelijke hoogte. Een vrije trap van een meter of 20 vloog tegen de paal waarna Sem Rozema eenvoudig binnen kon schieten, 1-1.

Kort voor de rust zag het publiek een wonderschone goal van ACV. De assist kwam op naam van Ramon Nijland die met een verre uittrap Giovanni Zwikstra bereikte. De spits van ACV nam de bal beheerst aan scoorde vervolgens met een prachtig lobje de 2-1. Dit was even later tevens de ruststand. Na de pauze kwam Be Quick 1887 met een compleet nieuw elftal het veld weer op. Bij ACV kwamen drie verse krachten binnen de lijnen. De toeschouwers kregen een mooie tweede helft met aanvallend voetbal voorgeschoteld waarin ACV de sterkere bleek. Halverwege het tweede bedrijf kwam ACV op een verdiende 3-1 voorsprong. Een vrije trap van Mark Jagt werd uitstekend binnen gekopt door Boy Spijkerman. ACV kreeg kansen op meer maar de verdediging van de Groningers stond geen doelpunten meer toe. De wedstrijd eindigde met een spectaculaire redding van Enver Spijodic. De bal werd door de doelman na een vrije trap van Wilko van der Kooi fraai uit de kruising getikt.

ACVBEQ10.jpgBoy Spijkerman (links) dook in de tweede helft meerdere keren gevaarlijk op voor het doel van Be Quick 1887

Trainer Ruud Jalving na afloop

Trainer Ruud Jalving was positief kritisch na afloop van de wedstrijd. “Be Quick is een goed voetballende ploeg, maar ik vond dat wij het zelf in de eerste helft onvoldoende deden. Met name als we de bal veroverden dan leverden we hem bij de eerste of tweede pass weer in. Ik denk dat we daar in de eerste helft wel een stuk of tien momenten van hebben gehad. Daardoor wordt het heel erg onrustig en geef je ruimtes weg die je niet weg wil geven. Daardoor kon Be Quick gevaarlijk worden. Dat zal echt een stapje beter moeten worden. De uitslagen zeggen me in voorbereiding nog heel erg weinig. We hebben nu drie keer gewonnen maar ik vond dit de minste wedstrijd. Dat is helemaal niet erg, dan weten we waar we nog aan moeten werken. Dat weet de groep zelf ook. Het gaat er om hoe we er 20 augustus op staan. We weten waar we aan willen werken dus dat gaan we de komende weken doen.”

Startopstelling ACV: Ramon Nijland, Tapmahoe Sopacua, Nande Wielink, Luka Prljić ©, Jim de Leeuw, Gijs Jasper, Steyn Strijker, Niels Grevink, Justin Mulder, Aleksandar Janković, Giovanni Zwikstra