Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Hoornaar – ACV heeft vanmiddag tegen SteDoCo de vierde zege op rij geboekt. In de eerste helft kwamen de blauw-zwarten in de 18e minuut op voorsprong. Boy Spijkerman zette goed door en bediende Giovanni Zwikstra op maat. De spits van ACV tikte van dichtbij binnen, 0-1. Dit bleek later ook de ruststand te zijn. Na de pauze bleef ACV de bovenliggende partij. Dat betaalde zich na een uur voetbal uit. Pascal Huser passte de bal op Justin Mulder die vervolgens beheerst binnen volleyde, 0-2. Meer doelpunten vielen er niet in Hoornaar zodat ACV drie welverdiende punten bij kon schrijven na het laatste fluitsignaal.

ACV betrad het veld in een prachtig nieuw uittenue. De meegereisde supporters waren vol lof over de nieuwe outfit voor de uitwedstrijden. Het was lekker voetbalweer in Hoornaar en het publiek ging er eens goed voor zitten. Kon ACV na drie winstpartijen op rij ook tegen SteDoCo zegevieren?

STEACV_8.jpgGiovanni Zwikstra in het nieuwe uittenue (foto: Sander Crajé)

Na een aftastende beginfase was de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Het schot van Joran Schröder ging rakelings voorlangs het doel. Even later kreeg ook ACV een scoringskans. Het schot van Niels Grevink ging net langs de verkeerde kant van de paal. De tweede mogelijkheid voor de Asser ploeg werd wel benut. Boy Spijkerman zette wilskrachtig door en bediende Giovanni Zwikstra op maat. De spits mikte van dichtbij raak en zorgde daarmee voor de 0-1 voorsprong. Bijna werd de score een paar minuten later al verdubbeld. Het was aan doelman Maarten de Fockert te dank dat het 0-1 bleef. Met een puike redding voorkwam hij dat Niels Grevink doel trof. In het verdere verloop van de eerste helft ging het spel gelijk op waarbij ACV een licht overwicht had op de nummer drie van de ranglijst. Gescoord werd er niet meer zodat er gerust werd met een 0-1 tussenstand.

STEACV_7.jpgDe goal van Giovanni Zwikstra wordt gevierd (foto: Sander Crajé)

Na de pauze ging het spel gelijk op. ACV kreeg kort na rust een aantal corners op rij maar dit leverde weinig gevaar op. SteDoCo had moeite met het creëren van kansen. De defensie van de blauw-zwarten stond goed en gaf weinig tot niets weg. In de 63e minuut lukte het ACV om de score te verdubbelen. Pascal Huser gaf een heerlijke bal op Justin Mulder waarna Mulder beheerst met een volley raak schoot, 0-2.

0-2.jpgVreugde bij ACV na de treffer van Justin Mulder (foto: Sander Crajé)

Kort na de treffer van Mulder kreeg SteDoCo de kans om de aansluitingstreffer te maken. Etiën Mariana schoot op het doel maar Enver Spijodic voorkwam met een uitstekende redding dat de thuisploeg scoorde. In het vervolg van het tweede bedrijf nam SteDoCo meer risico waardoor er meer ruimte kwam voor ACV . Dit leverde enkele mogelijkheden op maar doelman Maarten de Fockert hield zijn ploeg op de been waardoor de thuisploeg hoop hield om nog iets over te houden aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Rick Adjei had echter niet de power om in de slotfase nog iets gedaan te krijgen waardoor er na 90 minuten voetbal een terechte 0-2 zege voor ACV op het scorebord stond.

Ruud Jalving na afloop

De 0-2 zege betekende de vierde zege op rij voor het team van trainer Ruud Jalving. Hij was na afloop erg blij met de drie punten. “Supermooi, daar doe je het met elkaar voor. Ik denk dat dit een hele zakelijke overwinning was tegen een hele goede ploeg. Met name de eerste fase van de wedstrijd vond ik ons echt beter. Ze gaven weinig druk waardoor wij goed konden voetballen. Na de 0-1 hadden we wel iets meer moeite om aan het voetballen te blijven, maar we zijn de tweede helft niet echt in de moeilijkheden geweest. Misschien hadden we ze nog wel iets meer pijn kunnen doen in de counter maar al met al ben ik zeer tevreden met deze vierde overwinning op rij.” Jalving legde de blik al vrij snel weer op volgende week. “Nu gaat de focus op Sparta Nijkerk want we willen heel gefocust blijven en van wedstrijd tot wedstrijd leven. Ik denk dat we daar goed in zijn. De breedte van de groep is zeer goed, dat helpt en daar kunnen we leuke dingen mee doen”.

Ranglijst

Met 22 punten uit 13 wedstrijden staat ACV in de stand op een gedeelde 5e plek samen met Sportlust ’46, DVS ’33 en FC Rijnvogels. Op basis van het doelsaldo is ACV 7e. Koploper is nog steeds DOVO dat tot op heden 25 punten verzamelde.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Sparta Nijkerk komt dan op bezoek in Assen. De oranjehemden speelden vandaag tegen DOVO. De wedstrijd in Nijkerk eindigde in 1-1 gelijkspel. Op de ranglijst staat Sparta Nijkerk op de 15e positie met 13 punten uit 13 wedstrijden.

SteDoCo: Maarten de Fockert, Ibrahim Touré, Yannick Cortie, Elvio van Overbeek (46. Redouan el Hankouri), Akram Salhi (62. Junior Ebobo), Joran Schröder ©, Jurian Hobbel (38. Etiën Mariana), Sjaak Kuyper (62. Everon Pisas), Simon van Zeelst (85. Milad Intezar), Mitchell de Zwart, Jeffrey van Nuland

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken, Yassine Abouzraa, Lars Dijk, Tapmahoe Sopacua (88. Jim de Leeuw), Pascal Huser © (85. Mark Jagt), Steyn Strijker, Justin Mulder, Niels Grevink (67. Gijs Jasper), Giovanni Zwikstra (85. Jarno Deuring), Boy Spijkerman (67. Aleksandar Janković)