Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft vanmiddag op eigen veld met 2-1 gewonnen van DVS ’33 Ermelo. Eenvoudig was het niet maar na 90 minuten konden de blauw-zwarten wel drie punten bijschrijven. DVS ’33 had optisch het betere van het spel maar het was ACV dat op voorsprong kwam via een goal van Yassine Abouzraa. Kort voor rust verdubbelde Giovanni Zwikstra de score middels een kiezelhard schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Na de pauze zag het publiek een spannend duel waarin de bezoekers in de 70e minuut de aansluitingstreffer scoorden. Sem de Wit schoot raak vanaf een meter of 35. Het spel golfde vervolgens op en neer maar gescoord werd er niet meer zodat ACV drie zwaarbevochten punten kon vieren.

De Asser technische staf had deze week een puzzel te leggen voor de wedstrijd ACV – DVS ’33. Steyn Strijker was geschorst en aan aantal spelers was geblesseerd. Het betekende een basisplaats voor Nande Wielink als rechtsback. Mark Jagt startte ook in de basiself, hij stond rechtsbuiten.

DVS ’33 had vanaf de aftrap het betere van het spel. ACV zakte in en speelde zeer compact. Het gunde de Ermeloërs de bal en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Het spel speelde zich veelal af op de helft van ACV maar de bezoekers wisten de gecreëerde kansen niet te benutten. ACV kreeg in de beginfase slechts één mogelijkheid. Een voorzet van Mark Jagt belandde pardoes op de paal maar stuiterde vervolgens het veld weer in. Ondanks dat DVS ’33 de bovenliggende partij was waren het de blauw-zwarten die op voorsprong kwamen. Uit een fraai uitgevoerde vrijetrap-variant was het Yassine Abouzraa die raak schoot. Luka Prljić legde de bal op het hoofd van Giovanni Zwikstra die bij de tweede paal terug kopte waarna Yassine Abouzraa het net liet bollen, 1-0.

ACVDVS_5.jpgVreugde na de 1-0 van Yassine Abouzraa (foto: Sander Crajé)

Na de openingstreffer volgde de eerste wissel bij ACV. Nande Wielink had in het begin van de wedstrijd geel gekregen en de technische staf van ACV wilde geen risico nemen. Nieuweling Karim Bannani kwam in de ploeg. Het duurde echter niet lang voordat ook Bannani geel kreeg zodat er een risico bleef bestaan in de defensie van ACV. De laatste minuut voor de rust was een spectaculaire. Eerst was het Enver Spijodic die met een fraaie save voorkwam dat Stef Nijland uit een vrije trap kon scoren. Vervolgens kon er aan de andere kant van het veld even later wel gejuicht worden. Giovanni Zwikstra haalde vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit en liet doelman Daan Huiskamp kansloos, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

ACVDVS_8.jpgGiovanni Zwikstra schiet vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-0 tegen de touwen (foto: Sander Crajé)

ACV kwam na de pauze ongewijzigd uit de kleedkamer. Bij de bezoekers was er één mutatie. Nicky van Hilten verving Gaston Salasiwa.

De blauw-zwarten begonnen goed aan het tweede bedrijf en creëerden al snel een aantal mogelijkheden. Niels Grevink was twee keer dicht bij een doelpunt maar beide keren was de goed keepende Daan Huiskamp een sta-in-de-weg.

ACVDVS_11.jpgNiels Grevink is Hilal Ben Moussa te snel af (foto: Sander Crajé)

Met de wind in de rug probeerde DVS ’33 steeds vaker via afstandsschoten tot een doelpunt te komen. Sem de Wit liet blijken hier een specialist in te zijn. Na twee mislukte pogingen was driemaal scheepsrecht. Vanaf een meter of 35 vloog de bal gedragen door de wind in de verre hoek, 1-2. De bezoekers wilden meer en gingen met vereende krachten op zoek naar de gelijkmaker. Door de aanvalslust van de Ermeloërs ontstond er steeds meer ruimte voor ACV maar daar wist de ploeg van trainer Ruud Jalving niet van te profiteren. ACV hield goed stand maar kort voor het einde van de wedstrijd leek de gelijkmaker dan toch te vallen. De poging van Stef Nijland had tot opluchting van het Asser publiek de paal als eindstation waardoor de stand in het voordeel van de thuisploeg bleef. In de zeer spannende slotfase werd er niet meer gescoord zodat ACV drie zwaarbevochten winstpunten aan het totaal kon toevoegen.

Ranglijst

Op de ranglijst staat ACV net als vorige week op de tweede plaats. Net als de blauw-zwarten won ook koploper GVVV haar wedstrijd zodat het verschil tussen de twee teams nog steeds twee punten is. Barendrecht staat op de derde positie met vijf punten achterstand op de ploeg uit Veenendaal.

Man of the Match

Na afloop van de wedstrijd werd Giovanni Zwikstra uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De dinercheque werd dit keer mogelijk gemaakt door Bouwkundig Bureau Juk. Gefeliciteerd Gio!

ACVDVS_24.jpgGiovanni Zwikstra ontvangt uit handen van Livius Juk de dinercheque (foto: Sander Crajé)

Volgende week zaterdag speelt ACV een uitwedstrijd. De blauw-zwarten gaan dan op bezoek bij FC Rijnvogels. De formatie uit Katwijk aan den Rijn speelde vandaag een uitduel tegen DOVO. De wedstrijd in Veenendaal eindigde in 0-2 zege voor FC Rijnvogels. Op de ranglijst neemt FC Rijnvogels de 6e plaats in met 41 punten uit 24 wedstrijden.

ACV: Enver Spijodic, Nande Wielink (39. Karim Bannani), Yassine Abouzraa, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Lars Dijk, Gijs Jasper, Justin Mulder, Mark Jagt (79. Boy Spijkerman), Giovanni Zwikstra, Niels Grevink (62. Nick Westebring)

DVS ’33: Daan Huiskamp ©, Tim van den Berg, Maarten van Dijk, Stef Nijland, Benjamin Roemeon, Gaston Salasiwa (46. Nicky van Hilten), Sem de Wit, Lars van Wetering (62. Lars Huber), Omar El Ghazouani (66. Jarno Westerman), Eren Turan Yavuz (78. Stijn Schipper), Hilal Ben Moussa (62. Nassim El Ablak)