Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft gisteren met 4-1 gewonnen van het Zeeuwse HSV Hoek. Op het eigen Catawiki Sportpark leek de wedstrijd lang op een gelijkspel af te gaan totdat er een knotsgekke slotfase aanbrak. In de eerste helft had Niels Grevink ACV op 1-0 gezet. Kort voor de rust kwam HSV Hoek op gelijke hoogte. In de tweede helft hielden de twee ploegen elkaar lang in evenwicht totdat Tapmahoe Sopacua de blauw-zwarten vijf minuten voor tijd met een heerlijk schot in de kruising naar 2-1 schoot. Vervolgens ging het snel. Op aangeven van doelman Enver Spijodic schoot Giovanni Zwikstra twee minuten later op fraaie wijze de derde Asser treffer tegen de touwen. In de slotminuut maakte Justin Mulder er zelfs nog 4-1 van en kon er een feestje met de supporters gevierd worden.

Eerste helft

ACV-trainer Ruud Jalving moest een puzzel leggen in de defensie van zijn team. Nande Wielink en Luka Prljić waren beide wegens blessures niet inzetbaar. Yassine Abouzraa en Lars Dijk waren hun vervangers in het centrum van de Asser verdediging. HSV Hoek- trainer Pieter Ongena beschikte over een volledig fitte selectie.

Onder lenteachtige omstandigheden werd er afgetrapt. HSV Hoek had de afgelopen periode een goede serie wedstrijden neergezet dus de blauw-zwarten moesten vol aan de bak om een goed resultaat te behalen. Vanaf het begin trok de Asser ploeg het initiatief naar zich toe. Al in de 3e minuut viel de openingstreffer. Pascal Huser mocht een vrije trap nemen op een meter of 20 van het doel. De vrij trap mislukte omdat hij uitgleed maar de bal kwam gelukkigerwijze terecht bij Niels Grevink die van dichtbij binnen kon tikken, 1-0. Een geluk bij een ongeluk.

ACVHOE_9.jpgNiels Grevink scoorde de openingstreffer (foto: Sander Crajé)

ACV speelde een zeer goede eerste helft en gaf bijna niets weg. HSV Hoek was aanvallend onmachtig en de blauw-zwarten creëerden vele kansen. Helaas wilde de tweede treffer maar niet vallen. Op slag van rust kreeg HSV Hoek een vrije trap op een gevaarlijke plek. Mathieu De Smet krulde de bal richting eerste paal waar Gertjan Martens klaar stond om binnen te tikken, 1-1. Een domper voor ACV dat op dat moment al op een ruime voorsprong had kunnen staan.

Tweede helft

Na de pauze was er één wijziging bij ACV. Boy Spijkerman kwam het veld op en verving Aleksandar Janković. Ook bij de Zeeuwen was er een mutatie. Sylvio Hage nam de plaats in van Steve Schalkwijk. De teams waren in het tweede bedrijf aan elkaar gewaagd maar de beste mogelijkheden waren er voor ACV. De ploeg kreeg meerdere kansen om weer op voorsprong te komen maar een goed keepende Lars Knipping hield de Zeeuwse ploeg op de been. Hoek creëerde weinig grote mogelijkheden maar kreeg in de 70e minuut een uitgelezen kans om de leiding te nemen. Sylvio Hage dook plotseling alleen op voor doelman Enver Spijodic en moest kiezen tussen zelf schieten of afleggen. Hij koos voor het eerste. Enver Spijodic bleef echter lang staan en kon met zijn been een tegendoelpunt voorkomen. Het Asser publiek slaakte een zucht van opluchting en moedigde de thuisploeg vol vuur aan. In de slotfase van de wedstrijd werden de ACV-supporters beloond. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorden de blauw-zwarten maar liefst drie keer. Na goed voorbereidend werk van Justin Mulder schoot Tapmahoe Sopacua de bal kiezelhard in de kruising. Nog geen twee minuten later was het al weer raak. Met een lange trap bereikte Enver Spijodic Giovanni Zwikstra. De spits haalde vanaf de punt van het zestienmetergebied verwoestend uit en zag de bal onhoudbaar voor Lars Knipping tegen de touwen gaan, 3-1.

Gio.jpgGiovanni Zwikstra schiet de 3-1 binnen en viert het met de supporters (foto’s: Sander Crajé en Bennie de Boer)

Terwijl er nog volop gejuicht werd voor de derde treffer lag de vierde al in het doel. Justin Mulder ronde beheerst af en zorgde hiermee voor een 4-1 eindstand. Na het eindsignaal werden de supporters bedankt en werd er gezamenlijk een mooi feestje gevierd.

Man of the Match

Na afloop van de wedstrijd werd Tapmahoe Sopacua uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De prijs werd dit keer mogelijk gemaakt door Snurky.nl. Gefeliciteerd Tapmahoe!

ACVHOE_42.jpgUit handen van Niels Vanderveen ontvangt Tapmahoe Sopacua zijn Man of the Match dinercheque (foto: Sander Crajé)

Ranglijst

ACV is gestegen op de ranglijst. De blauw-zwarten nemen na speelronde 12 de 7e positie in met 19 punten. Aan de kop werd er weer stuivertje gewisseld. GVVV verloor waardoor DOVO, dat wel won, de koppositie heeft overgenomen en tevens de eerste periodetitel pakte.

Volgende week

Volgende week zaterdag speelt ACV een uitwedstrijd. De blauw-zwarten gaan dan op bezoek bij SteDoCo. De formatie uit Hoornaar speelde gisteren een uitduel tegen DOVO. De wedstrijd in Veenendaal eindigde in een 2-1 zege voor DOVO. Op de ranglijst neem SteDoCo de 3e plaats in met 23 punten uit 12 wedstrijden.

Opstellingen

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken (83. Jim de Leeuw), Yassine Abouzraa, Lars Dijk, Tapmahoe Sopacua, Steyn Strijker (83. Jarno Deuring), Pascal Huser © (67. Gijs Jasper), Niels Grevink (73. Mark Jagt), Justin Mulder, Giovanni Zwikstra, Aleksandar Janković (46. Boy Spijkerman)

HSV Hoek: Lars Knipping, Artuur Zutterman, Alexander Embrechts (84. Tom Vermeire), Rik Impens ©, Giovanni Delannoy, Gilles Vandecandelaere, Karim Bannani, Mohammad Jabar Zada, Steve Schalkwijk (46. Sylvio Hage), Gertjan Martens, Mathieu De Smet (57. Jelco Schamp)