Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Woerden - ACV heeft vanmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Sportlust '46. Na een 0-0 ruststand kwam Sportlust '46 in de 77e minuut op een 1-0 voorsprong. Joost Screever scoorde met een fraaie omhaal. Nog geen minuut later was het al weer gelijk. Op aangeven van Justin Mulder schoot Steyn Strijker hard en zuiver raak. In de slotfase kon het duel nog alle kanten op. Doelpunten vielen er echter niet meer zodat er na 90 minuten een terechte 1-1 eindstand op het scorebord stond.

Het was koud op Sportpark Cromwijck aan de rand Woerden. De wind waaide schuin over het veld en veel toeschouwers hadden met een pet of warme muts een plaatsje langs het veld gevonden. Bij Sportlust ’46 was er één wijziging in de basiself ten opzichte van vorige week. Yuval Checkly stond in de verdediging in plaats van Laurens van der Voort. ACV trad aan met dezelfde opstelling als vorige week tegen Sparta Nijkerk.

De nummers 2 en 4 van de ranglijst begonnen voorzichtig aan het duel. Het publiek zag in de eerste 45 minuten een tactisch steekspel waarin beide ploegen weinig tot niets weg gaven. De eerste mogelijkheden waren er voor de thuisploeg. De deze zomer van ODIN ’59 overgekomen Ahmed el Mahdi was tweemaal gevaarlijk met een kopbal maar hij trof geen doel. ACV kon hier in de loop van de eerste helft een paar schietkansen tegenover zetten maar ook de blauw-zwarten wisten het doel niet te vinden. De grootste kans was er in de 36e minuut voor Sportlust ’46. Een kiezelhard schot van Wessel Meiring ging via de lat over het doel van Enver Spijodic.

SPOACV_7.jpgSteyn Strijker is Zakaria Issarti te vlug af (foto: Sander Crajé)

In de tweede helft brak de wedstrijd open en was er meer spektakel. ACV kreeg al snel een grote mogelijkheid. Giovanni Zwikstra profiteerde van matig uitverdedigen maar kreeg oog in oog met doelman Romero Antonioli zijn voet niet goed tegen de bal waardoor de goalie eenvoudig redding kon brengen. Het spel golfde op en neer en het wachten was op een doelpunt. Halverwege de tweede helft leek Gijs Jasper te gaan scoren voor de blauw-zwarten maar Romero Antonioli kon met een uiterste krachtsinspanning het schot van Jasper tot corner verwerken. Even later was het aan de andere kant wel raak. Joost Screever scoorde met een zeer fraaie omhaal de openingstreffer, 1-0. Nog geen minuut later was de stand al weer gelijk. Justin Mulder gaf een uitstekende pass op Steyn Strijker die vervolgens hard en doeltreffend uithaalde, 1-1. In de slotfase kon het duel nog alle kanten op. Doelpunten vielen er echter niet meer zodat er na 90 minuten een terechte 1-1 eindstand op het scorebord stond.

SPOACV_15.jpgGijs Jasper gaat Floris Mulder voorbij maar zijn schot zal gekeerd worden door Romero Antonioli (foto: Sander Crajé)

Ranglijst

Op de ranglijst staat ACV net als vorige week op een gedeelde 2e plaats met 26 punten uit 15 wedstrijden. Ook Sportlust ’46, SteDoCo en Rijnvogels hebben 26 punten behaald. Op basis van het doelsaldo neem ACV nu de 3e positie in. Koploper is net als vorige week GVVV. De ploeg uit Veenendaal won vandaag op eigen veld met 3-2 van DVS ’33.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. VVOG Harderwijk komt dan op bezoek in Assen. De groen-witte formatie speelde vandaag tegen DOVO. De wedstrijd in Harderwijk eindigde in 4-1 overwinning voor de Harderwijkers. Op de ranglijst staat VVOG op de 10e positie met 20 punten uit 15 wedstrijden.

Sportlust ’46: Romero Antonioli, Yuval Checkly, Youri Duisterhof, Floris Mulder, Joshua Patrick, Zakaria Issarti (46. Joost Screever), Wessel Meiring, Marley Berkvens, Ahmed al Mahdi (88. Remco de Weerd), Mo Bendadi, Sanny Monteiro ©

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken (82. Lars Dijk), Yassine Abouzraa, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Steyn Strijker, Pascal Huser, Justin Mulder, Niels Grevink (65. Aleksandar Janković), Giovanni Zwikstra (82. Mark Jagt), Boy Spijkerman (46. Gijs Jasper)