Reeweg 75 B
3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6810986 / 990 (wed.secr. sen./jeugd)

Hendrik-Ido-Ambacht – ACV is de nieuwe koploper in de Derde Divisie. De blauw-zwarten wonnen vanmiddag met 0-3 van ASWH en zagen koploper GVVV een 2-5 thuisnederlaag lijden tegen Barendrecht. ACV kwam op Sportpark Schildman kort voor rust op een 0-1 voorsprong via een rake kopbal van Luka Prljić. Kort na de rust werd de score verdubbeld. Pascal Huser hield zijn hoofd koel en schoot beheerst raak. Een kwartier voor tijd viel de wedstrijd in het slot toen Yassine Abouzraa de 0-3 binnen schoot.

ACV-trainer Ruud Jalving kon in Hendrik-Ido-Ambacht niet beschikken over Giovanni Zwikstra. De aanvaller was afgelopen week op de training geblesseerd geraakt. Gelukkig is de selectie breed waardoor ACV op volle kracht de jacht op de drie punten kon aanvangen.

De eerste helft ging gelijk op. Grote kansen voor beide teams waren er eigenlijk niet. Schoten uit de tweede lijn misten de juiste precisie of kracht en er leek gerust te gaan worden met de brilstand op het scorebord. In de slotminuut van het eerste bedrijf lukte het ACV echter toch te scoren en met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Een strak voorgegeven corner van Steyn Strijker werd kiezelhard binnen gekopt door Luka Prljić, 0-1. Even later gaf scheidsrechter Besselsen het rustsignaal.

ASWACV_goal_1.jpgACV viert de 0-1 van Luka Prljić (foto: Sander Crajé)

ASWH kwam na de thee ongewijzigd het veld weer op. Bij ACV was er één wijziging. Gijs Jasper kon niet verder vanwege een blessure en werd vervangen door Aleksandar Janković. ACV begon uitstekend aan het tweede bedrijf en kreeg al snel twee schietkansen. Boy Spijkerman en Aleksandar Janković troffen echter geen doel. In de 51e minuut was het wel raak voor de Asser ploeg. Boy Spijkerman stuurde Pascal Huser de diepte in waarna Huser oog in oog kwam te staan met doelman Stefan Kok. De aanvaller van ACV hield zijn hoofd koel en scoorde zeer beheerst de 0-2.

ASWACV_goal_2.jpgPascal Huser op weg naar de 0-2 (foto: Sander Crajé)

Na de verdubbeling van de score gingen alle remmen los aan Asser zijde. Het was genieten van het spel van de blauw-zwarten voor de supporters. ASWH kon weinig uitrichten tegen het goede voetbal van ACV. Nadat een aantal kansen niet waren benut viel een kwartier voor tijd de beslissing. Steyn Strijker zette goed door, haalde de achterlijn en legde de bal goed terug op de mee opgekomen Yassine Abouzraa. De centrale verdediger keek, mikte en schoot fraai raak, 0-3.

ASWACV_goal_3.jpgVreugde na de 0-3 van Yassine Abouzraa (foto: Sander Crajé)

Kort voor tijd leek Yassine Abouzraa ook nog een tweede treffer te maken. Uit een corner van Steyn Strijker leek zijn inzet over de lijn te gaan maar de arbitrage zag het anders en liet doorspelen. Even later klonk het eindsignaal en kon de overwinning gevierd gaan worden.

Ruud Jalving na afloop

ACV-trainer Ruud Jalving stond na afloop zeer tevreden de pers te woord: “We zijn koploper dat is ongekend, dat is niet waar je op rekent. Op basis van de tweede helft hebben we ook echt verdiend gewonnen vandaag. We houden weer de nul en scoren drie goals, dat is prima! De eerste helft vond ik het gelijk opgaan. Beide teams hadden wat kleine kansjes, het leek wat op een schaakspel. In de tweede helft gaven we beter druk waardoor ASWH er moelijker uitkwam en we ze op hun helft konden houden. De tweede helft was echt goed waardoor we verdiend hebben gewonnen”.

Ranglijst

Op de ranglijst is ACV gestegen naar de eerste plaats. Met 32 punten uit 17 wedstrijden is de ploeg van trainer Ruud Jalving halverwege de competitie de trotse koploper van de Derde Divisie Zaterdag.

Ook volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. De blauw-zwarten gaan dan op bezoek bij DOVO. De formatie uit Veenendaal speelde vandaag een uitduel tegen Ter Leede. De wedstrijd in Sassenheim eindigde in 0-0 gelijkspel. Op de ranglijst nemen de roodhemden de 5e plaats in met 29 punten uit 17 wedstrijden

ASWH: Stefan Kok, Jay Brand, Jair Oosterlen, Stefan Watson, Wout Neelen, Niek den Heeten (69. Denzley Griët), Yassin Ouja, Mohamed el Kharbachi, Samuel van der Velden, Grad Damen, Mirac Akdeniz (69. Ray Versluis)

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken, Yassine Abouzraa, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Pascal Huser (83. Arjen Hagenauw), Gijs Jasper (46. Aleksandar Janković), Steyn Strijker, Lars Dijk (83. Nick Westebring), Justin Mulder (83. Niels Grevink), Boy Spijkerman (69. Mark Jagt)