Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft vanmiddag op het eigen Catawiki Sportpark met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Rijnvogels. Jaap van Dijken bracht ACV halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong met een fraaie schuiver in de verre hoek. De blauw-zwarten speelden goed en kregen meerdere kansen de score te verdubbelen. Dit lukt niet zodat er gerust werd met een 1-0 tussenstand. In de tweede helft was het duel meer in evenwicht. Lang leek ACV op weg naar drie punten maar in de extra tijd ging het toch nog mis. FC Rijnvogels kreeg in de 96e minuut een strafschop. Het was Dennis Bakker die raak schoot vanaf 11 meter en zorgde voor de 1-1 eindstand.

Eerste helft

Voor de tweede keer binnen vijf dagen kwamen ACV en FC Rijnvogels tegen elkaar in actie. In het TOTO KNVB Bekertoernooi had ACV afgelopen dinsdag met 1-0 verloren van de Katwijkers. Konden de blauw-zwarten vandaag wel de winst pakken?

ACV begon goed aan het duel. Vanaf het eerste fluitsignaal pakte de ploeg het initiatief. Dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheden maar gescoord werd er nog niet. In de 20e minuut kwam de ploeg van trainer Ruud Jalving verdiend op voorsprong. Gijs Jasper legde de bal vanaf de achterlijn terug op Jaap van Dijken die de bal vervolgens met een lage schuiver in de verre hoek schoot, 1-0. ACV kreeg na de openingstreffer meerde scoringskansen. FC Rijnvogels stond onder druk maar de Asser ploeg wist de score niet te verdubbelen. Het rustsignaal klonk met een 1-0 tussenstand op het scorebord.

ACVRIJ_1.jpgLars Dijk ontwijkt een tackle

Tweede helft

Beide coaches wisselden in de rust. Bij ACV kwam Nick Westebring binnen de lijnen als vervanger van de licht geblesseerde Gijs Jasper. Bij FC Rijnvogels kwam Vincent Noordam het veld op.

Al in de eerste minuut na de pauze waren er scoringskansen voor ACV. Aleksandar Janković had het vizier echter tweemaal niet op scherp staan. Naarmate de tweede helft vorderde kwam FC Rijnvogels steeds beter in de wedstrijd en werd het ook gevaarlijker. Ook ACV bleef dreigend en kwam in de 60e minuut bijna op een 2-0 voorsprong. Doelman Yannic Augustinus kon ternauwernood zijn hand tegen de bal krijgen na een schot van Jaap van Dijken. De bal leek vervolgens over de doellijn te gaan maar Kasper Michel stond in het doel en schoot de bal weg. Scheidsrechter Dogterom keek direct naar zijn assistent maar die gaf aan dat de bal de lijn niet gepasseerd had. In de slotfase van de wedstrijd werden de bezoekers steeds gevaarlijker. Toch leek ACV stand te houden en drie punten te gaan pakken. In de extra tijd viel dan toch nog de gelijkmaker. Nadat er in de 91e minuut een goal voor de Katwijkers wegens buitenspel was afgekeurd was het in de 96e minuut wel raak. Niels Grevink beging een overtreding waarna scheidsrechter Dogterom floot en direct naar de penaltystip wees. Dennis Bakker ontfermde zich over de bal en schoot hard door het midden raak, 1-1. ACV probeerde vervolgens met een allerlaatste aanval nog drie punten binnen te slepen maar dit had geen succes zodat beide teams een punt aan de wedstrijd overhielden.

ACVRIJ_9.jpgJaap van Dijken stoomt met veel snelheid op langs de lijn

Ranglijst

Op de ranglijst staat ACV in de brede middenmoot. Met vijf andere teams staan de blauw-zwarten op een gedeelde 9e positie. Koploper is net als vorige week GVVV. De blauwen uit Veenendaal wonnen vandaag met 0-4 van ASWH.

Volgende week

Volgende week zaterdag speelt ACV een uitwedstrijd. BVV Barendrecht is dan de tegenstander. De ploeg van trainer Leen van Steensel speelde vandaag tegen DOVO. De wedstrijd in Veenendaal eindigde in een 3-1 overwinning voor DOVO. Op de ranglijst staat Barendrecht op de 7e plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden.

Opstellingen

ACV: Ramon Nijland, Jaap van Dijken (79.Yassine Abouzraa), Nande Wielink, Luka Prljić, Tapmahoe Sopacua, Steyn Strijker, Gijs Jasper (46. Nick Westebring (86. Jim de Leeuw), Lars Dijk (78. Boy Spijkerman), Justin Mulder, Giovanni Zwikstra, Aleksandar Janković (67. Niels Grevink)

FC Rijnvogels: Yannic Augustinus, Dirk-Jan van den Oever ©, Neville Ogidi-Nwankwo, Kasper Michel, Max de Haas, Leonard de Beste, Tom Bijen (60. Julian Dobbe), Dennis Bakker, Roy van Leeuwen (46. Vincent Noordam), Sieb Rutgers (60. Edin Bibuljica), Virgil Tjin-Asjoe