Daniël van Warven

Mannen, 1, 3e divisie A

2 september 2017 14:30

J.H. Tempelaar

Vanaf de aftrap had DVS ’33 het beste van het spel. Al in de tweede minuut kregen de Ermeloërs de kans om op voorsprong te komen. Gökhan Yasar kreeg een niet te missen kans maar hij schoot tot opluchting van de ACV-supporters de bal naast. Een paar minuten later was het weer Yasar die een goede mogelijkheid kreeg. Benjamin Roemeon gaf voor vanaf links waarna de spits de bal via zijn hak over het doel zag gaan. ACV had het zeer lastig in de eerste twintig minuten. Pas in de 21e minuut kregen de Assenaren de eerste mogelijkheid om te scoren. Pascal Huser drukte af maar Haico Epe blokte het schot waarna de bal over de achterlijn ging. Twee minuten later was het DVS ’33 dat verdiend op voorsprong kwam. Bart Woering keerde een inzet van Gökhan Yasar waarna de bal voor de voeten van Maurice de Ruiter viel. De flankspeler wist hier wel raad mee en schoot zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong.

Marco van der Heide in duel met Niels Buijtenhuis

Na de openingstreffer kwam ACV iets beter in de wedstrijd. Toch bleef DVS ’33 de bovenliggende partij. De Ermeloërs kregen goede mogelijkheden de score uit te breiden maar ACV-doelman Bart Woering hield zijn ploeg met goed keeperswerk in de wedstrijd. De enige mogelijkheid die ACV kreeg volgde uit een corner van Romano Djababoe. Marcel Seip kon koppen bij de tweede paal maar Paul Eppink kon de bal met zijn vuisten keren. Even later moest Eppink het veld verlaten met een liesblessure. Hij liet zich vervangen door reservedoelman Thodorie Velanas.

Geen verandering van het spelbeeld in de tweede helft. DVS ’33 bleef het betere van het spel houden en ACV kon geen grip krijgen op het spel van de Ermeloërs. Met name de handelingssnelheid van de thuisploeg maakte een verschil. De ploeg van trainer Fred de Boer merkte vandaag het verschil tussen voetbal in de Hoofdklasse en voetbal in de Derde Divisie. ACV knokte voor wat het waard was maar de ploeg kon het DVS ’33 niet moeilijk maken. De geel-zwarten uit Ermelo kregen volop kansen om te scoren. Gebrek aan efficiëntie in de afronding en prima reddingen van Bart Woering hielden het tot halverwege het tweede bedrijf spannend.

Romano Djababoe wordt de mogelijk tot scoren ontnomen door Jorran van Santen

In de 69e minuut was het verzet van ACV definitief gebroken. Uitblinker Benjamin Roemeon gaf een mooie voorzet vanaf de linkerkant waarna Gökhan Yasar bij de tweede paal binnen kon koppen, 2-0. In de slotfase kreeg DVS ’33 nog kansen om de score uit te breiden. De scherpte in de afronding ontbrak zodat er na negentig minuten een 2-0 eindstand op het scorebord stond.

Volgende week staat er voor ACV een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is Harkemase Boys. De Harekieten speelden vandaag op eigen veld tegen VVOG. Na negentig minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord van Sportpark De Bosk. Harkemase Boys staat op de derde plaats van de ranglijst met vier punten uit twee wedstrijden. De wedstrijd ACV – Harkemase Boys begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer D. Schaper.

DVS ’33: Paul Eppink (42. Thodorie Velanas), Haico Epe, Jorran van Santen, Basil Camara, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Mike Ahrens, Niels Buijtenhuis (62. Kay Velda), Maurice de Ruiter (81. Daniël van Warven), Gökan Yasar, Benjamin Roemeon

ACV: Bart Woering, Guus de Vries ©, Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Daniël Schans, Haaye Feenstra, Nick Westebring (60. Dennis Hoekstra), Thomas Metzemaekers, Marco van der Heide (78. Koen Steg), Pascal Huser (75. Rutger Timmermans), Romano Djababoe