90'

Mannen, 1, 3e divisie A

9 september 2017 14:30

D. Schaper

Assen – Op een uitstekende grasmat heeft ACV de volle buit gepakt tegen Harkemase Boys. Al na tien minuten kwamen de Assenaren op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Romano Djababoe schoot Pascal Huser raak. Kort na de openingstreffer verdubbelde Thomas Metzemaekers de score met een mooi afstandsschot. Vroeg in de tweede helft maakte Karel IJzerman de aansluitingstreffer. Toen ACV-aanvoerder Guus de Vries in de 55ste minuut na tweemaal geel van het veld moest leek ACV een zware dobber te krijgen om de punten in Assen te houden. Dit veranderde toen ook Karel IJzerman na zijn tweede gele kaart van het veld gezonden werd en beide teams met tien man in het veld stonden. Een kwartier voor tijd kregen de Friezen een penalty. Doelman Bart Woering wist de strafschop van Henny Bouius te stoppen. In de extra tijd scoorde Romano Djababoe de 3-1 zodat de drie punten in de Drentse hoofdstad bleven.

ACV-trainer Fred de Boer kon in de noordelijke Derde Divisie-derby niet beschikken over Marcel Seip en Haaye Feenstra. Seip had een familiebijeenkomst in Duitsland en Feenstra trad vandaag in het huwelijk. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd Haaye! Dennis Hoekstra en Ibrahim Sillah waren de vervangers.

Ondanks de vele regenval van de afgelopen dagen lag de grasmat er prima bij. Rond half drie begon de zon zich te vertonen zodat het prima weer was voor een mooie pot voetbal. ACV begon goed aan het duel en kwam al in de tiende minuut op voorsprong. Romano Djababoe gaf voor vanaf rechts waarna Pascal Huser de bal alert binnen tikte, 1-0. De ploeg van Fred de Boer verdubbelde de score vervolgens al snel. Thomas Metzemaekers vuurde van afstand en zag de bal in de verre hoek tegen de touwen gaan, 2-0. Na de tweede treffer van de Assenaren kwam Harkemase Boys beter in de wedstrijd. De Friezen kregen een aantal goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te produceren. ACV-doelman Bart Woering had echter meerdere goede saves in huis zodat de ploegen met een 2-0 stand aan de thee gingen.

Thomas Metzemaekers schiet de 2-0 binnen

Harkemase Boys kwam goed uit de kleedkamer na de rust en maakte het ACV al snel lastig. Al vroeg in het tweede bedrijf scoorde Karel IJzerman waardoor de doelpuntenmarge verkleind werd tot één. Kort na de treffer van IJzerman werd ACV-aanvoerder Guus de Vries van het veld gezonden. De Vries maakte zich breed in een sprintduel waarna Ezra Schrijver tegen de grond ging. Scheidsrechter Schaper gaf een gele kaart. De Asser aanvoerder was het hier niet mee eens en gaf dit ook aan bij de leidsman. De arbiter gaf hiervoor een tweede gele kaart waarna De Vries het veld moest verlaten. Met tien man leek ACV een zware dobber te krijgen aan de Friese ploeg. De Assenaren mochten van geluk spreken toen een vrije trap van Karel IJzerman net de juiste richting miste. De paal stond een Fries doelpunt in de weg. Even later was dezelfde Karel IJzerman die een pittige overtreding beging op Nick Westebring. IJzerman had al geel en ontving voor deze overtreding zijn tweede gele prent.

Met tien tegen tien kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht. Een kwartier voor tijd verbazing bij de ACV-supporters. Ibrahim Sillah voorkwam met een sliding een schot op het doel. Scheidsrechter Schaper constateerde echter een overtreding en gaf een penalty aan Harkemase Boys. Henny Bouius ontfermde zich over de bal en kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Doelman Bart Woering kon de bal echter met zijn voeten keren zodat ACV de voorsprong behield. De Assenaren kregen in de laatste minuut een enorme kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Romano Djababoe ging met de bal aan zijn voet op doelman Erick Jansema af en wist ploeggenoot Thomas Metzemaekers naast zich. Djababoe passte de bal net niet helemaal goed waardoor Metzemaekers om Jansema heen moest en de bal naast tikte. In de extra tijd wist ACV het duel wel definitief naar zich toe te trekken. Een doeltrap van Bart Woering werd door Romano Djababoe doorgekopt naar invaller Jonah van der Werf. De flankspeler legde de bal terug op Djababoe die verdediger Bart de Groot omspeelde en tegendraads binnen schoot, 3-1. De eerste zege van ACV in de Derde Divisie was een feit.

Vreugde na de 3-1 van Romano Djababoe

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Jong FC Groningen is op Sportpark Corpus den Hoorn de tegenstander. Het team van trainer Alfons Arts speelde vandaag in Hendrik-Ido-Ambacht tegen ASWH. De Groningers wonnen met 0-1. Op de ranglijst staan de groen-witten op de vijfde plaats met vijf punten uit drie wedstrijden. De wedstrijd Jong FC Groningen – ACV begint om 15.00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter G. Keijl.

ACV: Bart Woering, Dennis Hoekstra, Guus de Vries ©, Jelle Wagenaar, Daniël Schans (85. Koen Steg), Nick Westebring, Ibrahim Sillah, Thomas Metzemaekers, Marco van der Heide (80. Jonah van der Werf), Pascal Huser (59. Erik Eleveld), Romano Djababoe

Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Bart de Groot ©, Karel IJzerman, Johnny de Vries, Dennis van Duinen (86. Kellian van der Kaap), Henny Bouius, Jan Hooiveld (65. Jorco van Hezel), Yannick Kaluzi (36. Ezra Schrijver), Berwout Beimers