23 september 2017 14:30

Scheidsrechter

F.R. de Winter

Onbekend

Assen – Spektakel op het Catawiki Sportpark in Assen. De wedstrijd ACV – Spijkenisse eindigde in een 5-3 zege voor de Assenaren. Zowel Michael van Dommelen als Romano Djababoe scoorden een officieuze hattrick. Spijkenisse kwam het beste uit de startblokken maar het was ACV dat op een 1-0 voorsprong kwam via Pascal Huser. Michael van Dommelen maakte gelijk maar Romano Djababoe liet ACV met een 2-1 voorsprong aan de thee gaan. Kort na de rust kopte dezelfde Djababoe zijn ploeg naar 3-1. Spijkenisse rechtte de rug en kwam via tweemaal Michael van Dommelen weer op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd was het wederom Romano Djababoe die scoorde. Hij krulde een vrije trap fraai achter doelman Dyron Bijl. Toen Marco van der Heide vervolgens met een prachtig schot in de kruising de vijfde Asser treffer maakte was het pleit beslecht.

Eerste helft

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Janine Kuntz werd er iets na halfdrie afgetrapt. Spijkenisse was in de beginfase de betere ploeg. De groen-witten combineerden makkelijk en beschikten op de flanken over meerder balvaardige spelers. Het was in die fase te danken aan doelman Bart Woering dat ACV een achterstand bespaard bleef. Na een kwartier spelen kwam ACV beter in de wedstrijd. De eerste goede mogelijkheid voor de Assenaren was voor Romano Djababoe. Zijn inzet werd echter gekeerd door goalie Dyron Bijl. Nadat captain Felino Jardim namens Spijkenisse een vrije trap rakelings over schoot was het ACV dat het doelnet wel wist te vinden. Romano Djababoe legde goed breed op Pascal Huser waarna Huser met een bekeken schot voor de 1-0 zorgde. De openingstreffer deed de ploeg van trainer Fred de Boer zichtbaar goed. Toch kwam Spijkenisse op gelijke hoogte. De behendige Felino Jardim gaf voor vanaf links waarna Michael van Dommelen bij de tweede paal eenvoudig de gelijkmaker binnen kon koppen. Het spel golfde op en neer en het publiek kreeg waar voor zijn geld. Kort voor rust kwam ACV weer op voorsprong. Een diepe bal van achteruit werd op waarde geschat door Romano Djababoe. Hij was Eric Polet te slim af, omspeelde doelman Dyron Bijl en schoot de bal hoog in het doel, 2-1. Dat de Asser ploeg met een voorsprong aan de thee ging was de verdienste van Bart Woering. Met een goede redding voorkwam hij dat een schot van Serginho van Axel-Dongen doel trof.

Marco van der Heide in duel met Eric Polet

Tweede helft

ACV betrad na de rust ongewijzigd het veld. Bij Spijkenisse wel een wijziging. Jazzy Adams verving Marvin van der Pluijm. Al vrij snel kreeg invaller Adams de mogelijkheid om zijn ploeg weer op gelijke hoogte te brengen. Tot opluchting van de ACV-supporters ging zijn kopbal naast. In de 53e minuut was het wel raak voor ACV. Erik Eleveld liet Eric Polet zijn hielen zien en gaf een voorzet op maat. Met een snoekduik kopte Romano Djababoe zijn ploeg naar een 3-1 voorsprong.

De 3-1 van Romano Djababoe

Halverwege het tweede bedrijf bracht Michael van Dommelen met zijn tweede treffer de spanning weer terug in de wedstrijd. Hij schoot droog raak van een meter of twintig. Nog geen drie minuten later scoorde hij voor de derde maal. Het was een kopie van zijn eerste goal. Wederom was het Felino Jardim die voorgaf waarna de goalgetter van Spijkenisse net als in de eerste helft bij de tweede paal kon binnen koppen. “Het zal toch niet fout gaan” hoorde je menig ACV-supporter denken. Fout ging het gelukkig ook niet voor de Assenaren. Een kwartier voor tijd kreeg ACV een vrije trap na een overtreding op Nick Westebring. Romano Djababoe ging achter de bal staan en krulde het leder prachtig om de muur. Doelman Dyron Bijl moest het antwoord schuldig blijven op de fraaie vrije trap van de sterke aanvaller, 4-3. Even later viel de beslissing. Marco van der Heide omspeelde Eric Polet en krulde de bal prachtig in de winkelhaak, 5-3. Spijkenisse probeerde in de laatste tien minuten nog wel iets te forceren maar tot grote kansen kwam het niet, zodat er toen de kruitdampen waren opgetrokken een 5-3 uitslag op het scorebord stond.

Na afloop

“Een prachtige wedstrijd voor het publiek maar voor trainers een wedstrijd om gek van te worden” aldus ACV-trainer Fred de Boer na afloop. Zeer begrijpelijk vanuit de visie van de gedreven coach. Het Asser publiek maalde er niet om en was zeer blij met de zege en het spektakel dat ze gezien hadden. Romano Djababoe werd na afloop uitgroepen tot Bella Italia Man of the Match.

Romano Djababoe ontvangt uit handen van Erwin Kremer van Kremer cs de Man of the Match dinerbon

Door de overwinning stijgt ACV op de ranglijst en neemt het met 7 punten uit 5 wedstrijden de 10e plaats in. Koploper blijft VVOG. De Harderwijkers wonnen met 1-0 van Jong Volendam en zijn de trotse lijstaanvoerder.

Volgende week

Volgende week staat de eerste verre uitwedstrijd van het seizoen voor ACV op het programma. Op Sportpark ’t Slot in Capelle aan den IJssel is v.v. Capelle de tegenstander. De ploeg van trainer Winand van Loon speelde vandaag een uitwedstrijd tegen Spakenburg. Na negentig minuten stond er een 5-2 uitslag op het scorebord. Op de ranglijst neem Capelle de 13e plaats in met 4 punten uit 4 wedstrijden. De heer C. Prooi uit Hellevoetsluis is de scheidsrechter van dienst bij Capelle – ACV.

Opstellingen

ACV: Bart Woering, Guus de Vries, Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Daniël Schans (75. Ibrahim Sillah), Haaye Feenstra, Marco van der Heide, Thomas Metzemaekers, Erik Eleveld (72. Jonah van der Werf), Pascal Huser (68. Nick Westebring), Romano Djababoe

Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Eric Polet, Vincent Verbond, Serginho van Axel-Dongen, Felino Jardim, Daan Bourgonje (60. Glenn Rijsdijk), Stefano Goncalves, Marvin van der Pluijm (46. Jazzy Adams), Michael van Dommelen, Daniël Furtado Oliveira