Omar Gomez Shee

Mannen, 1, 3e divisie A

30 september 2017 14:30

C. Prooi

Capelle aan den IJssel – ACV heeft een 1-0 nederlaag geleden tegen Capelle. Na een 0-0 ruststand kon het duel in de tweede helft alle kanten op. Beide teams kregen mogelijkheden te scoren. Capelle was het meest effectief en scoorde ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Invaller Kelvin Kalika had een mooie individuele actie in huis en kon vervolgens van dichtbij binnen schieten.

ACV-trainer Fred de Boer kon in Capelle aan den IJssel niet beschikken over Jelle Wagenaar. De centrale verdediger was geblesseerd. Guus de Vries speelde daarom op zijn plek en Erik Eleveld nam de linksbackpositie in. De eerste helft bood het publiek weinig spektakel. De ploegen hielden elkaar in balans en behoudens enkele afstandsschoten gebeurde er weinig op Sportpark ’t Slot. Fred de Boer moest in het eerste bedrijf al twee keer gedwongen wisselen. Romano Djababoe en Guus de Vries moesten het veld geblesseerd verlaten. Jonah van der Werf en Dennis Hoekstra waren de vervangers. Aangezien de schoten op doel van beide teams niet de juiste precisie hadden en een goal van Marcel Seip wegens buitenspel werd afgekeurd, werd er gerust met een 0-0 stand.

In de tweede helft viel er meer te genieten voor de weinige toeschouwers die de weg naar Sportpark ’t Slot hadden gevonden. Vervelend voor ACV was dat er in de 51e minuut wederom noodgedwongen gewisseld moest worden. Nick Westebring kon wegens een blessure niet verder en werd vervangen door Ibrahim Sillah. Het spel golfde in de beginfase van het tweede bedrijf op en neer. Namens Capelle was Sandin Avdic gevaarlijk met een schot van afstand maar de bal ging over het doel van Bart Woering. Na een uur voetbal een grote mogelijkheid voor ACV. Pascal Huser werd goed de diepte in gestuurd door Haaye Feenstra. In plaats van zelf te schieten bediende hij de mee naar voren gekomen Dennis Hoekstra. De linksback van ACV moest schieten vanuit een moeilijke hoek en zag de bal via Jami Jaliens over het doel gaan. Het arbitrale trio had dit even gemist en gaf een doeltrap aan Capelle. Nog geen minuut later was er weer een goede kans voor de Assenaren. Erik Eleveld gaf voor vanaf rechts. Jonah van der Werf dook op bij de eerste paal maar kon de bal net niet de juiste richting meegeven, waardoor doelman Bradly van der Meer een doeltrap mocht nemen.

Marco van der Heide in duel met Gertjan Rothman

Capelle wisselde en bracht Kevin Kalika in de ploeg voor Wilmer Kousemaker. Dit had vrijwel direct effect. De aanvaller bracht de ACV-defensie een aantal maal in de problemen met goede individuele acties. De Asser ploeg had het tussen de 60e en 75e minuut erg lastig maar wist de nul achterin vast te houden. Erik Eleveld moest de bal zelfs van de doellijn halen om een achterstand te voorkomen. Na deze goede fase van Capelle kwam ACV weer beter in de wedstrijd. Pascal Huser kreeg op aangeven van Marcel Seip een schietkans maar hij zag de bal ruim over het doel gaan. In de 79e minuut kwam Capelle na matig verdedigen van ACV op voorsprong. De uitstekend ingevallen Kevin Kalika omspeelde drie ACV’ers en kon van dichtbij vuren op het doel. Bart Woering had geen kans en Capelle kon juichen, 1-0. In de laatste tien minuten probeerde de Asser ploeg nog van alles om een gelijkspel uit het vuur te slepen maar de verdediging van Capelle hield stand waardoor ACV zonder punten de bus instapte richting de Drentse hoofdstad.

Jonah van der Werf ontwijkt een sliding van Gertjan Rothman

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is VVOG. De Harderwijkers speelden vandaag op eigen veld tegen ASWH. Een winnaar was er niet op Sportpark de Strokel. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord Op de ranglijst staan de groen-witten op de 2e plaats met 14 punten uit 6 wedstrijden. De wedstrijd ACV – VVOG begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer M.A. Roeleveld uit Vinkeveen.

Capelle: Bradly van der Meer, Jelle Pollemans, Sandin Advic, Wilmer Kousemaker (61. Kevin Kalika), Olaf van der Sande (86. Omar Gomez Shee), Gertjan Rothman, Tim Vincken, Angelmo Vyent (83. Bram van Eijk), Jorn van Lunteren, Boris Letterie, Jami Jaliens ©

ACV: Bart Woering, Erik Eleveld, Guus de Vries © (45. Dennis Hoekstra), Marcel Seip, Daniël Schans, Haaye Feenstra, Nick Westebring (53. Ibrahim Sillah), Thomas Metzemaekers, Marco van der Heide, Pascal Huser, Romano Djababoe (10. Jonah van der Werf)

Scoreverloop: 79. Kevin Kalika 1-0