84'

Mannen, 1, 3e divisie A

14 oktober 2017 14:30

S. Dröge

Veenendaal – Een vervelende middag voor ACV in Veenendaal. De ploeg van trainer Fred de Boer ging met 3-0 onderuit. DOVO had het beste van het spel en kwam via een makkelijk gegeven penalty op een 1-0 voorsprong. Na de rust een beter ACV totdat Ibrahim Sillah een rode kaart kreeg. Met een man meer verdubbelden de rood-witten al snel de score. De Asser ploeg bleef hoop houden totdat Quincy Arends de wedstrijd definitief in het slot gooide door de 3-0 te scoren.

Fred de Boer liet zijn team in hetzelfde concept spelen als vorige week tegen VVOG. Jelle Wagenaar was terug van een blessure en kon als vanouds zijn plek centraal in de defensie innemen. DOVO begon sterk aan het duel en drukte ACV al snel in het defensief. Veel mogelijkheden leverde het de Veenendalers in het eerste half uur nog niet op, maar het gevaar lag voor de Assenaren constant op de loer. De Assenaren werden zelf pas in de 28e minuut voor het eerst gevaarlijk. Na een overtreding op Haaye Feenstra was het Pascal Huser die de daaruit volgende vrije trap nam. DOVO-doelman Rodney Ubbergen tikte de bal over de lat en voorkwam daarmee een achterstand voor zijn ploeg. Na deze mogelijkheid voor ACV drukte DOVO de Assenaren nog meer in het defensief. Met name de broers Enrico en Joshua Patrick stichtten veel gevaar. Bart Woering hield de Asser ploeg met een aantal goede reddingen op de been. ACV kreeg ook twee goede mogelijkheden. Romano Djababoe en Marco van der Heide hadden echter geen geluk, de lat stond succes voor beide in de weg.

Romano Djababoe ziet zijn inzet tegen de lat gaan

Vijf minuten voor tijd kwam DOVO op voorsprong. Erik Eleveld gaf een klein duwtje tegen Joshua Patrick waarna scheidsrechter Dröge floot en naar de penaltystip wees. Joshua Patrick nam de strafschop zelf en schoot de bal onberispelijk binnen, 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee wijzigde Fred de Boer zijn ploeg op één plaats. Dennis Hoekstra verving Jonah van der Werf. Erik Eleveld verliet de defensie en werd links in de aanval geposteerd. Al in de eerste minuut van het tweede bedrijf een gevaarlijke aanval van DOVO. Het eindstation was Nick Coster die naast schoot. ACV liet na deze kans beter spel zien maar kon weinig uitgespeelde mogelijkheden creëren. In de 58e minuut een zware domper voor ACV. Na een botsing op het middenveld tussen Ibrahim Sillah en Roy Bakkenes toonde scheidsrechter Dröge tot verbazing van iedereen die ACV een warm hart toedraagt de gele kaart aan Sillah. Kort daarvoor had de middenvelder van ACV na eenzelfde voorval ook een gele kaart ontvangen waardoor hij het veld moest verlaten. DOVO profiteerde vrijwel direct van de man meer situatie. Uitblinker Leon Toonen schoot raak, 2-0. Na dit doelpunt was de wedstrijd beslist. Met een man minder kon ACV weinig inbrengen tegen het goede spel van DOVO.

Pascal Huser kopt richting het DOVO-doel

Een kwartier voor tijd gooide invaller Quincy Arends de wedstrijd definitief in het slot door de 3-0 te scoren. In het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer. De enige opwinding kwam na een natrapactie van Mitchell de Zwart. Scheidsrechter Dröge toonde hem slechts geel. Zodoende stond er na negentig minuten een 3-0 uitslag op het scorebord van Sportpark Panhuis.

Na afloop

Een verdiende overwinning voor DOVO. De ploeg uit Veenendaal was de betere ploeg. ACV kon er weinig tegen over zetten. Ondanks het verlies staat ACV op de ranglijst nog steeds op plaats 12 met 8 punten. Wel zijn de verschillen met de concurrenten kleiner geworden. Koploper is net als vorige week Spakenburg met 20 punten. Jong Almere City staat op de tweede plaats met 1 punt minder.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Op het Catawiki Sportpark komt Scheveningen op bezoek. De ploeg van trainer John Blok kwam vandaag in actie tegen Spakenburg. Op eigen veld werd er met 0-1 verloren. Op de ranglijst staat Scheveningen op de 13e plaats met 7 punten uit 7 wedstrijden. De wedstrijd ACV – Scheveningen staat onder de leiding van scheidsrechter J.J.M de Vries.

DOVO: Rodney Ubbergen ©, Enrico Patrick, Nando Wormgoor, Adil Mahdadi (77. Justin van Groen), Mitchell de Zwart, Marley Berkvens, Salim Amarzgiou (70. Quincy Arends), Nick Coster, Leon Toonen (70. Ariën Bakkenes), Roy Bakkenes, Joshua Patrick

ACV: Bart Woering, Haaye Feenstra ©, Erik Eleveld (64. Dennis Molema), Jelle Wagenaar, Daniël Schans, Thomas Metzemaekers, Ibrahim Sillah, Marco van der Heide, Jonah van der Werf (46. Dennis Hoekstra), Pascal Huser, Romano Djababoe

Geel: Joshua Patrick, Enrico Patrick, Mitchell de Zwart (DOVO) Erik Eleveld, Romano Djababoe, Haaye Feenstra (ACV)

Rood: Ibrahim Sillah (2 X geel) (ACV)

Scoreverloop: 40. Joshua Patrick 1-0, 59. Leon Toonen 2-0, 76. Quincy Arends 3-0