Jari de Jong

Mannen, 1, 3e divisie A

21 oktober 2017 14:30

J.J.M. de Vries

Assen – Een zaterdagmiddag met een lach en een traan voor ACV. Een emotionele week vanwege het overlijden van Peter Kuntz werd afgesloten met een 5-2 zege op Scheveningen. Na een minuut stilte voorafgaand aan het duel, klonk er in de zevende minuut een luid applaus van de tribune voor ACV’s grootste nummer 7 ooit. De mooiste symboliek was dat Romano Djababoe drie goals scoorde voor de Assenaren met het nummer 7 op zijn rug.

Al in de eerste minuut lag de bal in het doel van Scheveningen. De toeschouwers konden na een emotionele minuut stilte voor Peter Kuntz vrijwel direct juichen voor de openingstreffer van Romano Djababoe. De sterke aanvaller schoot de bal na een mooie voorzet van Jonah van der Werf beheerst binnen bij de tweede paal. Na de goal van Djababoe nam Scheveningen het initiatief. Al snel leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen. Uit een voorzet vanaf rechts scoorde Tim Peters, maar hij deed dit vanuit buitenspelpositie. ACV kon opgelucht ademhalen. Kort na de buitenspelgoal van Scheveningen klonk er een luid applaus vanaf de tribune als eerbetoon aan ACV’s grootste nummer 7 ooit, Peter Kuntz. Even na dit mooie moment wist ACV’s huidige nummer 7 voor de tweede maal Scheveningen-doelman Jesper Leerdam te verschalken. Hij nam een diepe bal van Daniël Schans mooi aan op zijn borst en schoot vervolgens uit moeilijke hoek op het doel. Leerdam had geen antwoord op het schot van Djababoe, 2-0.

De tweede treffer van Romano Djababoe

De tweede treffer van Romano Djababoe in beeld

Na de tweede Asser treffer ging de wedstrijd gelijk op. Scheveningen kwam een aantal malen dicht bij de aansluitingstreffer. Tweemaal stond de lat succes voor de ploeg van trainer John Blok in de weg. Eenmaal voorkwam Bart Woering met een katachtige redding een doelpunt voor de ploeg uit de Zuid-Hollandse badplaats. Namens ACV was Guus de Vries kort voor de rust bijna succesvol. Zijn kopbal ging rakelings over het doel.

Na de rust kwam ACV ongewijzigd het veld op. Bij Scheveningen was er één mutatie Marvin Nieuwlaat verving Barry Rog. Was het ACV dat in de eerste helft in de eerste minuut scoorde, na de thee voerde Scheveningen dit kunstje uit. Levi Schwiebbe nam een vrije trap waarna invaller Marvin Nieuwlaat raak kopte. Het was het eerste balcontact van de aanvaller van Scheveningen. Scheveningen had een overwicht in het eerste kwartier na de rust. Kort na een uur spelen betaalde dit zich uit. Uit een makkelijk gegeven vrije trap na een overtreding van Marcel Seip scoorde Levi Schwiebbe op fraaie wijze de gelijkmaker, 2-2.

Menig ACV-supporter leek de moed na de 2-2 al op te geven. Gelukkig beschikt de ploeg van trainer Fred de Boer over een uitstekende mentale veerkracht. Ook deze middag betaalde dat zich uit. Niet lang na de gelijkmaker stond ACV namelijk al weer op voorsprong. De Asser ploeg kreeg een inworp waarna Scheveningen even niet oplette. De slimme Erik Eleveld gooide de bal snel op Marco van der Heide die vervolgens alleen op doelman Jesper Leerdam af kon gaan. Van der Heide liet de goalie met een heerlijk stiftje kansloos, 3-2.

Marco van der Heide scoort de 3-2

Nog geen vijf minuten later kon het Asser publiek wederom juichen. Marcel Seip gaf de bal voor waarna Romano Djababoe met een hard schot zijn derde goal van de middag maakte. Kort na de 4-2 was het Guus de Vries die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Romano Djababoe nam een vrije trap vanaf links waarna de bal een prooi leek voor doelman Jesper Leerdam. Verblind door het felle zonlicht kon hij de bal niet onder controle krijgen en liet hij het leder door zijn vingers glippen. Guus de Vries zette direct zijn hoofd tegen de bal en scoorde zo de 5-2. Na deze treffer was het verzet van Scheveningen definitief gebroken. ACV kreeg nog twee mogelijkheden om de score uit te breiden. Aangezien dit niet lukte stond er na 90 minuten voetbal een 5-2 uitslag op het scorebord van het Catawiki Sportpark.

Na afloop

Een mooie zege voor ACV na een emotionele week. Man of the Match Romano Djababoe kreeg na afloop een welverdiende knuffel van de familie Kuntz. Het nummer 7 is bij de aanvaller in goede handen. Door de zege is ACV een plaats gestegen op de ranglijst. De ploeg van Fred de Boer staat nu op de 11e plaats met 11 punten uit 9 wedstrijden. De Derde Divisie Zaterdag heeft een nieuwe koploper. Doordat Spakenburg met 1-0 verloor van Odin ’59 en Jong Almere City met maar liefst 8-1 won van Spijkenisse zijn de Almeerders de nieuwe aanvoerder van de ranglijst.

Man of the Match Romano Djababoe

Romano Djababoe ontvangt de door Bakker Feenstra aangeboden Man of the Match dinercheque van Bella Italia

Volgende week speelt ACV in Heemskerk tegen ODIN ’59. De formatie van trainer Richard Plug speelde vandaag op eigen veld tegen Spakenburg en won verrassend met 1-0. ODIN ’59 staat op de 15e plaats van de ranglijst met 7 punten uit 8 wedstrijden. Leuke wetenswaardigheid is dat ACV-trainer Fred de Boer in een ver verleden oefenmeester was van de ploeg uit Heemskerk. De wedstrijd ODIN ’59 - ACV begint om 14:30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter M.J. Kloet uit Rotterdam.

ACV: Bart Woering, Guus de Vries, Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Daniël Schans, Erik Eleveld (78. Dennis Hoekstra), Marco van der Heide, Thomas Metzemaekers, Jonah van der Werf (60. Nick Westebring), Pascal Huser (70. Dennis Molema), Romano Djababoe

Scheveningen: Jesper Leerdam, Samir El Moussaoui, Ruben Koorndijk, Levi Schwiebbe, Mitchell de Vlugt, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Gio van Ree (75. Robert Steemers), Barry Rog (46. Marvin Nieuwlaat)

Scoreverloop: 1. Romano Djababoe 1-0, 12. Romano Djababoe 2-0, 46. Marvin Nieuwlaat 2-1, 62. Levi Schwiebbe 2-2, 69. Marco van der Heide 3-2, 74. Romano Djababoe 4-2, 76. Guus de Vries 5-2

Geel: Romano Djababoe (ACV), Gio van Ree, Jari de Jong (Scheveningen)