90'

Mannen, 1, 3e divisie A

28 oktober 2017 14:30

M.J. Kloet

Heemskerk – ACV liep vanmiddag tegen een pittige nederlaag op in Heemskerk. ODIN ’59 was met 4-0 te sterk. De thuisploeg kwam al in de 7e minuut op voorsprong via Ahmed al Mahdi. De eerste helft ging verder gelijk op maar goals vielen er niet te noteren. Al in de eerste minuut na rust verdubbelde Milo Cremers de score voor de Heemskerkers. Na dit doelpunt leek ACV uit het veld geslagen. Na ruim een uur spelen werd het nog erger voor de ploeg van trainer Fred de Boer. Jurjen Dikker scoorde de derde goal voor de geelblauwen. Het leek ACV aan power te ontbreken om er iets tegenover te zetten. In de slotminuut maakte invaller Thom Cremers het feestje voor ODIN ’59 compleet door er ook nog 4-0 van te maken.

Beide teams gingen in de eerste helft voortvarend van start. Al binnen vijf minuten kregen zowel ODIN ’59 als ACV een doelrijpe kans, maar de bal vond de weg naar het doel nog niet. In de 7e minuut opende de thuisploeg de score. De van Be Quick 1887 afkomstige Ahmed al Ahmadi zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. ACV zocht vervolgens de weg naar voren maar stuitte op een goed georganiseerd spelend ODIN ’59. De formatie van trainer Richard Plug liet ACV het spel maken en gokte op de snelle omschakeling. De Assenaren kregen twee goede mogelijkheden Marco van der Heide kopte via de lat over en Pascal Huser zag zijn kopbal naast het doel gaan.

Jonah van der Werf is zijn tegenstander te snel af

Twee wissels bij ACV na de thee. Daniël Schans en Jonah van der Werf bleven achter in het kleedlokaal. De vervangers waren Saber Hendriks en Nick Westebring. Terwijl de speaker de namen van de wissels nog aan het omroepen was, profiteerde ODIN ’59 van een inschattingsfout in de Asser defensie. Milo Cremers kon zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong schieten. Vervolgens leek ACV een verloren wedstrijd te voetballen. Ondanks de goede wil lukte er weinig. Toen ODIN ’59 in de 63e minuut wederom kon profiteren van een inschattingsfout in de blauwzwarte defensie was de wedstrijd definitief gespeeld. Jurjen Dikker scoorde de 3-0, ACV-doelman Bart Woering was kansloos. In de laatste fase van de tweede helft probeerde ACV het nog wel maar kon het niet echt gevaarlijk worden. De beste mogelijkheid was er voor Marcel Seip. Zijn schot werd echter goed gepareerd door doelman Barry van Dijk. In de slotminuut maakte invaller Thom de Vries het feestje voor ODIN ’59 compleet door de 4-0 tegen de touwen te schieten.

Saber Hendriks in een duel om de bal Saber Hendriks in een duel om de bal

Na afloop

Uithuilen en weer vooruitkijken naar volgende week. Dit was voor de meegereisde ACV-supporters een wedstrijd om snel te vergeten. Voor de spelers en de staf is het zaak om van de wedstrijd te leren en volgende week weer met frisse moed aan de aftrap te staan. Ondanks het verlies staat ACV nog steeds op de 11e plaats van de ranglijst met 11 punten uit 10 duels. Wel is de concurrentie dichterbij gekomen. De Derde Divisie heeft op dit moment twee koplopers. Aangezien Jong Almere City twee verliespunten leed bij ONS Sneek en Spakenburg thuis de volle winst pakte tegen Magreb ’90 staan beide clubs gedeeld op de eerste plaats.

Ook volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Op Sportpark De Waarbeek in Hengelo is Jong FC Twente de tegenstander. De Twenten speelden vandaag tegen Spijkenisse. Het duel eindigde in een 1-0 overwinning voor Spijkenisse. Op de ranglijst staat Jong FC Twente op 10e plaats met 14 punten uit 10 wedstrijden. Let op, de wedstrijd Jong FC Twente – ACV begint om 16:00 uur! Scheidsrechter is de heer B.R. Annegarn uit Noordwijk.

ODIN ’59: Barry van Dijk, Mart Willemse, Jim Hulleman, Nicky Eekhout, Jordi Tiktak, Jurjen Dikker (82. Thom de Vries), Nick Burger, Ron Scheffer ©, Ahmed al Mahdi (81. Levy van Nispen), Milo Cremers, Nigel Hardenberg (74. Jeffrey Kleibroek)

ACV: Bart Woering, Guus de Vries ©, Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Daniël Schans (46. Nick Westebring), Haaye Feenstra, Marco van der Heide (67. Dennis Molema), Thomas Metzemaekers, Jonah van der Werf (46. Saber Hendriks), Romano Djababoe