90'

Mannen, 1, 3e divisie A

4 november 2017 16:00

B.R. Annegarn

Hengelo – Lang leek ACV vanmiddag op weg naar het eerste punt op vreemde bodem. De Assenaren speelden een prima wedstrijd. In de slotminuut was het echter Manchester City huurling Isaac Buckley-Ricketts die Jong FC Twente naar de winst schoot. Een zuur verlies waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.

Het leek wel een interland in Hengelo. Er werd Duits gesproken langs de lijn en in het veld was Engels de voertaal bij de thuisploeg. In de basis bij Jong FC Twente een huurling van Manchester City, een jeugdinternational van Zweden, een Fransman afkomstig van Girondins de Bordeaux, een Sloveen afkomstig van NK Maribor, een Deen afkomstig van FC Kopenhagen en een Zwitserse Macedoniër gehuurd van Grashopper. Is dit wat de KNVB beoogt met het rapport “Winnaars van morgen”? Brengt dit het Nederlandse voetbal weer naar een hoger niveau?

De wedstrijd begon met een beter Jong FC Twente. De Twenten namen het initiatief en waren het eerste kwartier de bovenliggende partij. ACV mocht in de derde minuut van geluk spreken dat het niet op een achterstand kwam. Een schot van Nikola Gjorgjev caramboleerde met een bijzonder effect vanaf de binnenkant van de rechterpaal over de achterlijn links van het doel. Ook Isaac Buckley-Ricketts en Ramiz Zerrouki waren dichtbij een doelpunt. Gelukkig voor de ploeg van Fred de Boer hadden de roodhemden het vizier (nog) niet op scherp staan. De eerst kans voor ACV was in de 19e minuut. Guus de Vries vuurde van afstand maar zag de bal naast het doel gaan.

Guus de Vries

Guus de Vries kopt de bal richting het doel (foto: Sportimages.nl)

Na de mogelijkheid van de Asser captain kwam ACV beter in de wedstrijd. Er werd met meer durf gevoetbald en er werden meerdere scoringsmogelijkheden gecreëerd. Halverwege de eerste helft een prachtig schot van Nikola Gjorgjev. De Macedonisch international krulde de bal richting de bovenhoek maar zag dat ACV-doelman Bart Woering de bal met een uiterste krachtsinspanning uit de kruising tikte. Kort voor de rust was het ACV dat bijna op voorsprong kwam. Thomas Metzemaekers probeerde het met een fraaie boogbal. De bal bleef buiten bereik van doelman Jeffrey de Lange maar belandde op de lat. De rebound was een prooi voor Guus de Vries maar zijn schot werd geblokt door centrale verdediger Benaisse Benamar.

Beide teams betraden na de thee ongewijzigd het veld. Het spelniveau in het tweede bedrijf was beduidend lager dan in de eerste helft maar de spanning van de wedstrijd vergoedde veel. Toegegeven, de beste kans in de tweede helft was voor de beloften van FC Twente, maar ACV verdedigde stug en leek een punt aan de wedstrijd over te gaan houden.

Haaye Feenstra

Haaye Feenstra in duel met twee tegenstanders (foto: Sportimages.nl)

In de slotminuut ging het echter toch nog mis. Saber Hendriks werd in een duel met Benaisse Benamar vastgehouden maar scheidsrechter Annegarn oordeelde anders en gaf de vrije trap aan Jong FC Twente. Dejan Trajkovski nam de free-kick en slingerde de bal hoog voor het doel van ACV. Marcel Seip kopte de bal weg bij de tweede paal waarna Manchester City-huurling Isaac Buckley-Ricketts de bal aan kon nemen. De rechteraanvaller schoot hard op het doel en zag een fractie van een seconde later het water van het net spatten, 1-0. Een domper voor de Assenaren. ACV mocht nog aftrappen maar wat volgde was een nog zwaardere domper. Dennis Molema beging een overtreding op David Sambissa en kreeg de rode kaart getoond. Een halve minuut later gaf scheidsrechter Annegarn het eindsignaal.

Jonah van der Werf

Jonah van der Werf zoekt een afspeelmogelijkheid (foto: Sportimages.nl)

Na afloop

Zwaar teleurgestelde gezichten bij ACV na afloop van de wedstrijd. Een punt was meer dan verdiend geweest maar ook vandaag mocht het niet zo zijn bij een uitduel. ACV is na de wedstrijden van vandaag twee plaatsen gezakt op de ranglijst. De ploeg van Fred de Boer staat nu op de 13e plaats met 11 punten uit 11 wedstrijden. Het is spannend onderin, de ploegen kruipen steeds dichter naar elkaar toe. De nummers 11 tot en met 17 staan binnen drie punten van elkaar. Jong Almere City en Spakenburg wonnen beide en zijn nog steeds de koplopers in de Derde Divisie.

Volgende week speelt ACV geen competitiewedstrijd. In de Derde Divisie vindt er een inhaalweekend plaats. Over twee weken (18 november) komt de ploeg van Fred de Boer wel weer in actie. Op het Catawiki Sportpark komt Jong Volendam op bezoek. De oranjehemden kwamen vandaag in actie tegen DVS ‘33. In het KRAS-stadion verloor de thuisploeg met 0-2. Op de ranglijst staat Jong Volendam op de 10e plaats met 14 punten uit 11 wedstrijden. De wedstrijd ACV – Jong Volendam begint om 14:30 uur.

Jong FC Twente: Jeffrey de Lange, David Sambissa, Lukas Browning Lagerveld, Benaisse Benamar, Dejan Trajkovski, Godfried Roemeratoe, Buckley Ricketts, Delano Grootenhuis © (69. Bob Vankan), Jonathan Frimann, Nikola Gjorgjev (84. Rashaan Fernandez), Ramiz Zerrouki (58. Siebe Schets)

ACV: Bart Woering, Guus de Vries ©, Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Daniël Schans, Haaye Feenstra, Nick Westebring, Thomas Metzemaekers, Jonah van der Werf (86. Dennis Hoekstra), Pascal Huser (71. Dennis Molema), Marco van der Heide (62. Saber Hendriks)