Jordi Hilterman

Mannen, 1, 3e divisie A

18 november 2017 14:30

J. Sanders

Assen – ACV blijft sterk presteren op eigen veld. De Assenaren wonnen met 2-1 van Jong FC Volendam. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Jordi Hilterman schoot van dichtbij raak. In het tweede bedrijf draaide ACV de rollen om. De thuisploeg zette veel druk op de verdediging van de oranjehemden en kwam in de 60e minuut op gelijke hoogte. Marco van der Heide schoot de bal prachtig binnen. ACV bleef de aanval zoeken en werd hier in de slotminuut voor beloond. Het was wederom Marco van der Heide die scoorde en zijn ploeg de zege schonk.

ACV begon sterk aan het duel en kreeg al snel een grote kans om de score te openen. Pascal Huser zette goed door en kwam oog in oog te staan met doelman Jordi van Stappershoef. De Volendamse doelman keerde de inzet van Huser met zijn voet en behoedde zijn ploeg zo voor een vroege achterstand.

Pascal Huser (ACV - Jong FC Volendam)

Jordi van Stappershoef stopt de inzet van Pascal Huser

De Assenaren speelden in de beginfase prima voetbal en gaven achterin weinig weg. De kentering kwam na zo’n 20 minuten. Na balverlies in de Asser defensie kreeg Dylan Mertens de mogelijkheid om te vuren op het doel van Bart Woering. De Asser doelman stopte de inzet maar kon niet voorkomen dat Jordi Hilterman vanuit de rebound raak kon schieten, 0-1. Na de openingstreffer hadden de Assenaren het tot de rust moeilijk. De Volendammers hadden het meeste balbezit en hielden het achterin goed dicht. Domper voor ACV was het uitvallen van Guus de Vries. De captain van de Asser ploeg moest het veld in de 36e minuut geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Ibrahim Sillah. Het was in de laatste vijf minuten voor rust aan doelman Bart Woering te danken dat Jong FC Volendam de score niet verdubbelde. Tweemaal redde de goalie zeer bekwaam.

Na de thee kwam ACV ongewijzigd het veld weer op. Bij Jong FC Volendam één wijziging. Routinier Kees Kwakman bleef achter in het kleedlokaal en werd vervangen door Gerry Vlak. ACV begon uitstekend aan het tweede bedrijf en kreeg al snel de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Justin Mulder kreeg een vrije schietkans maar de goed keepende Jordi van Stappershoef kon de bal wegstompen. Even later was het weer Justin Mulder die gevaarlijk was. Zijn schot ging rakelings naast het doel. Mulder bleef goed spelen en gaf in de 54e minuut een uitstekende voorzet. Pascal Huser dook op bij de eerste paal en leek de bal binnen te koppen. Het was aan Jordi van Stappershoef te danken dat de Volendammers de 1-0 voorsprong behielden. Met een uiterste krachtsinspanning tikte hij de inzet van Huser over het doel. In de 60e minuut werd ACV beloond voor het aanvallende spel. Justin Mulder had een uitstekende individuele actie in huis en passte de bal vervolgens op Marco van der Heide. De aanvaller twijfelde niet en schoot de bal zeer fraai in de verre hoek, 1-1.

Justin Mulder was de gehele wedstrijd gevaarlijk op de linkerflank

Na de gelijkmaker bleef de ploeg van trainer Fred de Boer druk zetten op de defensie van de Volendammers. Een aantal keren was een voorsprong dichtbij maar de bezoekers hielden stand. Vijf minuten voor tijd leek ACV plotsklaps nog ten onder te gaan. Uit een spaarzame mogelijkheid leek Jong FC Volendam te gaan scoren. Kay Tejan gaf de bal vanaf links goed voor waarna Roy Tol de bal hard richting doel kopte. Bart Woering strekte zich en kon met een mooie parade een achterstand voor zijn ploeg voorkomen. Na deze kans van de bezoekers zette ACV nog één keer aan. In de laatste minuut van de wedstrijd volgde de beloning. Invaller Rutger Timmermans zette veel druk op Nick Zeijlmans. De centrale verdediger van de oranjehemden probeerde de bal weg te schieten maar Saber Hendriks stond goed opgesteld om de bal te kunnen blokken. Vervolgens probeerde Daan Klinkenberg weg te werken maar ook hij kreeg de bal niet uit het strafschopgebied. Rutger Timmermans blokte waarna het leder bij de tweede paal terecht kwam. Daar stond Marco van der Heide al klaar om de trekker over te halen. Even leek hij te twijfelen of hij zou koppen of schieten. De bal stuiterde een keer maar daarna haalde Van der Heide verwoestend uit, 2-1. Een vreugde-uitbarsting op en naast het veld was het gevolg. Jong FC Volendam probeerde het nog wel in de extra tijd maar tot grote kansen kwam het niet zodat ACV drie belangrijke punten toe kon voegen aan het totaal.

Marco van der Heide schreeuwt het uit van vreugde na de winnende treffer

Na afloop

ACV-trainer Fred de Boer was een gelukkig man na afloop van de wedstrijd. “Door vechtlust en power een mooie overwinning! Het lijkt wel of er wat in de lucht zit in Assen. Het publiek stond achter de ploeg en een speler die twee goals maakt. Een fantastische dag!” aldus de oefenmeester. Marco van der Heide werd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. Dit keer mogelijk gemaakt door Asser Glas en Verfhandel BV.

Man of the Match Marco van der Heide ontvangt de bijbehorende dinercheque

Door de zege op Jong FC Volendam klimt ACV naar de 12e plaats op de ranglijst met 14 punten uit 12 duels. Jong Almere City pakte de eerste periodetitel door met 4-2 te winnen van VVOG. Concurrent Spakenburg verspeelde twee punten door met 0-0 gelijk te spelen tegen Jong FC Twente.

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Tegenstander is ONS Sneek. De Friezen speelden vandaag in Hendrik-Ido-Ambacht tegen ASWH. Het duel eindigde in een 4-1 overwinning voor ASWH. De ploeg van trainer Chris de Wagt staat op de 16e plaats van de ranglijst met 9 punten uit 12 duels. De wedstrijd ONS Sneek – ACV begint om 15:00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort.

ACV: Bart Woering, Daniël Schans, Guus de Vries © (36. Ibrahim Sillah), Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Thomas Metzemaekers (83 Rutger Timmermans), Nick Westebring, Pascal Huser, Marco van der Heide, Justin Mulder (71. Saber Hendriks), Haaye Feenstra

Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Ali Ulusoy, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Darryl Baly. Rafik Hamdi, Roy Tol, Kees Kwakman (46. Gerry Vlak), Jordi Hilterman ©, Dylan Mertens (65. Jari Vlak), Kay Tejan