25 november 2017 15:00

Scheidsrechter

W.H. Bronsvoort

Onbekend

Sneek – ACV heeft vandaag geen punten mee kunnen nemen uit Sneek. Op het Zuidersportpark won ONS Sneek verdiend met 4-1. Na een gelijk opgaande beginfase opende de thuisploeg de score. Genridge Prijor schoot van dichtbij raak. Kort voor er een half uur gespeeld was verdubbelde Curty Gonzales de score. Na de rust kwam ACV weer iets beter in de wedstrijd. Toen Curty Gonzales halverwege het tweede bedrijf de thuisploeg naar 3-0 schoot en even later Arton Musliu de 4-0 op het scorebord zette was de wedstrijd gespeeld. Erik Eleveld scoorde nog wel een prachtige eretreffer maar verder kwam de Asser ploeg niet.

Eerste helft

ACV begon in nagenoeg dezelfde opstelling aan de wedstrijd als vorige week in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam. De enige wijziging was dat Dennis Hoekstra speelde in plaats van de geblesseerde aanvoerder Guus de Vries. Op een moeilijk te bespelen en nagenoeg zwarte kunstgrasmat waren de ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd. Nadat ACV-doelman Bart Woering een goede redding verrichte op een inzet van Jan Dommerholt kreeg ACV aan aantal kansen om op voorsprong te komen. Marco van der Heide stuitte op doelman Barry Ditewig en schoten van Justin Mulder en Pascal Huser werden geblokt. Kort voor er een kwartier gespeeld was, was het Genridge Prijor die de thuisploeg op aangeven van Jan Dommerholt naar een 1-0 voor sprong schoot. Hij verschalkte Bart Woering in de korte hoek. Na de openingstreffer van de Snekers leek ACV tegen zichzelf te voetballen. Er lukte weinig en ONS Sneek profiteerde hiervan in de 28e minuut. Wederom was het Jan Dommerholt die de assist gaf. Zijn voorzet bereikte Curty Gonzales die geheel vrijstaand bij de tweede paal binnen kon koppen, 2-0.

Justin Mulder schermt de bal af

De thuisploeg bleef het betere van het spel houden. ACV-trainer Fred de Boer greep vervolgens in en bracht Saber Hendriks voor Nick Westebring in een poging het spelbeeld te veranderen. Kort voor de rust kregen de Assenaren nog een mogelijkheid de aansluitingstreffer te scoren. Nadat Genridge Prijor rakelings voorlang had geschoten namens de thuisploeg, was het Marco van der Heide die goed voor gaf waarna het schot van Justin Mulder over het doel ging.

Tweede helft

Na de thee een feller ACV maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg niet. ONS Sneek loerde op de snelle omschakeling en was hierin in de 64e minuut succesvol. Een aanval die startte bij doelman Barry Ditewig kende in Curty Gonzales het eindstation. De snelle aanvaller kon op aangeven van Genridge Prijor eenvoudig binnen schieten, 3-0. Nog geen drie minuten later was het al 4-0. Jan Dommerholt gaf voor vanaf rechts en zag dat de bal goed aangenomen werd door Arton Musliu. De voormalig speler van Harkemase Boys kapte vervolgens Thomas Metzemaekers uit en schoot de bal prachtig in de rechterbovenhoek. De wedstrijd was na het vierde Friese doelpunt zo goed als gespeeld. Lichtpuntje voor ACV was de invalbeurt van Erik Eleveld. De flankspeler had een aantal goede voorzetten in huis en scoorde een prachtig doelpunt. Na een schijnbeweging gaf hij rechtsback Klaas de Vries het nakijken en krulde hij de bal op zeer fraaie wijze in de rechterkruising, 4-1. Na de eretreffer van ACV kreeg Patrick Amels nog een bijzonder grote kans om het thuispubliek voor de vijfde keer te laten juichen. Hij schoot voor een leeg doel echter over zodat 4-1 de eindstand was op het Zuidersportpark.

In het schemerlicht van het Zuidersportpark zoekt Pascal Huser de weg naar het doel

Na afloop

Een zware domper voor ACV. Gehoopt was op een goed eindresultaat maar dat zat er helaas niet in. Door het verlies is de ploeg van Fred de Boer een plaats gezakt op de ranglijst. ACV staat nu op de 13e plaats met 14 punten uit 13 wedstrijden. Aangezien de concurrentie punten pakte is de strijd in het rechterrijtje ongemeen spannend. De nummers 9 tot en met 17 staan slechts 6 punten uit elkaar. Magreb ’90 staat met 5 punten op de 18e en laatste plaats in de Derde Divisie Zaterdag. Koploper is nog steeds Jong Almere City FC.

Volgende week

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is Jong Almere City FC. De Almeerders wonnen vandaag thuis van ASWH. Na negentig minuten stond er een 2-0 overwinning op het scorebord. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren staat op de 1e plaats van de ranglijst met 32 punten uit 13 duels. De wedstrijd ACV – Jong Almere City begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer G. Keijl uit Heerde.

Opstellingen

ONS Sneek: Barry Ditewig, Klaas de Vries, Rein Werumeus-Buning, Serge Fatima, Tim Oosterbaan, Michael Lanting ©, Arton Musliu, Tom Arissen (35. Frits Dantuma), Jan Dommerholt (83. Jelle de Graaf), Curty Gonzales (74. Patrick Amels), Genridge Prijor

ACV: Bart Woering, Daniël Schans (70. Ibrahim Sillah), Jelle Wagenaar, Marcel Seip ©, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers, Nick Westebring (37. Saber Hendriks), Haaye Feenstra, Marco van der Heide, Pascal Huser, Justin Mulder (68. Erik Eleveld)