16 december 2017 15:00

Scheidsrechter

De Brito Roque

Onbekend

Bunschoten-Spakenburg – ACV heeft een 4-0 nederlaag geleden in en tegen Spakenburg. De ploeg van Fred de Boer ervoer dat de thuisclub een maatje te groot was. Al snel kwam Spakenburg op een 1-0 voorsprong via Kees Tol. Tien minuten voor rust verdubbelde dezelfde Tol de score. Toen oud-ACV’er Philip Ties tien minuten na rust de 3-0 maakte was de wedstrijd definitief gespeeld. De 4-0 van Kees Tol was voor de statistieken.

Eerste helft

Bij ACV was aanvoerder Guus de Vries na een aantal weken blessureleed weer terug in de basis. Hij nam plaats centraal in de verdediging. In de aanval van Spakenburg herkende hij oud-ACV’er Philip Ties die na uitstapjes bij Staphorst, SC Genemuiden en HHC Hardenberg nu voor het tweede seizoen aan de blauwe zijde van Sportpark De Westmaat speelt.

Al vroeg in de wedstrijd kwam ACV op een 1-0 achterstand. Na balverlies van Guus de Vries kon Kees Tol profiteren. Uiterst beheerst stiftte hij de bal over doelman Bart Woering in het doel. Spakenburg was van begin af aan de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Fred de Boer kon hier weinig tegen in brengen. Dat tien minuten voor rust de 2-0 viel was dan ook een logisch gevolg. Sten Vreekamp gaf voor vanaf rechts waarna een schot van Jasper Waalkens geblokt werd door Marcel Seip. De rebound belandde bij Kees Tol die van dichtbij gemakkelijk de score voor zijn ploeg kon verdubbelen. Een minuut voor rust kreeg de Volendamse spits een uitgelezen mogelijkheid om een loepzuivere hattrick te scoren. Een kans voor open doel was echter niet aan hem besteed.

Erik Eleveld gaat het duel aan met Mike Vreekamp (8)

Tweede helft

Beide teams kwamen na de thee ongewijzigd uit het kleedlokaal. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld. Tien minuten na rust scoorde Philip Ties de derde Spakenburgse treffer. Hij werd uitstekend bediend door Mike Vreekamp. Even later leek Ties zijn tweede van de middag te scoren maar Bart Woering voorkwam dit met een goede redding. In de 58e minuut wisselde Fred de Boer aanvallend. Saber Hendriks en Pascal Huser kwamen in de ploeg voor Jonah van der Werf en Thomas Metzemaekers. Ook dit bracht geen verandering in het spelbeeld. Spakenburg was simpelweg een maatje te groot voor ACV. Twintig minuten voor tijd scoorde Kees Tol zijn derde treffer van de middag. Dit was tevens het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Op aangeven van Jasper Waalkens scoorde hij met een prachtige stiftbal de 4-0. Een paar minuten voor tijd kreeg ACV nog een kleine mogelijkheid een eretreffer te scoren. Erik Eleveld passeerde op fraaie wijze Sten Vreekamp en gaf voor vanaf de achterlijn. De kopbal Van Marco van der Heide ging vervolgens naast. Na exact 90 minuten gaf de goed leidende scheidsrechter De Brito Roque het eindsignaal en kon Spakenburg zich door het thuispubliek tot herbstmeister laten kronen.

Kopduel tussen Guus de Vries en Philip Ties

Na afloop

Een verdiende overwinning voor Spakenburg. De blauwen toonden zich op eigen veld een ware en misschien wel de enige titelkandidaat. Door het 2-2 gelijkspel van Jong Almere City FC tegen Magreb ’90 is de ploeg van trainer John de Wolf nu de koploper in de Derde Divisie. ACV blijft ondanks de nederlaag op dezelfde 16e positie staan als vorige week met 14 punten uit 16 wedstrijden.

Winterstop

De komende weken staat er geen wedstrijd op het programma. De ACV-selectie en de technische staf gaan genieten van een welverdiende winterstop. Op 6 januari oefent ACV om 14:30 uur tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in de Jens Vesting te Emmen. Het eerstvolgende competitieduel vindt plaats op 13 januari. ACV komt dan op het eigen Catawiki Sportpark in actie tegen Quick Boys. Vanaf deze plaats wens ik iedereen fijne kerstdagen en een goed oud-en-nieuw toe!

Opstellingen

SV Spakenburg: Leon ter Wielen, Sten Vreekamp, Barry Beijer ©, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Tom Oostinjen (67. Youri Koelewijn), Mike Vreekamp, Tom Menting, Philip Ties (77. Bert Steltenpool), Kees Tol (77. Richard van Schooten), Jasper Waalkens

ACV: Bart Woering, Jelle Wagenaar, Marcel Seip, Guus de Vries ©, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers (54. Pascal Huser), Nick Westebring, Haaye Feenstra (73. Ibrahim Sillah), Jonah van der Werf (54. Saber Hendriks), Marco van der Heide, Erik Eleveld

Scoreverloop: 12. Kees Tol 1-0, 34. Kees Tol 2-0, 54 Philip Ties 3-0, 70. Kees Tol 4-0

Toeschouwers: 1.500

Verslag: Sander Crajé

Foto's: Bennie de Boer