94'
Noah Barendse (solo)

Mannen, 1, 3e divisie A

13 januari 2018 14:30

ASSEN - Bij de herstart van de competitie heeft ACV in een zeer aantrekkelijke wedstrijd tegen Quick Boys niet voor een stunt kunnen zorgen. De Assenaren gingen thuis met 2-4 onderuit.  De Katwijkers kwamen dankzij vroege goals in de eerste helft en vlak na rust op een comfortabele 0-2 voorsprong. Quick Boys was uitermate geslepen en effectief, maar trof een gepassioneerd spelend ACV. De Asser ploeg toonde veel karakter en veerkracht en gaf de bezoekers goed partij. Na de verdiende aansluitingstreffer een klein kwartier voor tijd was ACV nog dichtbij de gelijkmaker. Ook na de 1-3 werd het in de slotfase toch nog spannend in Assen, want ACV scoorde in blessuretijd de 2-3. Daarna was het voor de thuisploeg in de enerverende slotfase alles-of-niets en was het voor Quick Boys nog alle hens aan dek. Bij de laatste hoekschop ging doelman Woering mee naar voren, maar na balverlies was het voor de Kattukers eenvoudig uit de omschakeling de bal in het lege doel te schuiven: 2-4.
Het was een prachtige voetbalmiddag op een sfeervol Catawiki-sportpark met een mooi affiche: ACV ontving topploeg Quick Boys bij de hervatting van de competitie. De bezoekers uit Katwijk aan Zee werden gesteund door vele fans en sponsoren die er een leuk uitje van hadden gemaakt. Bovendien kon ACV een bijzondere gast begroeten in de persoon van Dirk Kuyt, assistent-trainer bij Quick Boys, de ploeg waar de oud-international zijn vroege loopbaan ooit begon.
Pascal Huser sterk aan de bal tegen Quick Boys (foto Bennie de Boer)
De eerste aanvallende dreiging kwam op naam van ACV. Uit een voorzet van Pascal Huser schoot Marco van der Heide in de handen van doelman Jesper Hogedoorn. Na een kleine tien minuten liep ACV echter achter de feiten aan. Aanvoerder Delano á Cohen gaf een diepe bal op spits Yordi Teijsse. Doelman Bart Woering kwam zijn doel uit, maar verzuimde kordaat in te grijpen, waarna het voor de slimme Katwijkse goalgetter een koud kunstje was de bal in het verlaten doel te plaatsen     (0-1). ACV herpakte zich na de vroege achterstand en was met name via voorzetten van Erik Eleveld vanaf de linkerflank dikwijls dreigend.
Uit één van zijn voorzetten kopte spits Saber Hendriks net over het doel.  Na ruim een half uur spelen kreeg ACV de beste scoringskans. Uit een prima voorzet van rechtsback Daniel Schans kopte Saber Hendriks in kansrijke positie rakelings over. De Asser ploeg speelde met lef, gaf in de eerste helft goed partij en toonde zich gelijkwaardig aan de gasten. Nadat Hamza Boukhari namens de gasten een schietkans had gemist, was ACV vlak voor rust bijna trefzeker. Marco van der Heide ging op rechts goed door en gaf een prima pass op Pascal Huser. De ijverige aanvaller schoot uit de draai tegen de benen van de bekwame doelman Jesper Hogedoorn.
Marco van der Heide in duel met Noah Barendse  (foto Bennie de Boer)
Vlak na rust kreeg ACV opnieuw een domper te incasseren. De bezoekers sloegen op het juiste moment genadeloos toe en waren zeer effectief in het benutten van de kansen. Een voorzet van Mohamad Mahmoed vanaf rechts bereikte spits Teijsse, die opnieuw zijn doeltreffendheid toonde. Uit de draai schoot de behendige goalgetter de bal in de linker benedenhoek voorbij doelman Woering   (0-2). Kort daarop mocht ACV van geluk spreken dat een prachtige vrije trap van Kelvin Maynard op de paal belandde en dit niet de definitieve beslissing betekende. ACV toonde echter veel veerkracht en bleef strijden voor een goed resultaat. De Asser ploeg zocht de aanval en Marco van der Heide was bijna doeltreffend na een prima individuele actie.
Ook Pascal Huser was dichtbij een treffer, maar zijn kopbal ging rakelings over. ACV verdiende in deze fase een goal en werd voor de vele inzet beloond. Een klein kwartier voor tijd stond Marco van der Heide op de juiste plek om voor de aansluitingstreffer te zorgen (1-2), na een verre ingooi van Daniel Schans en goed doorkoppen van Saber Hendriks. Vijf minuten voor tijd waren Saber Hendriks (geblokt schot net naast de paal) en Dennis Hoekstra (kopbal) heel dichtbij de gelijkmaker. Toen Yordi Teijsse vervolgens zijn derde goal van de middag maakte, leek het duel beslist. Met drie verse krachten vlak voor tijd probeerde ACV er nog een slotoffensief uit te persen. Met vereende krachten bracht invaller Dennis Molema in de enerverende slotfase met een intikker de achterstand in blessuretijd terug tot 2-3. Er gloorde opnieuw hoop in de Asser harten, zeker toen doelman Bart Woering diep in blessuretijd bij de laatste hoekschop mee naar voren ging. Balverlies bij de alles-of-niets poging betekende echter de genadeklap, want in de omschakeling kon Noah Barendse de bal in het lege doel schuiven en de eindstand op 2-4 bepalen.
Door de nederlaag en de puntendeling van de concurrenten Spijkenisse en Capelle is ACV op doelsaldo een plek gezakt op de ranglijst. De Assenaren staan nu op de voorlaatste plaats met evenveel punten als Spijkenisse. Ondanks het puntverlies en de precaire positie was het voor ACV wel een nederlaag met perspectief. Als de Asser ploeg op deze wijze blijft spelen, zullen de resultaten hopelijk spoedig volgen.  ACV-trainer Fred de Boer was na afloop trots op zijn team, die met veel passie en inzet had gestreden voor een goed resultaat en het Quick Boys bij vlagen erg lastig had gemaakt. ACV zal er alles aan doen degradatie te voorkomen !
Volgende week speelt ACV uit tegen Scheveningen. De ploeg van trainer John Blok won vanmiddag nipt van Jong FC Volendam (0-1) en staan op de 10e plaats met 22 punten uit 17 wedstrijden.
ACV: Bart Woering, Daniel Schans, Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Nick Westebring, Haaye Feenstra, Marco van der Heide, Pascal Huser (89. Thomas Metzemaekers), Saber Hendriks (89. Dennis Molema), Erik Eleveld (89. Rutger Timmermans)
Quick Boys: Jesper Hogedoorn, Tim Bloemendaal, Anthony Bentem, Kelvin Maynard, Noah Barendse, Mohamad Mahmoed (92. Arie de Vreugd), Delano á Cohen, Ricardo Kuijvenhoven (75. Kenny Anderson), Hamza Boukhari, Yordi Teijsse, Jesse van Nieuwkerk (81. Reda Kharchouch)
Gele kaarten: Marcel Seip (ACV), Anthony Bentem, Mohamad Mahmoed, Noah Barendse (allen Quick Boys).