Brandon Robinson
80'

Mannen, 1, 3e divisie A

20 januari 2018 14:30

Scheveningen – ACV heeft vanmiddag met 2-1 verloren van Scheveningen. Al vroeg in het duel kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een goed uitgevoerde counter werd door Brandon Robinson koeltjes afgerond. Net voordat er een half uur gespeeld was schoot Marco van der Heide ACV vanaf de penaltystip naar 1-1. Lang leek de wedstrijd vervolgens in een gelijkspel te eindigen. Helaas voor de blauwzwarten viel in de 77e minuut de 2-1. Nadat een vrije trap van Levi Schwiebbe op de paal belandde wist Tim Peters wel raad met de rebound. In de slotfase drong ACV nog wel aan maar wist het niet meer gevaarlijk te worden zodat 2-1 ook de eindstand was.

In de eerste fase van de eerste helft had Scheveningen het meeste balbezit. Al moet gezegd worden dat ACV dit ook toeliet. De Assenaren vingen de thuisploeg op vanaf de middellijn. Na ruim tien minuten was het Scheveningen dat op voorsprong kwam. Een messcherpe counter werd door Brandon Robinson netjes afgerond, 1-0. Na de openingstreffer van de Scheveningers kwam ACV beter in de wedstrijd en werd het ook aanvallend gevaarlijker. Schoten van Jelle Wagenaar en Pascal Huser troffen geen doel. In de 27e minuut kwam de ploeg van trainer Fred de Boer via een penalty terecht op gelijke hoogte. Nadat Saber Hendriks pootje gehaakt werd in het strafschopgebied mocht Marco van der Heide aanleggen vanaf 11 meter. De aanvaller schoot beheerst raak, 1-1.

Marco van der Heide schiet raak vanaf de penaltystip

Kort na de gelijkmaker kwam ACV bijna op voorsprong. Na een fout in de Scheveningse defensie kreeg Haaye Feenstra een vrije schietkans. Helaas ging het schot van de hardwerkende middenvelder rakelings naast. In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg de thuisploeg meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. Tweemaal bracht doelman Bart Woering redding en tweemaal stond de paal succes voor Scheveningen in de weg.

ACV kwam zeer goed uit de kleedkamer na de rust. Het eerste kwartier liet de ploeg van Fred de Boer goed voetbal zien. Levi Schwiebbe reageerde bij een corner van ACV op een opmerking van een Asser supporter die riep dat ACV steeds beter ging spelen. “En wij steeds minder” zei de bebaarde middenvelder met een glimlach.

Björn Wagenaar kopt de bal weg en voorkomt dat ACV gevaarlijk kan worden

De kansen waren echter niet aan ACV besteedt en vanaf de 60e minuut kwamen de Scheveningers weer beter in de wedstrijd. Uiteindelijk resulteerde dit 13 minuten voor tijd in een doelpunt voor de ploeg van trainer John Blok. Levi Schwiebbe zag zijn fraai genomen vrije trap op de paal gaan, waarna Tim Peters er razendsnel bij was om vanuit de rebound de 2-1 te scoren. ACV probeerde het daarna nog wel maar het lukte de Assenaren niet om het de verdediging van Scheveningen erg lastig te maken. Scheidsrechter Schaper gaf nog een aantal minuten extra tijd maar ook daarin lukte het ACV niet om te scoren. De drie punten bleven achter op Sportpark “Houtrust”.

Na afloop

Helaas wederom geen winst voor ACV. Omdat ook de concurrentie onderin geen winst behaalde blijft de schade enigszins beperkt. ACV staat na 18 wedstrijden op de 17e plek met 14 punten. Dat is 5 punten onder de veilige 14e plaats. Ondanks een gevoelige 1-2 nederlaag tegen ODIN ’59 is Spakenburg nog steeds de koploper met één punt voorsprong op Jong Almere City FC.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Op het Catawiki Sportpark komt Capelle op bezoek. De ploeg van trainer Winand van Loon kwam vandaag in actie tegen ASWH. Op eigen veld werd er met 1-2 verloren. Op de ranglijst staat Capelle op de 15e plaats met 15 punten uit 16 wedstrijden. De wedstrijd ACV – Capelle staat onder de leiding van scheidsrechter D. Schaper.

Scheveningen: Sven Wolsheimer, Samir El Moussaoui ©, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Björn Wagenaar, Esin Gula, Brandon Robinson, Barry Rog

ACV: Bart Woering, Guus de Vries © (85. Dennis Hoekstra), Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Daniël Schans, Haaye Feenstra, Nick Westebring (85. Dennis Molema), Saber Hendriks (72. Thomas Metzemaekers), Erik Eleveld, Pascal Huser, Marco van der Heide