27 januari 2018 14:30

Scheidsrechter

C.J.L.P. Berben

Onbekend

Assen – ACV heeft vanmiddag een belangrijke zege geboekt. Op eigen veld wonnen de Assenaren met 4-1 van Capelle. Ondanks een vroege voorsprong van de bezoekers kon thuisploeg na 90 minuten drie punten toevoegen aan het totaal. Het was Olaf van der Sande die Capelle in de 14e minuut naar een 0-1 voorsprong schoot. Tien minuten later bracht Daniël Schans ACV op gelijke hoogte. Kort voor rust scoorde Marco van der Heide de 2-1. Dit was tevens de ruststand. Na ruim een uur spelen was het Erik Eleveld die de ploeg van trainer Fred de Boer naar 3-1 schoot. Capelle was daarna niet meer bij machte het ACV nog lastig te maken. In de extra tijd maakte Dennis Molema nog de 4-1. Een verdiende zege voor ACV.

Eerste helft

Onder toeziend oog van burgemeester Marco Out en wethouder Albert Smit waren het de bezoekers die in de beginfase het betere van het spel hadden. Het grootste gevaar van ACV kwam middels een door Pascal Huser genomen vrije trap die rakelings over het doel ging. In de 14e minuut kwam Capelle op een, op dat moment, verdiende 0-1 voorsprong. Olaf van der Sande schoot raak. Na de vroege achterstand kwam de ploeg van Fred de Boer een stuk beter in de wedstrijd. Marco van der Heide kreeg goede mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar kon de bal niet de juiste richting meegeven. Halverwege de eerste helft kwam ACV op fraaie wijze op 1-1. Marcel Seip bediende Daniël Schans die vervolgens twee Capellenaren omspeelde en met links beheerst raak schoot.

Daniël Schans brengt ACV op gelijke hoogte

ACV bleef daarna de bovenliggende partij. Dit resulteerde vijf minuten voor de rust in een terechte 2-1 voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Haaye Feenstra was het Marco van der Heide die zijn ploeg op een voorsprong zette. In de slotminuut van het eerste bedrijf trok Olaf van der Sande de stand bijna gelijk. Uit kansrijke positie schoot hij de bal voorlangs. Dit tot opluchting van eenieder die ACV een warm hart toedraagt.

Tweede helft

Beide teams betraden na de thee ongewijzigd het veld. Het eerste kwartier na rust kenmerkte zich vooral door vechtvoetbal. Beide ploegen gingen tot het uiterste waarbij mooi voetbal even niet aan de orde was. Capelle-coach Winand van Loon bracht in de 59e minuut twee verse krachten in het veld in een poging het spelbeeld te veranderen in het voordeel van zijn ploeg. Het tegenovergestelde gebeurde. Erik Eleveld schoot ACV op aangeven van Pascal Huser naar een comfortabele 3-1 voorsprong. Capelle probeerde vervolgens van alles om de wedstrijd te laten kantelen. Behoudens een paar kopkansen van invaller Dave van der Steen lukte het de bezoekers echter niet om veel gevaar te stichten. In de extra tijd was het de koud in het veld staande Dennis Molema die zorgde voor een extra kers op de Asser taart door na goed doorzetten de 4-1 op het scorebord te zetten.

Dennis Molema viert de 4-1 met het publiek

Dennis Molema viert de 4-1 met de supporters

Na afloop

ACV-trainer Fred de Boer was na afloop content met de overwinning. “Dit was een zespunten-duel. Het was een Engelse wedstrijd met veel duels, weinig voetbal maar veel strijd. Capelle begon beter maar uiteindelijk hebben we terecht gewonnen. Ik ben trots op mijn spelers. Deze overwinning is mooi maar we hebben nog veel wedstrijden te gaan.” aldus de sympathieke oefenmeester. Marco van der Heide werd na afloop uitgeroepen tot Bella Italia of the Match, ditmaal mogelijk gemaakt door Snack en broodjeshuis Jongman.

Man of the Match Marco van der Heide viert zijn treffer

Na de zege van vandaag is ACV twee plaatsen gestegen op de ranglijst. Met 17 punten uit 19 wedstrijden staat ACV nu op de 15e positie. Aan de kop van de ranglijst deed Spakenburg op eigen veld goede zaken. Nummer drie Quick Boys werd door de koploper met 2-0 verslagen. De Spakenburgers blijven zodoende op koers voor promotie op één punt gevolgd door Jong Almere City.

Volgende week

Volgende week speelt ACV wederom een thuiswedstrijd. ODIN ’59 komt dan op bezoek op het Catawiki Sportpark. De ploeg uit Heemskerk speelde vandaag op eigen veld tegen Harkemase Boys. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. ODIN ’59 staat op de 11e plaats van de ranglijst met 25 punten uit 19 wedstrijden. ACV – ODIN ’59 begint om 14:30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter T.R. Winkel uit Leermens.

Opstellingen

ACV: Bart Woering, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Marcel Seip ©, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers (87. Justin Mulder), Nick Westebring, Haaye Feenstra, Marco van der Heide, Pascal Huser (83. Dennis Molema), Erik Eleveld (88. Ibrahim Sillah)

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens ©, Jelle Pollemans, Gertjan Rothman, Bram van Eijk (59. Dave van der Steen), Rutger de Bos (59. Angelmo Vyent), Sandin Avdic, Boris Letterie, Olaf van der Sande, Steven Olsthoorn, Bram de Bruin