68'

Mannen, 1, 3e divisie A

24 maart 2018 14:30

B.R. Annegarn

Spijkenisse – ACV heeft het degradatieduel in en tegen Spijkenisse met 2-1 verloren. Na 10 minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Serginio van Axel Dongen schoot raak. Kort voor rust kwam ACV op gelijke hoogte toen Daniël Schans raak kopte. Na de thee was het Spijkenisse dat het beste van het spel had. Stefano Goncalves schoot zijn ploeg bijzonder fraai naar een 2-1 zege.

ACV startte prima in en tegen Spijkenisse. De ploeg van trainer Fred de Boer creëerde al snel een paar kleine mogelijkheden. Helaas was het Spijkenisse dat na 10 minuten scoorde. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal door Michael van Dommelen met het hoofd goed terug gelegd op Serginio van Axel Dongen. De aanvaller twijfelde niet en schoot de bal hard en gedecideerd tegen de touwen. ACV had het vervolgens bijzonder moeilijk tegen het makkelijker voetballende Spijkenisse. De groenwitten kregen kansen om de score uit te breiden maar goed keeperswerk van Bart Woering voorkwam dit. Na ruim een half uur kwam ACV weer beter in de wedstrijd. Een schot van Erik Eleveld had niet de juiste richting en ging over het doel van goalie Dyron Bijl. In de laatste minuut voor rust was het wel raak. Een corner van Justin Mulder werd bij de eerste paal doorgekopt door Erik Eleveld waarna Daniël Schans bij de tweede paal opdook om de bal in het doel te koppen, 1-1.

Daniël Schans schreeuwt het uit van vreugde na het scoren van de gelijkmaker

Na de thee kwamen beide teams ongewijzigd weer het veld op. Al snel bleek dat Spijkenisse het beste uit de kleedkamer was gekomen. Serginio van Axel Dongen kreeg een goede schietkans maar schoot voorlangs. Even later kreeg ook ACV een mogelijkheid. Erik Eleveld gaf voor maar Justin Mulder zag zijn kopbal uit de doelmond weggewerkt worden. Na deze mogelijkheid was het Spijkenisse dat het heft in handen nam. ACV kwam goed weg toen Marvin van der Pluijm doelman Bart Woering omspeelde en de bal op de paal schoot. Ook Etienne Mariana miste vanuit kansrijke positie. In de 68e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Stefano Goncalves schoot van afstand bijzonder fraai raak. ACV zette in de slotfase alles op alles op een gelijkspel uit het vuur te slepen en kreeg nog één grote mogelijkheid. Dennis Molema werd bediend door Gijs Jasper maar de invaller schoot helaas rakelings naast. Zo won Spijkenisse de degradatie kraker met 2-1.

Pascal Huser vliegt door het strafschopgebied van Spijkenisse

Na afloop

Door het verlies is Spijkenisse drie punten uitgelopen op ACV. Mededegradatiekandidaat Capelle leed vanmiddag ook een nederlaag. Het verloor met 3-1 van Jong FC Groningen. ACV en Capelle hebben beide 20 punten uit 24 wedstrijden en staan op respectievelijk plaats 17 en 16. Spijkenisse staat op plek 15 met 23 punten uit 24 duels. Het blijft dus ongemeen spannend onderin de Derde Divisie Zaterdag.

In het paasweekend heeft ACV twee wedstrijden op de planning staan. Op zaterdag 31 maart spelen de mannen van Fred de Boer thuis tegen DOVO. De ploeg van trainer Gert Kruys kwam vandaag niet in actie. Op de ranglijst staat DOVO op de 10e plaats met 33 punten uit 24 wedstrijden. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter M. Vos.

Twee dagen na de wedstrijd tegen DOVO (tweede Paasdag) speelt ACV wederom een thuisduel. Jong FC Groningen komt dan op bezoek. De Groningers speelden vandaag thuis tegen Capelle. Na 90 minuten stond er een 3-1 uitslag op het scorebord van Sportpark Corpus den Hoorn. De beloften van de “Trots van het Noorden” staan op de 5e plaats van de ranglijst met 39 punten uit 23 wedstrijden. De aftrap bij ACV – Jong FC Groningen is om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer R.H. Hensgens.

Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Vincent Verbond, Eric Polet, Marvin van der Pluijm (74. Jazzy Adams), Stefano Goncalves, Michael van Dommelen ©, Sander Barragan, Serginio van Axel Dongen, Danny Groos (84. Dustin Mijnders), Felino Jardim

ACV: Bart Woering, Ibrahim Sillah, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers (76. Dennis Molema), Pascal Huser, Haaye Feenstra © (82. Rutger Timmermans), Justin Mulder, Gijs Jasper, Erik Eleveld (71. Alex Olteanu)

Scoreverloop: 10. Serginio van Axel Dongen 1-0, 45. Daniël Schans 1-1, 68. Stefano Goncalves 2-1

Geel: 74. Alex Olteanu (ACV)