79'
Gijs Jasper (schot)

Mannen, 1, 3e divisie A

17 maart 2018 14:30

Harderwijk – ACV verloor vanmiddag met 2-1 van VVOG. De Harderwijkers kwamen kort voor rust op een 1-0 voorsprong na een kopbal van Pernelly Biya. Na een uur spelen kon Joshua Tijdens de thuisploeg na een snelle omschakeling naar 2-0 koppen. ACV streed voor wat het waard was. Ruim tien minuten voor tijd scoorde Gijs Jasper de aansluitingstreffer. In de slotfase hing de gelijkmaker in de lucht. Tot opluchting van VVOG viel de 2-2 niet en bleven de drie punten in Harderwijk.

Het was bitter koud op Sportpark De Strokel. De toeschouwers hoopten zich te kunnen verwarmen aan het spel van VVOG en ACV. De ploegen schotelden het publiek in de eerste helft weinig voor om echt warm van te worden. Het eerste kwartier was rommelig en geen van beide teams kwam tot een uitgespeelde kans. Behoudens een schot van afstand gebeurde er weinig. De eerste echte grote kans was in de 41e minuut voor VVOG. De thuisploeg scoorde direct. De goal viel bijna letterlijk uit de lucht. Wesley de Klein gaf voor vanaf rechts waarna Pernelly Biya de 1-0 binnen kon koppen. Even later moest ACV-doelman Bart Woering nog een schot van Wilko Braam onschadelijk maken. De ruststand was derhalve 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Erik Eleveld is liggend de baas over de bal

In de tweede helft kreeg het publiek meer spektakel te zien. Al snel na de aftrap kreeg VVOG de kans om de score te verdubbelen. Pernelly Biya kon alleen afgaan op Bart Woering maar de goalie van ACV kon reddend optreden. Langzaam maar zeker kreeg ook ACV mogelijkheden. Toch was het VVOG dat in de 60e minuut scoorde. Uit een snelle omschakeling kopte Joshua Tijdens na voorgeven van Pernelly Biya de 2-0 tegen de touwen. Nog geen vijf minuten later had Justin Mulder de aansluitingstreffer op zijn schoen. Het was echter niet de middag van de flankspeler. Hij kon alleen afgaan op de uitkomende doelman Frans Koornberg maar zag zijn inzet gekeerd worden. De ploeg van trainer Fred de Boer nam meer risico in aanvallend opzicht en moest waken voor de counter van de groenwitten. Een kwartier voor tijd kon Frank Hol de wedstrijd in het slot schieten maar Bart Woering bracht redding voor ACV met een goede save. Ruim tien minuten voor tijd schoot Gijs Jasper zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. Na goed doorzetten van Nick Westebring kreeg de spits de bal en kon hij de aansluitingstreffer scoren, 1-2. In de laatste tien minuten hing de gelijkmaker in de lucht maar ook VVOG werd nog een keer gevaarlijk. Frank Hol schoot namens de thuisploeg de bal op de paal. In de blessuretijd waren er nog twee kopkansen voor ACV. Daniël Schans zette beide keren zijn hoofd tegen de bal maar trof tot zijn teleurstelling geen doel.

Gijs Jasper scoorde de enige Asser treffer

Na afloop

Een 2-1 verlies waar een gelijkspel tot de mogelijkheden behoorde. Door de nederlaag staat ACV nog steeds op de 17e plaats van de ranglijst. Een schrale troost is dat de concurrentie in de onderste regionen vandaag ook geen punten pakte. Hierdoor houdt de ploeg van trainer Fred de Boer nog steeds de mogelijkheid om plaatsen te kunnen stijgen. Bovenin lijkt Spakenburg op het kampioenschap af te koersen. De “blauwen” wonnen vandaag met 1-2 van Jong FC Groningen en zagen concurrent Jong Almere City FC een nederlaag lijden. Spakenburg heeft nu 6 punten voorsprong op nummer 2 Quick Boys.

Komende week

Komende week speelt ACV twee uitwedstrijden. Op dinsdag 20 maart wordt de inhaalwedstrijd tegen Harkemase Boys gespeeld. De aanvang op Sportpark De Bosk is 20:00 uur. Scheidsrechter is de heer W.H. Bronsvoort uit Deventer.

Zaterdag 24 maart vindt het inhaalduel tegen Spijkenisse plaats. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Jaap Riedijk. De leiding is in handen van scheidsrechter B.R. Annegarn uit Noordwijk.

VVOG: Frans Koornberg, Tim Muller, Jan Jurrien Hop, Thomas Vossebelt (81. Sam Doeve), Jaime Bruinier (83. Guido de Graaf), Wilko Braam, Pernelly Biya, Harrie Kersten, Joshua Tijdens (71. Frank Hol), Wesley de Klein, Jeffrey Snijders

ACV: Bart Woering, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Erik Eleveld, Thomas Metzemaekers (75. Ibrahim Sillah), Pascal Huser (85. Denyal Dzemidzic), Nick Westebring, Justin Mulder (85. Rutger Timmermans), Gijs Jasper, Marco van der Heide