Rodney Ubbergen

Mannen, 1, 3e divisie A

31 maart 2018 14:30

M. Vos

Assen – De wedstrijd ACV – DOVO is geëindigd in een 1-2 overwinning voor de bezoekers uit Veenendaal. ACV kwam na ruim tien minuten spelen op voorsprong na een fenomenale goal van Erik Eleveld. Een kwartier later scoorde Salim Amarzgiou de gelijkmaker voor DOVO. Hij kon profiteren van een defensief foutje bij de Assenaren. Even daarvoor was Joshua Patrick aan rood ontsnapt na een forse overtreding op Justin Mulder. In de tweede helft kwam DOVO op een 1-2 voorsprong. Roy Bakkenes schoot raak. ACV ging vervolgens vol in de aanval om een punt over te houden aan de wedstrijd. Het spelbeeld werd grimmiger en opstootjes ontsierden de wedstrijd. In de extra tijd leek ACV op gelijke hoogte te komen maar het schot van Thomas Metzemaekers ging rakelings naast.

Nog steeds personele problemen voor trainer Fred de Boer. Nick Westebring en Marco van der Heide waren vanwege blessures opgelopen in de wedstrijd tegen Harkemase Boys niet beschikbaar. Ook routinier Marcel Seip is nog niet hersteld van zijn blessure en keek toe vanaf de tribune. Goed nieuws van het blessurefront was er ook. Guus de Vries was weer inzetbaar en nam plaats op de reservebank.

Na tien gelijk opgaande minuten was het ACV dat op prachtige wijze op voorsprong kwam. Erik Eleveld volleyde de bal op fenomenale wijze in de verre hoek. Doelman Rodney Ubbergen kon alleen maar toekijken hoe de bal het doel in vloog. Vanaf dat moment ontvlamde de wedstrijd en kreeg het publiek een zeer interessant schouwspel voorgeschoteld.

Het doelpunt van Erik Eleveld in beeld

DOVO had het lastig tegen een fel en met volle inzet spelend ACV. Halverwege de eerste helft moest scheidsrechter Vos tweemaal de gele kaart trekken. Ariën Bakkenes (DOVO) en Ibrahim Sillah werden bestraft. Een paar minuten later een zeer harde overtreding van Joshua Patrick op Justin Mulder. Zonder ook maar een kans te hebben de bal te spelen schopt hij de flankspeler van ACV van achteren tegen de grond. De overtreding was rode kaart waardig maar scheidsrechter Vos was mild en gaf slechts geel. DOVO-trainer Gert Kruys maakte met veel misbaar duidelijk dat hij het er niet mee eens was. Na vermanend toegesproken te zijn door scheidsrechter Vos werd het duel vervolgd.

De bezoekers kwamen in de 27e minuut op gelijke hoogte. Salim Amarzgiou kon profiteren van een defensief foutje in de Asser defensie en schoot de bal onhoudbaar voor Bart Woering in de verre hoek, 1-1. Even later kreeg Justin Mulder een goede kans om ACV weer naar een voorsprong te schieten. Erik Eleveld stuurde de snelle Mulder de diepte in maar de aanvaller kon zijn schot vervolgens te weinig kracht meegeven. Doelman Rodney Ubbergen kon eenvoudig redding brengen. Kort voor het rustsignaal kreeg ook DOVO nog een mogelijkheid. Salim Amarzgiou mocht van dichtbij schieten maar Bart Woering pakte de bal klemvast.

ACV betrad na de thee ongewijzigd het speelveld. Bij DOVO één wissel. Zwaargewicht Dominique Kivuvu verving Ariën Bakkenes. Nadat beide ploegen in het eerste kwartier een paar schietkansjes hadden gekregen was het DOVO dat in de 63e minuut op voorsprong kwam. Roy Bakkenes liet Ibrahim Sillah achter zich en had vrij baan richting het doel van Bart Woering. De doelman van ACV kon het schot van Bakkenes keren en zag de rebound tegen de lat gaan. Dezelfde Bakkenes zag de bal van de lat terug het veld in komen en kopte beheerst raak, 1-2.

Na het doelpunt van DOVO ging ACV vol op jacht naar de gelijkmaker. De bezoekers wachten af en loerden op een counter. De ploeg van Fred de Boer kreeg kansjes maar scoorde niet. Een kwartier voor tijd mocht DOVO wederom van geluk spreken dat het met 11 man verder mocht. Nick Coster kreeg slechts geel voor natrappen. In de 83e minuut werd de wedstrijd ontsierd door een opstootje. Iedereen leek zich ermee te bemoeien. Zelfs DOVO-trainer Gert Kruys stond in het veld. Nadat de gemoederen weer bedaard waren besloot scheidsrechter Vos het op te lossen met een gele kaart voor Guus de Vries en Adil Mahdadi. In de extra tijd viel bijna nog de gelijkmaker voor ACV. Thomas Metzemaekers probeerde het met een schot van afstand. De bal ging rakelings naast het doel zodat ACV een zuur 1-2 verlies moest slikken.

Gijs Jasper gaat een kopduel aan met Adil Mahdadi

Na afloop

Een punt was zeker verdiend geweest voor een met veel passie spelend ACV. Helaas was het punt de ploeg van trainer Fred de Boer deze middag niet gegund. Door het verlies staat ACV net als voor deze competitieronde op de 17e plaats van de ranglijst. Door met 0-4 te winnen van Magreb ’90 heeft Capelle drie punten afstand genomen. De andere concurrent onderin, Spijkenisse, verloor met 3-0 van DVS ’33 en staat eveneens drie punten voor op ACV. Koploper Spakenburg ging op eigen veld verrassend met 0-2 onderuit tegen Scheveningen. Quick Boys won met 0-1 bij Harkemase Boys en is de lijstaanvoerder tot op twee punten genaderd. Daarbij moet wel aangetekend worden dat Spakenburg een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Erik Eleveld werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. Gerrit Volkers overhandigde hem namens Fromar de dinercheque van Bella Italia.

Gerrit Volkers en Man of the Match Erik Eleveld

Thuisduel op Tweede Paasdag

Overmorgen (Tweede Paasdag) speelt ACV wederom een thuisduel. Jong FC Groningen komt dan op bezoek. De Groningers speelden vandaag in Heemskerk tegen ODIN ‘59. De formatie van trainer Alfons Arts ging met drie punten terug naar Groningen. Na 90 minuten stond er een 1-2 uitslag op het scorebord van Sportpark Assumburg. De beloften van de “Trots van het Noorden” staan op de 5e plaats van de ranglijst met 42 punten uit 24 wedstrijden. De aftrap bij ACV – Jong FC Groningen is om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer R.H. Hensgens uit Landgraaf.

ACV: Bart Woering, Ibrahim Sillah (70. Guus de Vries), Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers, Pascal Huser, Haaye Feenstra ©, Justin Mulder (79. Jonah van der Werf), Gijs Jasper, Erik Eleveld

DOVO: Rodney Ubbergen ©, Bas Mooij (61. Nick Coster), Ariën Bakkenes (46. Dominique Kivuvu), Joshua Patrick, Roy Bakkenes, Leon Toonen, Marley Berkvens, Enrico Patrick, Adil Mahdadi, Mitchell de Zwart, Salim Amarzgiou

Geel: Ibrahim Sillah, Guus de Vries (ACV), Ariën Bakkenes, Joshua Patrick, Bas Mooij, Nick Coster, Adil Mahdadi, Rodney Ubbergen

Scoreverloop: 11. Erik Eleveld 1-0, 27. Salim Amarzgiou 1-1, 63. Roy Bakkenes 1-2