7 april 2018 14:30

Scheidsrechter

M.A. de Bruijn

Onbekend

Volendam - Een wilskrachtig ACV verloor vanmiddag met 4-2 van de beloften van FC Volendam. Er werd gerust met een 2-0 voorsprong in het voordeel van Jong FC Volendam. Rafik El Hamdi en Dylan Mertens schoten beide van afstand raak. In de tweede helft toonde ACV veerkracht. Nadat Guus de Vries uit een vrije trap de aansluitingstreffer had gescoord, schoot Daniël Schans ACV kort voor het einde naar 2-2. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan totdat de thuisploeg in de laatste minuut een penalty kreeg. Doelman Ben Wormmeester keerde de penalty van Dylan Mertens maar zag de middenvelder in de rebound wel raak schieten. Drie minuten later werd het ook nog 4-2 toen Kay Tejan uit een counter wist te scoren.

Eerste helft

Op de eerste echte lentedag van 2018 zag het publiek een gelijk opgaande eerste helft. De eerste kans was voor ACV. Gijs Jasper schoot rakelings naast. Na een kwartier was er de eerste grote mogelijkheid voor Jong FC Volendam. De naar Katwijk vertrekkende Jordy Hilterman schoot de bal van dichtbij over het doel. Het spel ging op en neer maar beide ploegen verzuimden in het eerste half uur de score te openen. In de 30e minuut was het wel raak. Een van richting verander schot van Rafik El Hamdi vloog onhoudbaar voor ACV-doelman Ben Wormmeester in het doel, 1-0. Nog geen 4 minuten later was wederom de thuisploeg die scoorde. Dylan Mertens schoot van afstand waarna de bal via de paal het doel in vloog, 2-0. ACV kreeg in de laatste minuten voor rust kansen om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Pascal Huser kreeg na goed voorbereidend werk van Gijs Jasper een grote mogelijkheid, maar hij gaf de bal niet de juiste richting mee. Ook Gijs Jasper was dichtbij een treffer. De bal werd door hem na een mooie voorzet van Haaye Feenstra maar net naast gekopt.

Gijs Jasper schiet op het doel van Jong FC Volendam

Tweede helft

Beide coaches stuurden hun teams na de thee ongewijzigd het veld weer op. ACV ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar slaagde hier vooralsnog niet in. In de 57e minuut bracht ACV-trainer Fred de Boer de ervaren Guus de Vries in het veld. Nog geen drie minuten later kon De Vries al juichen. Een vrije trap werd door hem vanaf een meter of 18 bijzonder fraai in het doel gekruld. ACV werd sterker en Jong FC Volendam had steeds meer overtredingen nodig om de Asser ploeg in toom te houden. In de 78e minuut kwamen de oranjehemden zelfs met tien man te staan toen Rodney Smorenberg zijn tweede gele kaart ontving van scheidsrechter De Bruijn. ACV ging vol voor de gelijkmaker. Fred de Boer wisselde in de 82e minuut Dennis Molema en Ibrahim Sillah voor Denyal Dzemidzic en Rutger Timmermans. Ook deze wissels sorteerden vrijwel direct effect. Rutger Timmermans zette goed door op de linkerflank en leverde een prima voorzet af. Verdediger Daniël Schans kon vervolgens van dichtbij binnen tikken, 2-2.

Rutger Timmermans zet goed door en zal een seconde later de assist geven voor de 2-2

De wedstrijd stevende op een gelijkspel af maar in de slotminuut ging het toch nog mis voor ACV. Jordy Hilterman ging op doelman Ben Wormmeester af en schoot naast. De uit zijn doel gekomen Wormmeester botste tegen de Volendamse spits aan waarna Hilterman tegen de grond ging. Tot ontsteltenis van iedereen die ACV een warm hart toe draagt wees scheidsrechter De Bruijn direct naar de stip. Dylan Mertens ontfermde zich over de bal maar zag zijn inzet gekeerd worden door Ben Wormmeester. De bal belandde echter weer voor zijn voeten en in de rebound schoot de middenvelder wel raak, 3-2. In de derde minuut van de extra tijd werd het ook nog 4-2 voor de thuisploeg. Kay Tejan schoot raak na een goed uitgevoerde counter. Deze treffer was eigenlijk alleen nog interessant voor de statistieken.

Na afloop

Doordat ACV verloor en concurrenten Spijkenisse en Capelle wel beide een punt pakten wordt het steeds lastiger voor de blauw-zwarten. ACV staat 17e en heeft nu 4 punten achterstand op Capelle en 7 punten achterstand op Spijkenisse. Aan de kop van de ranglijst verzuimde koploper Spakenburg uit te lopen op runner-up Quick Boys. Spakenburg verloor met 2-0 van Jong FC Twente en Quick Boys verloor met Dirk Kuijt in de spits op eigen veld met 0-2 van Jong FC Groningen.

Volgende week

Volgende week staat er voor ACV een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is ONS Sneek. De Sneekers speelden vandaag op eigen veld tegen ASWH. Na negentig minuten stond er een 3-1 overwinning voor ONS Sneek op het scorebord van het Zuidersportpark. ONS Sneek staat op de 14e plaats van de ranglijst met 32 punten uit 27 wedstrijden. De wedstrijd ACV – ONS Sneek begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer F.E. ter Brake uit Dedemsvaart.

Opstellingen

Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Nick Zeijlmans, Darryl Baly, Stan Veerman, Rafik El Hamdi (57. Max Veerman), Ali Ulusoy (89. Kevin van Gasteren), Rodney Smorenberg, Jordy Hilterman, Dylan Mertens (90+2. Max Eerdhuijzen), Kay Tejan

ACV: Ben Wormmeester, Ibrahim Sillah (82. Rutger Timmermans), Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers (57. Guus de Vries), Pascal Huser, Haaye Feenstra, Dennis Molema (82. Denyal Dzemidzic), Gijs Jasper, Justin Mulder

Geel: 53. Kay Tejan, 73. Dylan Mertens (Jong FC Volendam)

Rood: 72. en 78. Rodney Smorenberg (2X geel)

Scoreverloop: 30. Rafik El Hamdi 1-0, 34. Dylan Mertens 2-0, 60. Guus de Vries 2-1, 84. Daniël Schans 2-2, 90. Dylan Mertens 3-2, 90+3. Kay Tejan 4-2