Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

ACV heeft de oefenwedstrijd tegen Oranje Nassau op eigen veld met 4-2 gewonnen. ACV trad aan met veel spelers die de laatste tijd weinig in de basis stonden of terug kwamen van blessures. Er stond ook een nieuwe speler in het veld. Karim Bannani trad aan als linksback. De nieuweling is onlangs verhuisd naar Groningen en traint mee bij ACV. In het verleden speelde hij in de jeugdopleiding van PSV waarna hij vervolgens uitkwam voor FC Dordrecht en HSV Hoek.

Omdat het flink regende nam nagenoeg al het publiek plaats op de tribune. Zij zagen dat het Oranje Nassau was dat in de eerste helft op een 0-1 voorsprong kwam. Het was voormalig ACV’er Ezra Schrijver die scoorde. Zo’n tien minuten voor de rust kwam ACV op gelijke hoogte. Aleksandar Janković schoot een vrije trap vanaf een meter of 20 fraai binnen. Kort voor de pauze kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Ruendel Martina schoot de bal in de korte hoek, 1-2. Dit was even later ook de ruststand.

Na de pauze bracht ACV-trainer Ruud Jalving drie verse krachten binnen de lijnen. Nande Wielink, Tapmahoe Sopacua en Arjen Hagenauw vervingen Luka Prljić, Daniël Schans en Giovanni Zwikstra. Al vroeg in de tweede helft scoorde ACV de 2-2. Het was Arjen Hagenauw die uit een voorzet van Tapmahoe Sopacua raak schoot. Halverwege het tweede bedrijf kreeg Oranje Nassau het conditioneel zwaarder. ACV kreeg ruimte en wist nog twee keer te scoren. Zowel Aleksandar Janković als Arjen Hagenauw scoorden hun tweede treffer van de avond. Met een 4-2 eindstand op het scorebord gaf scheidsrechter Gerlof Gils na iets minder dan 90 minuten het eindsignaal. Mooi moment was er nog in de 60e minuut voor Sergio Telussa. De speler van ACV O23-1 mocht invallen en maakte zijn debuut in ACV 1.

Zaterdag staat er voor ACV geen competitiewedstrijd op het programma. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt op 25 februari gespeeld tegen Urk. Dit betreft een uitwedstrijd. Bij winst op Urk pakken de blauw-zwarten de periodetitel.