Rein Werumeus Buning (schot)

Mannen, 1, 3e divisie A

14 april 2018 14:30

F.E. ter Brake

Assen – ACV en ONS Sneek hielden vanmiddag beiden een punt over aan het duel op het Catawiki Sportpark. De bezoekers waren de bovenliggende partij in de eerste helft. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong. Curty Gonzales scoorde uit een omschakelmoment. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. ACV had het beste van het spel en kwam verdiend op gelijke hoogte toen Pascal Huser een vrije trap binnen schoot. Dezelfde Huser krulde zo’n twintig minuten voor het einde wederom een vrije trap achter doelman Barry Ditewig zodat de Assenaren op een 2-1 zege af leken te gaan. In de blessuretijd was het echter de Friese invaller Rein Werumeus Buning die zijn ploeg met een zondagsschot toch nog op gelijke hoogte schoot.

ACV speelde een matige eerste helft. ONS Sneek had het betere van het spel en kreeg de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Fabian Stevens schoot uit kansrijke positie naast en Ale de Boer schoot de bal kiezelhard tegen de lat. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd. Een voorzet van Erik Eleveld werd door ONS Sneek-speler Tim Oosterbaan bijna in eigen doel gekopt. De corner voor ACV die hier op volgde leverde niets op. ONS Sneek schakelde echter razendsnel en binnen 30 seconden lag de bal aan de andere kant wel in het net. Curty Gonzales scoorde namens de Friese ploeg de 0-1. Kort voor rust kreeg de ploeg van trainer Fred de Boer een kleine mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Het schot van ACV-captain Haaye Feenstra ging echter over het doel.

Gijs Jasper wint een kopduel

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Dennis Molema en Thomas Metzemaekers kwamen bij ACV in het veld voor Justin Mulder en Ibrahim Sillah. ONS Sneek betrad ongewijzigd het veld. ACV begon uitstekend aan het tweede bedrijf. Al snel werden er kansen gecreëerd. Guus de Vries kopte naast en een schot van Pascal Huser werd gepakt door Barry Ditewig. In de 53e minuut was het raak voor de blauw-zwarten. Na een pittige overtreding van Serge Fatima op Erik Eleveld kreeg ACV een vrije trap aan de linkerkant van het veld. De bal lag een paar meter van de achterlijn net buiten het zestienmetergebied. Een lastig plek om de bal in het doel te schieten zou je zeggen. Pascal Huser dacht daar anders over en schoot de bal hard richting de eerste paal. Doelman Barry Ditewig had geen antwoord op de harde knal van Huser. Via zijn handen vloog de bal het doel in, 1-1.

Pascal Huser (9) juicht na de gelijkmaker, Dennis Molema juicht mee

Pascal Huser (9) juicht na de gelijkmaker, Daniël Schans en Dennis Molema juichen mee

ACV zette door en ging op jacht naar de voorsprong. Guus de Vries was dichtbij een treffer, zijn kopbal ging rakelings naast. In de 72e minuut kwam ACV op de gewenste voorsprong. Het was wederom Pascal Huser die scoorde. Ook ditmaal deed hij dat uit een vrije trap. Vanaf een meter om 20 schoot hij de bal tegen de touwen, 2-1.ACV leek de voorspong vast te houden totdat de 90e minuut aanbrak. Vanaf de linkerkant werd de bal door ONS Sneek het strafschopgebied ingepompt. Rein Werumeus Buning schoot vervolgens uit een onmogelijke hoek de gelijkmaker binnen, 2-2. Niet veel later gaf scheidrechter Ter Brake het eindsignaal.

Na afloop

Man of the Match Pascal Huser was na afloop erg teleurgesteld. “Balen dat we de drie punten niet halen. We schieten niet veel op met een punt. Dit kost veel kracht, ook mentaal. De eerste helft was niet goed. In de tweede helft liep het beter. De eerste vrije trap schoot ik bewust bij de eerste paal. De keeper zat er niet lekker bij. Bij de tweede vrije trap dacht ik dat de bal over zou gaan maar hij vloog er toch in. De gelijkmaker aan het einde van de wedstrijd is zuur, maar we houden de kop omhoog!” aldus de man van de wedstrijd. ACV schiet inderdaad niet veel op met een punt. Nog steeds staat de ploeg op de 17e positie. Aangezien ook Capelle een punt behaalde blijft de afstand tot een p/d plaats 4 punten. Er zijn nog 6 wedstrijden te gaan om deze achterstand goed te maken. Aan de kop van de ranglijst deed Spakenburg goede zaken. Het won zelf met 3-0 van DOVO en zag naaste belager Quick Boys met 1-1 gelijk spelen tegen Capelle. De voorsprong van “de blauwen” is nu 7 punten en het kampioenschap lijkt een kwestie van tijd.

Man of the Match Pascal Huser krijgt de door Schoonmaakbedrijf Linker aangeboden dinercheque uitgereikt

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Tegenstander is Jong Almere City FC. De polderbewoners speelden vandaag in Hendrik-Ido-Ambacht tegen ASWH. Het duel eindigde in een 1-0 overwinning voor ASWH. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren staat op de 4e plaats van de ranglijst met 50 punten uit 28 duels. De wedstrijd Jong Almere City – ACV begint om 15:00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter S. Dröge uit Zuidlaren.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans (74. Denyal Dzemidzic), Jelle Wagenaar, Guus de Vries, Dennis Hoekstra, Ibrahim Sillah (46. Thomas Metzemaekers), Pascal Huser, Haaye Feenstra ©, Justin Mulder (46. Dennis Molema), Gijs Jasper, Erik Eleveld

ONS Sneek: Barry Ditewig, Gustavo van der Veen, Ale de Boer ©, Tim Oosterbaan (80. Rein Werumeus Buning), Patrick Amels, Arton Musliu (56. Samir Merraki), Klaas de Vries, Fabian Stevens (69. Jelle de Graaf), Curty Gonzales, Serge Fatima, Genridge Prijor

Geel: 42. Ibrahim Sillah (ACV), 44. Patrick Amels, 53. Serge Fatima

Scoreverloop: 36. Curty Gonzales 0-1, 53. Pascal Huser 1-1, 72. Pascal Huser 2-1, 90. Rein Werumeus Buning 2-2