21 april 2018 15:00

Scheidsrechter

S. Dröge

Onbekend

Almere – ACV had vanmiddag weinig in te brengen tegen een goed spelend Jong Almere City. Er werd met 5-1 verloren. De thuisploeg kwam al binnen drie minuten op een 1-0 voorsprong. Khalid Tadmine schoot de bal via de paal binnen. De spits scoorde ook de tweede en derde treffer namens zijn ploeg, een onvervalste hattrick. Kort voor rust maakte Mink Peeters de 4-0. In de tweede helft kwam ACV beter voor de dag. Toch waren het de beloften van Almere City die scoorden. Mink Peeters maakte zijn tweede van de middag. In de slotfase redde Pascal Huser de eer voor ACV. Op aangeven van Alex Olteanu scoorde hij de eretreffer.

Eerste helft

Op het warme kunstgrasveld in het Yanmar Stadion keek ACV al binnen drie minuten tegen een achterstand aan. Khalid Tadmine schoot van dichtbij via de paal raak, 1-0. Een minuut later een gevaarlijke uitval van ACV. Haaye Feenstra stuurde Marco van der Heide de diepte in. De aanvaller werd tegen de grond gewerkt door Tarik Evre en een vrije trap leek aanstaande. Scheidsrechter Dröge liet echter doorspelen wat tot onbegrip leidde bij de ACV-spelers. Jong Almere City had het betere van het spel maar tot grote kansen kwam de ploeg niet. In de 20e minuut een struikelpartij in het Asser strafschopgebied. Scheidsrechter Dröge floot onmiddellijk en wees naar de penaltystip. Khalid Tadmine liet het buitenkansje niet onbenut en schoot beheerst raak, 2-0. ACV was even van slag en de thuisploeg kreeg een aantal goede mogelijkheden de score uit te breiden. Na ruim een half uur spelen waren het wederom de Almeerders die scoorden. Ruggero Mannes gaf een goede voorzet vanaf rechts waarna Khalid Tadmine zijn derde goal maakte, 3-0. Een onvervalste hattrick voor de topscorer en uitblinker van de thuisploeg. Even later maakte Mink Peeters het nog erger voor ACV door de 4-0 te scoren. Vijf minuten voor de rust de eerste goede mogelijkheid voor de ploeg van trainer Fred de Boer. Pascal Huser gaf een prima voorzet maar Marco van der Heide kopte helaas net naast.

Ruggero Mannes wil de voorzet van Erik Eleveld blokken

Tweede helft

Beide ploegen brachten een verse kracht in de ploeg aan het begin van de tweede helft. Bij Jong Almere City was Julian Nak de vervanger van Charlie Telfer. Bij ACV bleef Guus de Vries achter in het kleedlokaal. Hij werd vervangen door Alex Olteanu. De Roemeense verdediger viel uitstekend in. Meerdere keren kon hij gevaar stichten op de rechterflank. In de 54e minuut leek hij recht te hebben op een penalty. Olteanu was Samuel Brobbey te slim af en werd vervolgens in het strafschopgebied neergelegd door Julian Nak. Scheidsrechter Dröge floot direct maar tot verbazing van de meegereisde ACV-supporters wees hij niet naar de penaltystip. De leidsman had een overtreding geconstateerd van Samuel Brobbey en gaf een vrije trap aan de rechterzijlijn. Deze vrije trap leverde vervolgens niets op voor de blauw-zwarten. Halverwege het tweede bedrijf kon de thuisploeg voor de vijfde keer juichen. Na een mooie combinatie door het hart van de ACV-verdediging scoorde Mink Peeters de 5-0. ACV restte niets anders dan op zoek te gaan naar een eretreffer. Acht minuten voor tijd werd de spreekwoordelijke eer gered. Alex Olteanu had een mooie actie in huis, waarna hij een goede voorzet afleverde. Pascal Huser stond op de juiste plaats om de enige Asser treffer van de middag te maken, 5-1. In de laatste minuten kregen beide teams nog een grote mogelijkheid. De doelmannen voorkwamen echter met goede reddingen dat het scorebord nogmaals in werking moest treden.

Alex Olteanu wordt op de huid gezeten door meerdere spelers van Jong Almere City

Na afloop

Een vervelend maar terecht verlies voor ACV. Jong Almere City was een maatje te groot en boekte een verdiende zege. Door de nederlaag staat de ploeg van Fred de Boer nog steeds op de 17e plaats van de ranglijst. Aangezien ook Capelle verloor is het gat met een promotie/degradatieplaats nog steeds vier punten. Aan de kop van de ranglijst staat net als vorige week Spakenburg. De ploeg van John de Wolf verloor met 2-0 bij Jong FC Volendam. Aangezien Quick Boys ook verloor was het leed voor de blauwen te overzien. Scheveningen was de lachende derde. Het won met 2-0 van Capelle en is de nieuwe nummer twee van de Derde Divisie Zaterdag.

Volgende week

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is ASWH. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht speelde vandaag een uitwedstrijd tegen DOVO. Na negentig minuten stond er een 3-2 overwinning voor DOVO op het scorebord. Op de ranglijst staan de Zuid-Hollanders op de 13e plaats met 37 punten uit 29 wedstrijden. De wedstrijd ACV – ASWH begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer F.R. de Winter uit Blaricum.

Opstellingen

Jong Almere City: Mike Grim, Faris Hammouti, Jeffrey Rijsdijk (73. Arthur Ymele Feudjio), Charlie Telfer (46. Julian Nak), Khalid Tadmine, Mink Peeters (80. Samet Bulut), Mitchel Bergkamp, Sam Krant ©, Ruggero Mannes, Tarik Evre, Samuel Brobbey

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Guus de Vries © (46. Alex Olteanu), Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers, Marco van der Heide (57. Dennis Molema), Haaye Feenstra, Pascal Huser, Gijs Jasper, Erik Eleveld (61. Justin Mulder)

Scoreverloop: 3. Khalid Tadmine 1-0, 21. Khalid Tadmine 2-0, 32. Khalid Tadmine 3-0, 37. Mink Peeters 4-0, 64. Mink Peeters 5-0, 82. Pascal Huser 5-1