Lars Bosscha

Mannen, 1, 3e divisie A

28 april 2018 14:30

F.R. de Winter

Assen – ACV en ASWH beëindigden het onderlinge duel op het Catawiki Sportpark met een 1-1 eindstand op het scorebord. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Na een half uur profiteerde Jesper van den Bosch van een fout in de Asser defensie en kon hij de openingstreffer scoren. Op slag van rust een penalty voor ACV. Gijs Jasper ontfermde zich over de bal en bracht de stand op gelijke hoogte. De tweede helft ging gelijk op. Gescoord werd er niet meer zodat de ruststand ook de eindstand was.

Het publiek zag een eerste helft met meerdere scoringskansen voor beide teams. Bij zowel ACV als ASWH stond het spreekwoordelijke houtwerk een doelpunt in de weg. Marco van der Heide kopte via de doelman tegen de lat namens ACV. Een halve omhaal van ASWH-aanvaller Ismail Yildirim belandde via de paal in de handen van Ben Wormmeester. Na precies een half uur viel de openingstreffer. ASWH kon profiteren van een defensieve fout van de thuisploeg. Jesper van den Bosch kreeg een vrije schietkans en schoot de bal tegen de touwen. ACV-goalie Ben Wormmeester kreeg zijn hand net niet genoeg tegen de bal aan om een goal te voorkomen. In de slotminuut van het eerste bedrijf kwam ACV weer op gelijke hoogte. De blauw-zwarten claimde een paar minuten eerder al een penalty na een overtreding op Pascal Huser, maar de prima fluitende scheidsrechter De Winter liet doorspelen. Een overtreding van Stanley Husen op Marco van der Heide werd wel zwaar genoeg geacht voor een strafschop door de leidsman uit Blaricum. Gijs Jasper ontfermde zich over de bal en schoot beheerst raak, 1-1.

Gijs Jasper schiet raak vanaf de penaltystip

De tweede helft bood minder spektakel dan de eerste helft. “Een schaaksspel” was het woord dat ACV-trainer Fred de Boer na de wedstrijd gebruikte om de tweede 45 minuten te duiden. ACV en ASWH hadden moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Verder dan een paar schoten van afstand kwamen beide teams niet. Fred de Boer bracht nog wel een drietal verse krachten in het veld maar ook dit veranderde het spelbeeld niet. ASWH leek tevreden te zijn met een puntendeling in de Drentse hoofdstad. Coach Cesco Agterberg haalde zijn beste speler Ismail Yildirim van het veld en koesterde het gelijkspel. In de slotminuut was een afstandsschot van invaller Ibrahim Sillah het laatste wapenfeit van ACV . Stef Doedée had geen moeite met het schot en pakt de bal klemvast. Even later gaf scheidsrechter De Winter het eindsignaal met een 1-1 eindstand op het scorebord.

ASWH-doelman Stef Doedée probeert Marco van der Heide het scoren te belemmeren

Na afloop

ACV-trainer Fred de Boer was realistisch na afloop van de wedstrijd. “We moeten naar ons zelf kijken. Wat anderen doen hebben we niet onder controle. We hebben het moeilijk maar we doen het knap. We zitten in een fase dat we drie punten nodig hebben. Normaal zou je blij zijn met een gelijkspel maar nu niet. We hebben geprobeerd een overwinning te pakken maar een gelijkspel was het maximaal haalbare. Zolang we nog een kans hebben gaan we er voor, we gaan kijken of we volgende week tegen Spakenburg kunnen stunten!” Door de nederlaag is ACV verder weg geraakt van de 16e plaats die recht geeft op het spelen van promotie/degradatie wedstrijden. Capelle won namelijk met 2-0 van DOVO waardoor het naar de 15e positie steeg. De 16e plaats wordt nu ingenomen door Spijkenisse. De groenwitten verloren vandaag met 2-1 van koploper Spakenburg. De achterstand van de ploeg van Fred de Boer bedraagt 5 punten. Gijs Jasper werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. De in de winterstop van Cambuur overgekomen spits scoorde de enige treffer van de thuisploeg en werd door de jury unaniem uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Man of the Match Gijs Jasper ontvangt namens Schaafsma BV de dinercheque van Bella Italia

Man of the Match Gijs Jasper ontvangt de door Schaafsma BV mogelijk gemaakte dinercheque van Bella Italia

Ook volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Koploper Spakenburg komt dan op bezoek in Assen. De ploeg van trainer John de Wolf speelde vandaag tegen op eigen veld tegen Spijkenisse. Na 90 minuten voetbal stond er een 2-1 overwinning voor Spakenburg op het scorebord. De nummer 1 van de ranglijst heeft 64 punten uit 30 duels en kan kampioen worden op het Catawiki Sportpark. Het is hiervoor wel afhankelijk van de resultaten van Scheveningen en Quick Boys. Aanvang van de wedstrijd ACV – Spakenburg is 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer F.M.L van den Elzen.

ACV: Ben Wormmeester, Alex Olteanu (69. Ibrahim Sillah), Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers (77. Justin Mulder), Marco van der Heide (77. Dennis Molema), Haaye Feenstra, Pascal Huser, Gijs Jasper, Erik Eleveld

ASWH: Stef Doedée, Stanley Husen, Mels van Driel, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Ismail Yildirim (85. Akin Arslan), Peter Verhoeve, David Almeida, Kyle Doesburg, Ryan van Dijk

Geel: 45. Lars Bosscha (ASWH)

Scoreverloop: 30. Jesper van den Bosch 0-1, 45. Gijs Jasper 1-1