Bert Steltenpool

Mannen, 1, 3e divisie A

5 mei 2018 14:30

F.M.L. van den Elzen

Assen – ACV heeft een punt over gehouden aan de wedstrijd tegen koploper Spakenburg. Onder toeziend oog van Hans Westerhof en zijn ACV-kampioensteam van 1986 (algeheel landskampioen) eindigde het duel met een 0-0 stand. Beide teams hadden de zege voor het grijpen maar door goed keeperswerk van Ben Wormmeester (ACV) en Leon ter Wielen (Spakenburg) stond na 90 minuten de brilstand op het Asser scorebord.

Heerlijke weersomstandigheden vanmiddag op het Catawiki Sportpark, de zon scheen volop. Iets na half drie werd er afgetrapt en Spakenburg was in de beginfase optisch de bovenliggende partij. De blauwen konden bij winst kampioen worden mits de directe concurrentie punten liet liggen. In het eerste kwartier gebeurde er weinig noemenswaardig. Pas bij een voorzet van Erik Eleveld in de 15e minuut leek de wedstrijd te ontbranden. Had Mike Vreekamp de bal in het strafschopgebied met de hand beroerd? Scheidsrechter Van den Elzen vond van niet en liet doorspelen. Even later ging een schot van dezelfde Vreekamp ruim over het doel van Ben Wormmeester. Beide teams kregen een vrije trap op een kansrijke positie maar zowel Pascal Huser als Jasper Waalkens hadden het vizier niet op scherp staan. Kort voor er een half uur gespeeld was een domper voor ACV. Pascal Huser greep na een sprintduel naar zijn hamstring en moest het veld verlaten. Justin Mulder was zijn vervanger. In de slotfase van de eerste helft drie corners op rij voor de thuisploeg. De eerste corner bleek het gevaarlijkst. Haaye Feenstra trok de bal strak voor waarna Guus de Vries de bal hard richting het doel kopte. Spakenburg mocht van geluk spreken dat Tom Menting de bal op de doellijn weg kon werken en dat er gerust werd met een 0-0 tussenstand.

Guus de Vries lijkt te scoren met het hoofd, Tom Menting zal de bal op de doellijn wegwerken

Na de thee betrad ACV ongewijzigd het veld. Bij Spakenburg bleef Youri Koelewijn achter in de kleedkamer. John de Wolf bracht spits Kees Tol voor hem in zijn team. De topscorer van de ploeg uit Bunschoten kreeg al snel een grote mogelijkheid om te scoren. Tol haalde verwoestend uit maar Ben Wormmeester voorkwam met een katachtige redding dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Even later een kopkans voor oud-ACV’er Philip Ties. Wederom was het Ben Wormmeester die ACV voor een achterstand behoedde. Na de twee kansen voor Spakenburg was het ACV dat gevaarlijk werd. Gijs Jasper stuurde Erik Eleveld de diepte in waarna de vleugelspeler de openingstreffer leek te kunnen scoren. Eleveld probeerde doelman Leon ter Wielen met een lob te verschalken maar zag de bal over het doel vliegen. De bezoekers hadden in het vervolg van de tweede helft het meeste balbezit maar creëerden weinig mogelijkheden om te scoren. Het was ACV dat de grootste kans kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Justin Mulder ging in de één na laatste minuut van de officiële speeltijd alleen op Leon ter Wielen af. De ACV-supporters stonden al klaar om te gaan juichen maar de Spakenburgse doelman kon de bal met een goede redding tot corner verwerken. In de zes extra toegevoegde minuten gooide Spakenburg er nog een slotoffensief uit. Dit leverde echter niets meer op zodat de bezoekers het kampioensfeestje nog even uit moesten stellen.

Justin Mulder ziet zijn inzet gestopt worden door Leon ter Wielen

Na afloop

ACV-trainer Fred de Boer was na afloop trots op zijn ploeg. “Dat we Spakenburg op 0-0 houden is een topprestatie. Overall kan je zeggen dat we maximaal gepresteerd hebben vandaag. We houden ons vast aan de strohalm. We gaan er volgende week tegen Magreb ’90 weer alles aan doen om drie punten te pakken”. Na het interview ging de oefenmeester graag even op de foto met één van zijn voorgangers bij ACV, Hans Westerhof.

Hans Westerhof en Fred de Boer

Ben Wormmeester werd uitgeroepen tot Man of the Match, hij had graag de overwinning gepakt. “Als je kijkt naar de kansen hadden we drie punten moeten pakken. We kregen drie 100% kansen. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, dus 9 punten te behalen. Het kan nog steeds, er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal!” aldus de Asser goalie.

Ben Wormmeester ontvangt de Man of the Match dinercheque uit handen van Niels Vanderveen van Niels Slaapcomfort

ACV is door het gelijkspel één punt ingelopen op Spijkenisse. De groenwitten verloren vandaag op eigen veld met 3-5 van Quick Boys. De achterstand van ACV op Spijkenisse bedraagt nu vier punten. Ondanks het puntverlies heeft Spakenburg nog steeds de beste papieren voor het kampioenschap. De ploeg van trainer John de Wolf heeft een voorsprong van zes punten op runner-up Scheveningen en kan wellicht volgende week op eigen veld wel een kampioensfeestje vieren.

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Tegenstander is Magreb ‘90. De Utrechters speelden vandaag een uitduel tegen Jong Almere City. Na negentig minuten stond er een 2-0 zege voor Jong Almere City op het scorebord. De ploeg van trainer Mo el Abdellaoui staat op de 18e plaats van de ranglijst met 3 punten uit 31 duels. De wedstrijd Magreb ‘90 – ACV begint om 14:30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter P.N. van der Burg uit ‘s-Gravenhage.

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans (90+3. Ibrahim Sillah), Jelle Wagenaar, Guus de Vries, Dennis Molema, Thomas Metzemaekers, Pascal Huser (33. Justin Mulder), Haaye Feenstra, Marco van der Heide (70. Dennis Molema), Gijs Jasper, Erik Eleveld

Spakenburg: Leon ter Wielen, Barry Beijer, Tom van der Neut, Rida Najib (61. Christian Supusepa), Philip Ties, Mike Vreekamp, Jasper Waalkens, Olivier Pilon (81. Bert Steltenpool), Tom Menting, Youri Koelewijn (46. Kees Tol), Jasper Beekhuis

Geel: Erik Eleveld (ACV), Tom Menting, Bert Steltenpool (Spakenburg)