Gijs Jasper (afstandschot)

Mannen, 1, 3e divisie A

12 mei 2018 14:30

P.N. van der Burg

Utrecht – ACV heeft een 3-5 zege geboekt tegen Magreb ’90. De ploeg van Fred de Boer schoot flitsend uit de startblokken. Na zes minuten stond het al 0-2. De snelle voorsprong was slechts van korte duur. Nog geen 10 minuten later stond het al weer gelijk. Kort voor rust kwam ACV verdiend op een 2-3 voorsprong via Marco van der Heide. Na de thee werd het al snel op 2-4. Justin Mulder schoot van afstand via de paal binnen. Magreb ’90 ging vervolgens vol op de aanval wat veel ruimte en kansen opleverde voor ACV. Het was echter Magreb ’90 dat scoorde. Trainer Stanley Tailor schoot van dichtbij binnen. ACV kreeg in het vervolg van de tweede helft talrijke kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Het was uiteindelijk Gijs Jasper die fraai de beslissende 3-5 tegen de touwen schoot.

Op een prima te bespelen grasmat op Sportpark Papendorp zag het publiek ACV flitsend beginnen. Binnen zes minuten stond de ploeg van trainer Fred de Boer op een 0-2 voorsprong. Al in de derde minuut lag de bal in het net. Haaye Feenstra nam een corner waarna de bal richting doel gekopt werd door Gijs Jasper. Magreb ’90 speler Osarugue Uyi-olaye was nog niet helemaal bij de les en schoot de bal pardoes in het eigen doel. Nog geen drie minuten later konden de ACV-supporters voor de tweede keer juichen. Marco van der Heide zag doelman Michiel Belhadj Yahia iets te ver voor zijn doel staan en scoorde met een prachtige boogbal het tweede Asser doelpunt. De 0-2 voorsprong was echter van korte duur. Ben Wormmeester pakte na ruim tien minuten spelen een terugspeelbal van Guus de Vries met zijn handen waarna scheidsrechter Van der Burg een vrije trap aan de thuisploeg gaf op een meter of acht van de goal. Ilias Yagou legde de bal breed op Yasin Ouja die de bal in het dak van het doel schoot, 1-2. In de 16e minuut was de stand al weer gelijk. Dyllan Ahinful profiteerde van matig defensief optreden van ACV en schoot van dichtbij raak, 2-2.

Haaye Feenstra zoekt een afspeelmogelijkheid

ACV leek even de weg kwijt maar pakte de offensieve draad vervolgens al weer snel op. Er werden veel kansen gecreëerd maar het bleek in die fase van de wedstrijd lastig om doelman Michiel Belhadj Yahia te passeren. Vijf minuten voor de pauze moest Ben Wormmeester in actie komen om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Een vlammend schot van Gogo Kinkela werd door hem tot corner verwerkt. Twee minuten voor rust kwam ACV weer op de gewenste voorsprong. In de strijd tegen degradatie moest er gewonnen worden en daar was de ploeg zich terdege van bewust. Haaye Feenstra schoot een vrije trap strak het strafschopgebied in. De bal belandde bij Marco van der Heide die zuiver raak schoot, 2-3. In de extra tijd van het eerste bedrijf werd het ook nog bijna 2-4. Haaye Feenstra gaf een uitstekende voorzet waarna Justin Mulder rakelings naast kopte.

Eén verse kracht bij Magreb ’90 na de rust. Trainer Stanley Tailor bracht zichzelf in het veld, Hicham Chatouani bleef achter in het kleedlokaal. Tailor speelde in het verleden onder andere bij Vitesse, FC Emmen, AGOVV en IJsselmeervogels. Hij liet in de tweede helft zien het voetballen nog niet geheel verleerd te zijn. De thuisploeg speelde va-banque en gaf veel ruimte weg. ACV kon al snel profiteren. Nadat een inzet van Gijs Jasper van de lijn werd gehaald door Denzel Prijor was het Justin Mulder die van een meter of 20 hard uithaalde en de bal via de paal binnen schoot, 2-4. Halverwege het tweede bedrijf kwam de thuisploeg toch nog terug in de wedstrijd. Trainer Stanley Tailor kon van dichtbij de aansluitingstreffer scoren, 3-4. Even later leek dezelfde Tailor de gelijkmaker binnen te kunnen tikken maar tot opluchting van de ACV-supporters langs de lijn kwam hij een teenlengte te kort. In de 73e minuut kreeg ACV loon naar werken. Marco van der Heide legde de bal goed terug op Gijs Jasper waarna de Asser spits de bal zeer fraai en beheerst tegen de touwen schoot, 3-5. Toen invaller Richard Mulder twee minuten later ook nog scoorde leek de wedstrijd definitief gespeeld. Helaas voor de goed ingevallen Mulder had de assistent-scheidsrechter buitenspel geconstateerd. Het was een wonder dat de blauw-zwarten in het laatste kwartier niet nog meer goals scoorden. Er werden meerdere grote kansen gecreëerd maar de lat en de doelman stonden succes in de weg zodat 3-5 de eindstand was.

Afstandsschot Gijs Jasper

Na afloop

“Als het 10-3 voor ons was geworden dan was dat ook niet raar geweest” aldus ACV-trainer Fred de Boer na afloop van de wedstrijd. “We hebben zoveel kansen gehad, het is bizar. Het werd toch nog weer spannend toen het 3-4 werd. We hebben de goals te gemakkelijk weggegeven. Uiteindelijk zie je dat het verschil er wel is. Het was wachten op doelpunt 5, het was wachten op doelpunt 6 maar die is nooit gekomen. We hebben terecht gewonnen”. Op de ranglijst staat ACV nu op één punt van de plaats die recht geeft op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Op dit moment neemt Spijkenisse deze 16e plaats in. “We moeten er van uit gaan dat Spijkenisse ook nog punten haalt dus eigenlijk hebben we nog twee keer winst nodig. Volgende week spelen we tegen DVS ’33 en we gaan er weer vol voor!” sprak de oefenmeester van ACV. Aan de kop van de ranglijst staat nog steeds Spakenburg. De blauwen hebben nog één punt nodig om het kampioenschap te mogen vieren.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is DVS ‘33. De Ermeloërs speelden vandaag op eigen veld tegen DOVO. Na negentig minuten stond er een 4-0 eindstand op het scorebord in het voordeel van DVS ‘33. Op de ranglijst staan de geel-zwarten op de 3e plaats met 61 punten uit 32 wedstrijden. De wedstrijd ACV – DVS ‘33 begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer M.A. Roeleveld uit Vinkeveen.

Magreb ’90: Michiel Belhadj Yahia, Nourdin Bourazma, Omar El Ghazouani, Yasin Ouja, Dyllan Ahinful, Ilias Yagou (58. Azzadine Echarkaoui), Dairrick Barima, Osarugue Uyi-olaye, Denzel Prijor, Hicham Chatouani (46. Stanley Tailor), Gogo Kinkela

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans (71. Ibrahim Sillah), Jelle Wagenaar, Guus de Vries, Dennis Woering, Thomas Metzemaekers (86. Nick Westebring), Marco van der Heide, Haaye Feenstra, Justin Mulder (67. Richard Mulder), Gijs Jasper, Erik Eleveld

Geel: Michiel Belhadj Yahia, Gogo Kinkela (Magreb '90), Haaye Feenstra (ACV)

Scoreverloop: 3. Osarugue Uyi-olaye (e.d.) 0-1 6. Marco van der Heide 0-2, 11. Yasin Ouja 1-2, 16. Dyllan Ahinful 2-2, 43. Marco van der Heide 2-3, 52. Justin Mulder 2-4, 67. Stanley Tailor 3-4, 73. Gijs Jasper 3-5