Mike Ahrens

Mannen, 1, 3e divisie A

19 mei 2018 14:30

M.A. Roeleveld

Assen – ACV heeft de laatste strohalm gepakt in de strijd tegen degradatie. Op eigen veld werd er met 3-2 gewonnen van DVS ’33. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong via Maurice de Ruiter. In de tweede helft liet ACV haar tanden zien. Vanaf de strafschopstip schoot Marco van der Heide de thuisploeg op gelijke hoogte. Een paar minuten later was het al weer 1-2 nadat Benjamin Roemeon uit een flipperkast-situatie wist te scoren. ACV vocht voor wat het waard was en kwam verdiend op 2-2. Marco van der Heide kopte fraai raak. DVS ’33 was de kluts even kwijt. ACV profiteerde hiervan. Daniël Schans kopte raak na een corner van Erik Eleveld. DVS ’33 probeerde het daarna nog wel maar wist niet meer te scoren zodat de drie punten in de Drentse hoofdstad bleven.

Op een goed gevuld Catawiki Sportpark hielden ACV en DVS ’33 elkaar in de eerste 25 minuten aardig in evenwicht. In het eerste kwart van de wedstrijd was het met name scheidsrechter Roeleveld die een hoofdrol opeiste door zijn manier van fluiten. De bezoekers hadden het meeste balbezit, ACV probeerde gevaarlijk te worden vanuit de omschakeling. In de 26e minuut kwam DVS ’33 op voorsprong. Klasbak Maurice de Ruiter scoorde de 0-1 na een mooie combinatie met Benjamin Roemeon. Aan het einde van het eerste bedrijf kroop ACV wat meer uit haar schulp. Doelman Thodorie Velanas moest reddend optreden na schoten van Gijs Jasper en Marco van der Heide. Toen de goalie vervolgens een keer mis tastte kon de verdediging van de Ermeloërs net voor de doellijn een inzet van Marco van der Heide wegwerken. De ruststand was derhalve 0-1 in het voordeel van de bezoekers uit Ermelo.

Doelman Thodorie Velanas en Gijs Jasper kwamen zwaar met elkaar in botsing in de beginfase van de eerste helft

Beide teams kwamen na de thee ongewijzigd uit de kleedkamer. De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor DVS ’33. Een vrije trap van Mike Ahrens werd door Ben Wormmeester onschadelijk gemaakt. In de 61e minuut een penalty voor ACV. Haaye Feenstra werd bediend door Erik Eleveld en wilde vervolgens uithalen. Een tik tegen zijn schenen voorkwam dat de hardwerkende middenvelder van ACV gevaarlijk kon worden. Scheidsrechter Roeleveld kon niks anders doen dan de overtreding van Kay Velda bestraffen en naar de penaltystip te wijzen. Marco van der Heide ontfermde zich over de bal en schoot uiterst beheerst raak, 1-1. ACV ging steeds beter voetballen en DVS ’33 leek het even kwijt te zijn. Schoten van Marco van der Heide en Gijs Jasper misten net de juiste precisie. DVS ’33 coach Bert van Hunenstijn probeerde middels luide aanwijzingen zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Halverwege het tweede bedrijf had de coaching van de oefenmeester uit Ermelo succes. Uit een klutssituatie kon Benjamin Roemeon DVS ’33 weer naar een voorsprong schieten, 2-1. ACV liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen. Een kwartier voor tijd werd het weer gelijk. Haaye Feenstra schoot de bal vanuit een vrije trap op de voor hem kenmerkende wijze richting tweede paal. Marco van der Heide stond daar klaar om hard en fraai de 2-2 binnen te koppen.

Marco van de Heide scoort met het hoofd de 2-2

Nog geen twee minuten later kwam ACV op een 3-2 voorsprong. Erik Eleveld nam een corner vanaf links waarna Daniël Schans met het hoofd de naar later bleek winnende treffer scoorde. Haico Epe probeerde de bal op de doellijn nog weg te werken maar slaagde hier niet in zodat het Asser publiek luid kon juichen. In de slotfase probeerden de Ermeloërs nog van alles om de gelijkmaker te produceren. De defensie van ACV, inclusief de uit de Verenigde Staten teruggekeerde invaller Daan Smit, stond echter als een huis. Na een aantal minuten extra tijd gaf leidsman Roeleveld het eindsignaal en kon ACV drie zeer belangrijke punten bijschrijven.

Daniël Schans juicht na het scoren van de 3-2

Na afloop

Een zeer belangrijke overwinning voor ACV bleek na afloop van de wedstrijd Aangezien ook Spijkenisse drie punten pakte door met 2-0 te winnen van Scheveningen blijft het team van trainer Fred de Boer zicht houden op play-off wedstrijden om degradatie te ontkomen. Op de ranglijst is het verschil tussen de twee teams één punt in het voordeel van Spijkenisse. Wat in het voordeel zou kunnen zijn voor ACV is het betere doelsaldo. Maker van de winnende treffer Daniël Schans werd na afloop van het duel uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match.

Man of the Match Daniël Schans ontvangt de dinercheque van Ristorante E Pizzeria Bella Italia

Spakenburg werd vandaag de terechte kampioen van de Derde Divisie Zaterdag. Het won met 0-4 van ONS Sneek en kon na afloop van de wedstrijd de kampioensschaal in ontvangst nemen. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en de promotie naar de Tweede Divisie!

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Tegenstander is Quick Boys. De Katwijkers speelden vandaag in Hengelo tegen Jong FC Twente. Het duel eindigde in een 3-2 overwinning voor Jong FC Twente. De ploeg van trainer Gert Aandewiel staat op de 4e plaats van de ranglijst met 58 punten uit 33 duels. De wedstrijd Quick Boys – ACV begint om 14:30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter C.J.L.P. Berben. Vanaf deze plaats een oproep aan iedereen die de mogelijkheid heeft, om naar Katwijk te komen en daar ACV te ondersteunen om de play-offs te bereiken

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Guus de Vries, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers, Marco van der Heide, Haaye Feenstra, Justin Mulder (68. Dennis Molema), Gijs Jasper (86. Daan Smit), Erik Eleveld (89. Nick Westebring)

DVS ’33: Thodorie Velanas, Haico Epe, Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Kay Velda, Coen Vloedgraven, Mike Ahrens (81. Lars van Wetering), Maurice de Ruiter, Daniël van Warven (81. Jeroen Buitenhuis), Benjamin Roemeon

Geel: Guus de Vries, Erik Eleveld, Thomas Metzemaekers, Haaye Feenstra (ACV), Haico Epe, Mike Ahrens (DVS ’33)

Scoreverloop: 26. Maurice de Ruiter 0-1, 61. Marco van der Heide 1-1, 68. Coen Vloedgraven 1-2, 74. Marco van der Heide 2-2, 76. Daniël Schans 3-2