Gijs Jasper (intikker)

Mannen, 1, 3e divisie A

26 mei 2018 14:30

C.J.L.P. Berben

Katwijk – ACV is gedegradeerd uit de Derde Divisie Zaterdag. Een fraaie 3-4 zege op Quick Boys bleek niet voldoende om de nacompetitie te bereiken. Aangezien Spijkenisse met 1-2 won bij Capelle bleef het verschil één punt in het voordeel van Spijkenisse. Zo eindigde de ploeg van trainer Fred de Boer uiteindelijk op de 17e plaats ondanks drie overwinningen op rij.

Het publiek in Katwijk zag een leuke pot voetbal waarbij ACV de beste kansen kreeg. Na een rustig eerste kwartier kwam het eerste wapenfeit van ACV van de voet van Jelle Wagenaar. De mee naar voren gekomen verdediger schoot naast. Het in bestuurlijke crisis verkerende Quick Boys kreeg in de tegenaanval de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Tot opluchting van de meegereisde ACV-supporters ging de kopbal van Chris Guijt naast. Vanwege de warmte werd er halverwege de eerste helft een drinkpauze ingelast. Na deze korte onderbreking pakte ACV het initiatief. Dit resulteerde al snel in een doelpunt. Dennis Hoekstra zette goed door op de linkerflank en gaf een uitstekende voorzet. Marco van der Heide kopte maar doelman Jesper Hogedoorn kon zijn hand tegen de bal zetten. De rebound was echter een prooi voor Nick Westebring. Hij schoot zijn ploeg van dichtbij naar een 0-1 voorsprong. Het spel golfde na de openingstreffer op en neer. Het was ACV dat de beste kansen kreeg maar de paal en de goed keepende Jesper Hogedoorn stonden succes in de weg. De ploegen leken met een 0-1 stand te gaan rusten maar dat bleek niet het geval. In de 44e minuut was het Kenny Anderson die de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. Een voorzet van Delano á Cohen werd door hem goed binnen gekopt, 1-1. ACV toonde veerkracht want een minuut later stonden de blauw-zwarten al weer op voorsprong. Dennis Molema schoot via de paal raak, 1-2.

Justin Mulder in duel met Tim Bloemendaal

Ook in de tweede helft waren de grootste mogelijkheden voor ACV. Quick Boys had een zware dobber om de wilskrachtige ploeg van Fred de Boer in toom te houden. Toch lukte het de thuisploeg om de stand weer gelijk te trekken. Delano á Cohen pompte de bal het strafschopgebied in waar Kenny Anderson klaar stond om de bal in het doel te werken, 2-2. ACV wist op dat moment dat Spijkenisse ook op voorsprong stond en kon maar één ding doen, zelf scoren en hopen dat Capelle zou scoren tegen Spijkenisse. In de 78e minuut schoot invaller Richard Mulder ACV met zijn eerste balcontact weer naar een voorsprong. Jonah van der Werf gaf voor waarna Mulder de bal van dichtbij tegen de touwen kon schieten, 2-3. Helaas was deze voorsprong van korte duur. Arie de Vreugd scoorde namens de thuisploeg een paar minuten later de 3-3. ACV-supporters langs de lijn hadden echter doorgekregen dat de stand bij Capelle – Spijkenisse 1-1 was geworden. Dit werd ook al snel duidelijk bij de spelers op het veld. In de blessuretijd kregen de blauw-zwarten loon naar werken. Gijs Jasper scoorde de belangrijke 3-4. Helaas bleek dit even later niet genoeg te zijn. In Capelle had Spijkenisse ook gescoord waardoor ACV rechtstreeks degradeerde en Spijkenisse play-offs gaat spelen om zich te handhaven in de Derde Divisie Zaterdag.

Na afloop

Treurnis maar ook berusting na afloop bij ACV. De ploeg heeft er alles aangedaan om degradatie te voorkomen. De laatste vijf duels werd er niet meer verloren en de laatste drie wedstrijden werden zelfs gewonnen. Helaas is er dit seizoen één punt te weinig behaald om in de play-offs te mogen strijden voor handhaving. Volgend seizoen speelt ACV daardoor in de Hoofdklasse. Vanaf deze plek een compliment aan het team inclusief technische staf voor de inzet en strijd die dit seizoen getoond is!

Gijs Jasper vecht een sprintduel uit met Kelvin Maynard

Quick Boys: Jesper Hogedoorn, Anthony Bentem, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed (70. Arie de Vreugd), Ricardo Kuyvenhoven (46. Max van Steen), Delano á Cohen, Kenny Anderson, Tim Bloemendaal, Chris Guijt, Vlatko Laziç (77. Jesse van Nieuwkerk), Kelvin Maynard

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Guus de Vries, Dennis Hoekstra, Ibrahim Sillah (70 Alex Olteanu), Nick Westebring, Marco van der Heide, Dennis Molema (77. Richard Mulder), Gijs Jasper, Justin Mulder (62. Jonah van der Werf)

Geel: Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed, Delano á Cohen

Scoreverloop: 25. Nick Westebring 0-1, 44. Kenny Anderson 1-1, 45. Dennis Molema 1-2, 68. Kenny Anderson 2-2, 78. Richard Mulder 2-3, 82. Arie de Vreugd 3-3, 90. Gijs Jasper 3-4