Bavoortseweg 2
3833BM
LEUSDEN
tel. 033-4940689

Na een kleine 150 kilometer zuidwaarts over de A28 mag ACV O23-1 op 23 september om 12.15 uur in Leusden aantreden tegen hun tegenstanders van Roda’46. Het is de selectie uit maar liefst negen O23-teams waar ACV het tegen op neemt. Een tiental supporters uit Assen neemt verwachtingsvol plaats op de tribune, dankbaar voor de overkapping op deze miezerige zaterdag.

De gastheren tonen zich gemotiveerd en het eerste kwartier van de wedstrijd speelt zich grotendeels af op de helft van ACV. De Asser jongelingen blijven rustig onder de druk en houden met een sterke verdediging controle over het spel. De ingestudeerde corners van de tegenstander worden keurig afgehandeld.

Met name enkele loepzuivere passes van Bastiaan Renkema zorgen voor gevaarlijke tegenaanvallen. In de 17de minuut schiet Sietze de Klerk de bal gecontroleerd in de rechterbovenhoek en komt ACV op 1-0 voorsprong. Ongeveer vanaf dat moment begint het spelbeeld ook te kantelen in het voordeel van ACV.

In de beginfase heeft de verdediging de zaak goed onder controle

Gemopper in het uitvak
De gretigheid van Roda’46 lijkt af te nemen en ACV krijgt meer overwicht op de helft van de tegenstander. Opzichtig getrek aan de armen van ACV-spelers en aan de shirtjes van teamsponsor Bouwbedrijf Rotteveel zorgen voor wat gemopper in ‘het uitvak’. Ook de ACV-spelers zelf lijken wat uit hun spel te geraken. Ze verzuimen de dominantie in een grotere voorsprong te om te zetten. Na een kleine 40 minuten weet het thuisteam de gelijkmaker te realiseren en kort daarna valt de eerste gele kaart aan Leusderzijde. Nog even later is het rust.
De tweede helft begint trainer Vincent Etten met dezelfde elf, maar dat blijkt geen garantie voor controle. De O23-selectie van Roda’46 blijft het spel van ACV flink verstoren. Een tweede gele kaart valt hen ten deel, maar het levert ACV niets op. Overmoed of vermoeidheid resulteren in inschattingsfoutjes, die vervolgens soms riskante correcties vereisen. Doelman Jesse Bijl bewijst zijn nut en heeft diverse goede reddingen achter elkaar. Als hij ook nog een penalty stopt, is hij al the man of the match, ongeacht het verdere spelverloop. Dat is namelijk niet best.

ACV breekt regelmatig gevaarlijk uit

Opportunisme
Na een kwartier speeltijd in de tweede helft maakt Dave Smid plaats voor Jurjen Jagt. ACV krijgt echt wel prima doelkansen, maar geen bal gaat er in. Na een half uur scoren de Leusders 2-1. Joris van Kesteren en Daan Scholtens verlaten het veld en Björn Molanus en Tom Hendrikson komen erin. Het mag niet baten, want al snel valt de 3-1. Het opportunisme krijgt allengs meer de overhand bij ACV, wellicht dat er - met nog een kwartier spelen op de klok - toch nog een punt uit valt te slepen. Niets is minder waar. Nadat aanvoerder Sergio Telussa is gewisseld voor Thom Dokter en heel ACV de drang naar voren heeft, maar de drang naar achter niet meer collectief weet op te brengen, is het Roda dat de vruchten plukt. In de 90ste minuut valt de 4-1 en de met een 5-1 in de extra tijd nuttigt het team uit Assen de laatste slok van de gifbeker. Zo blijkt de vierde wedstrijd een les in nederigheid, na een schitterende start in Divisie 2 van de O23-competitie.

Debutanten aan kop
De andere uitslagen in deze competitie tonen inmiddels wel aan dat het deelnemersveld aan elkaar gewaagd is en dat er geen gedoodverfde kampioenskandidaten zijn. Omdat ook de nummers twee en drie deze zaterdag punten lieten liggen, prolongeert debutant ACV de koppositie, maar deelt deze nu met de andere debutant: Roda’46. DOVO en Spakenburg volgen op korte afstand. Tegen laatstgenoemde mag de Assense selectie het volgende week thuis opnemen op het hoofdveld van Sportpark ICT-specialist. Aanvang 11:30 uur, voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste tegen de hoofdmacht van diezelfde club.