9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Eerste zege ‘jong ACV’ in divisie 2

Met drie gastspelers - en bij een significant aantal spelers de vakantie nog in de benen -  trapt JO23-1 zaterdag 2 september hun nieuwe avontuur in de tweede divisie enigszins voorzichtig af. Het team weet de eerste wedstrijd niettemin met een mooie 4-2 overwinning te bezegelen.

Ondanks de atypische speelwijze - met tamelijk lage druk - zet Wouter Hoeks het thuisteam al na zo’n vijf minuten op voorsprong tegen de bezoekers uit Haaksbergen. De tegenstander toont dan wel dominantie qua balbezit, echt gevaarlijk worden ze niet. De aanvallen van ACV-zijde daarentegen worden in klinkende punten uitbetaald.

Lichte verbijstering bij Haaksbergen na snelle goals tegen

Droomstart

Nog binnen het eerste kwartier is het rechtsvoor Wesley Rombout die met een vloeiende loopactie een vlijmscherpe steekpass van Hoeks verzilvert in de 2-0. Als Rombout in de 30ste minuut ook nog een derde doelpunt voor ACV op het scorebord laat noteren, is de droomstart compleet. Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld en Haaksbergen blijft sterk in balbezit en dringt aan. Een opgelegde kans voor een doorgebroken speler, die in het zijnet belandt, lijkt typerend voor het gesternte waaronder Haaksbergen moet opereren. Toch geeft een doelpunt kort voor rust weer zuurstof aan het zelfvertrouwen van de Haaksbergers.

ACV Beloftenteam beleeft droomstart in tweede Divisie

Slordigheid

De tweede helft begint met een 3-1 voorsprong voor ACV, maar het balbezit van Haaksbergen blijft dreigend. Zeker omdat aan ACV-zijde slordigheid de kop op steekt. Uit een van de hectische momenten komt een penalty voort, die keeper Jesse Bijl knap weet te stoppen. In de rebound vindt de bal helaas alsnog het net. Een 3-2 op het scorebord brengt de spanning weer terug in de wedstrijd. Dat is echter van korte duur als gastspeler Yannick Hettinga er binnen twee minuten 4-2 van maakt. Een op maat gesneden corner van Bastiaan Renkema werkt hij netjes in het netje van Haaksbergen.

Sparta-Nijkerk uit

Het spelbeeld van ‘Jong ACV’ in de laatste fase van de wedstrijd laat de nodige ruimte voor verbetering zien. Daar is nog drie trainingen de tijd voor, want volgende week speelt het team uit tegen Sparta Nijkerk. Dat team ging afgelopen weekend met 4-0 van de mat tegen Spakenburg. Daarmee kan de aankomende krachtmeting al aardig indicatie vormen van de verhoudingen in deze nieuwe competitie.

ACV-Supporters zijn zaterdag 9 september om 12.00 uur meer dan welkom op Sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk voor de wedstrijd Sparta-Nijkerk O23-1  -   ACV O23-1.