Teleurstellende start 2e helft competitie voor ACV O23-1

Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992200

Met een wedstrijd tegen koppositie-concurrent Spakenburg trapt jong ACV vandaag in het vissersdorp de tweede helft van de competitie af. Spakenburg staat met miniem puntenverschil vlak onder ACV en wist de eerste wedstrijd in Assen met 0-1 te winnen.

De waardige tegenstander blijkt deze dag thuis wederom de betere van de twee teams. Hoewel jong ACV zich versterkt weet met Yannick Hettinga in de centrale verdediging is het niet genoeg om de aanvallen van Spakenburg af te slaan. Na een dik half uur krijgt het team kort achter elkaar twee doelpunten om de oren. Kort voor rust valt tot overmaat van ramp aanvoerder Sergio Telussa geblesseerd uit. Trainer Vincent Essen vervangt hem door de tweede aanvoerder Edgar Meijles.

023_1.jpgDoelman Jesse Bijl moet flink aan de bak tegen Spakenburg. Foto: Mathieu Telussa

Eindstand 3-1

Na de rust maakt Tom Mosselaar op het middenveld plaats voor Wouter Hoeks. Terwijl de 2-0 achterstand al een fikse uitdaging vormt, weet Spakenburg al binnen tien minuten nog een derde keer de bal tussen de palen tegen de touwen te schieten. Een vlagsignaal voor buitenspel besluit de scheidsrechter niet over te nemen. De stand staat. Het laatste kwartier neemt Bjorn Molanus het verdedigingswerk van Jurjen Jagt over.

In deze eindfase leidt aanval van ACV nog tot een overtreding in het zestien meter-gebied. Het levert aan beide kanten een gele kaart op en een penalty voor ACV. Spits Marco Hut verzaakt niet en weet de stand nog naar 3-1 te brengen.

Omdat medekoploper Haaksbergen ‘uit tegen DOVO’ ook geen punten pakt, staat ACV met de voorsprong in doelsaldo nog op de tweede plaats. Beide met 1 punt achterstand op de koploper.

023_2.jpgMarco Hut toont zich trefzeker bij de toegekende strafschop. Foto: Mathieu Telussa

Startbezetting

Veldbezetting bij aanvang: Jesse Bijl, Yannick Hettinga, Joris van Kesteren, Jurjen Jagt, Sergio Telussa, Dave Smid, Tom Mosselaar, Sietze de Klerk, Tom Hendrikson, Wesley Rombout en Marco Hut.

Vooruitblik

Zaterdag 4 november gaat ACV O23-1 thuis in de herkansing tegen de O23-selectie van Roda ‘46, van wie in Amersfoort met 5-1 werd verloren. Die uitslag mag een goede motivatie vormen voor de Asser medioren om zich aanstaande zaterdag om 11:30 uur op veld 1 van sportcomplex ICT-specialist van hun betere kant te laten zien. Hopelijk met vele ACV-fans en andere voetballiefhebbers ter aanmoediging langs de kant. Als toetje wordt om 14:30 uur op hetzelfde hoofdveld de wedstrijd van ACV 1 tegen De Treffers geserveerd.