Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

In het voorprogramma van ACV - Spakenburg op zaterdag 30 september staat… ACV - Spakenburg O23-1. Na de zeperd van vorige week ‘uit’ tegen Roda’46 in Leusden moeten de Drentse jongelingen zich tijdens deze krachtmeting tussen de beloftenteams zien te herpakken. Het zal een gelijkwaardige wedstrijd blijken, waarbij Spakenburg net iets beter is.

Het team van Vincent Etten start met gastspelers Jaap van Dijken en Daan Scholtens, van wie laatstgenoemde zich inmiddels wel tot vaste kracht van het beloftenteam mag rekenen. Bij afwezigheid van aanvoerder Sergio Telussa draagt Edgar Meijles de band.

Gelijk op

De wedstrijd gaat de eerste helft mooi gelijk op. Spakenburg laat bij vlagen mooie loopacties op messcherpe steekpasses zien, terwijl ACV wat vaker met de lange bal en crosspasses voetbalt. Een mooie aanval van ACV leidt al vrij snel tot een doelkans, maar de bal gaat hoog over. Na een kwartier moet ACV onverhoopt vroegtijdig afscheid nemen van Bastiaan Renkema, die bij een ongelukkige confrontatie door zijn enkel gaat. Stijn Scholtens vervangt hem op het middenveld. In een onderhoudend schouwspel gaat de bal heen en weer, maar de teams gaan met een brilstand de rust in.

JO23_2.jpgBastiaan Renkema verlaat na kwartier al hinkelend het veld

Naar voren

Na de rust is de rechtsbackpositie naar Jurjen Jagt gegaan. Spakenburg geeft meer in de tweede helft en Jagt - die vanwege de hevige concurrentie in het team dit seizoen nog geen basisplaats heeft - presenteert zich nadrukkelijk en laat een paar fantastische en broodnodige tackles zien. Het team zal hem later op Instagram tot ‘man of the match’ kronen. Na een kwartier komt Thom Dokter in de plaats van Tom Hendrikson en weer tien minuten later vervangt Yorick Beijerink op links Dave Smid.

Ondertussen lijkt Spakenburg de druk steeds verder op te voeren en moet ACV hard werken om op de been te blijven. Tot twee keer toe belandt een doelpoging van het gastteam op de lat. Rond de tachtigste minuut krijgt Stijn Scholtens een tik en maakt hij ruimte voor Bjorn Molanus. Het levert de tegenstander een gele kaart op. Niet lang daarna weet Spakenburg hun overwicht te verzilveren in een doelpunt. ACV zet alles op alles om nog tot een gelijkmaker te komen. Bij een laatste corner gaat doelman Jesse Bijl nog mee naar voren, maar het levert niets op en de punten gaan naar Spakenburg.

Ranglijst

Omdat de andere wedstrijden in de competitie gelijk eindigen of worden gewonnen door de achtervolgers staat jong ACV nu op basis van doelsaldo op de tweede plek met 1 punt achterstand op koploper Roda’46, van wie vorige week met 5-1 werd verloren. Komend weekend staat in Veenendaal de wedstrijd tegen DOVO op het programma. Ware voetballiefhebbers zijn van harte uitgenodigd voor een dagje uit en om de jongens te komen aanmoedigen.