ACV O23-1 zet zegetocht voort en pakt koppositie in 2e Divisie

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

‘Als je tegen een vissersdorp speelt, moet je op zijn minst je netten op orde hebben’, zal scheidsrechter Griemink gedacht hebben bij de inspectie van veld 5 waar de strijd gestreden moet worden. Een paar minuten herstelwerk later mag het gastteam zaterdagmiddag 16 september alsnog aftrappen voor de derde competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft.

Met nul punten op de teller lijkt Urk er op gebrand in Assen een eerste resultaat te boeken. De gasten - in blauwwit tenue - zetten veel druk en weten met lange ballen de meeste tijd voor dreiging te zorgen. Dat de scheidsrechter bij elk commentaar van voornamelijk ACV-spelers resoluut vrije trappen uitdeelt, verhoogt de onvoorspelbaarheid van de wedstrijd. Het zijn vooral de enkele aanvallen van ACV, die het dichtst bij een doelpunt komen. Helaas missen alle schoten de kracht om de keeper van Urk in de problemen te brengen. Tot Bas Renkema, na een pass van Wouter Hoeks, de nodige meters overbrugt en de bal welgemikt in de rechterhoek schiet. Wesley Rombout is een kwartier voor rust gewisseld, nadat de scheidsrechter hem eerst geel gaf en bij een confrontatie waarschuwde dat hij zich niets meer kon permitteren. Trainer Vincent Etten laat het er niet op aankomen en brengt Tom Hendrikson in zijn plaats. Tot de pauze blijft het spelbeeld redelijk hetzelfde.

De tweede helft is blauwzwart de bovenliggende partij. De ACV ‘medioren’ weten het spel te maken en creëren in tien minuten al de nodige kansen, maar dan is het Urk dat weet te scoren. Keeper Jesse Bijl houdt het schot op doel en weet ook de rebound te stoppen, maar bij het derde schot moet hij zich gewonnen geven: 1-1.

De kopsterke Edgar Meijles in actie (foto: Mathieu Telussa)

Drie goals in vijf minuten

Na de gelijkmaker blijft ACV het spel beheersen, maar aan de stand verandert voorlopig helemaal niets. In de 67ste minuut maken Marco Hut en Daan Scholtens plaats voor Jurjen Jagt en Tom Mosselaar. De ruimte die Urk meer en meer biedt, aanvaardt de ACV-verdediging in dankbaarheid. Jagt komt over rechts af en toe naar voren en Edgar Meijles stoomt tot twee keer toe van centraal achteruit op naar het 16 meter gebied van de tegenstander. Aanvoerder Sergio Telussa is op links het effectiefst met twee voorzetten, die als assists in de boekhouding kunnen omdat eerst Hendrikson uit één weet te scoren en vijf minuten later Renkema de volgende voorzet erin kopt en zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakt. Omdat Sietze de Klerk tussendoor de Urker doelman ook al met een lobje achter het net heeft laten vissen, is het dan inmiddels 4-1. Bjorn Molanus en Thom Dokter mogen vervolgens bijdragen aan het slotakkoord van de wedstrijd, maar doelpunten vallen er niet meer.

Jong ACV boekt zo de derde zege op rij en pakt daarmee de koppositie in de competitie. Volgende week speelt het Asser Beloftenteam uit tegen Roda ’46 in Leusden. Deze nr. 4 op de ranglijst speelde afgelopen weekend ook al thuis, waar met 0-3 van ONS Sneek verloor.

Sergio Telussa levert twee assists met voorzetten vanaf links (foto: Mathieu Telussa)